Επαρχία Σαν Ντιέγκο: Σπίτι της Αϊτής

Όταν πρόκειται για το λουλούδι των Χριστουγέννων, το Σαν Ντιέγκο είναι η πρωτεύουσα

Έχει γίνει τόσο πολύ σύμβολο της εορταστικής περιόδου, όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο Άγιος Βασίλης, αλλά μπορεί να σας εκπλήξει να ξέρετε ότι η ασημένια κορνίζα που διακοσμείτε το σπίτι ή το γραφείο σας έχει πιθανότατα ξεκινήσει εδώ στην επαρχία του Σαν Ντιέγκο.

Το 80% όλων των Poinsettias έρχονται από Encinitas

Σύμφωνα με το αγρόκτημα Paul Ecke στην Encinitas της Καλιφόρνιας, το 80% όλων των ανθισμένων poinsettias στον κόσμο ξεκινάει στα θερμοκήπια σε αυτή την παράκτια πόλη ακριβώς βόρεια του Σαν Ντιέγκο.

Το Ecke Ranch μεταφέρει αρκετούς εκατομμύρια φυτικά μοσχεύματα σε καλλιεργητές σε περισσότερες από 50 χώρες και τελειώνει χιλιάδες ανθισμένα ανθοφόρα φυτά για τα Χριστούγεννα, που πωλούνται σε καταστήματα ανθοπωλείων χονδρικής και λιανικής πώλησης στην Καλιφόρνια, την Αριζόνα και τη Νεβάδα. Στην πραγματικότητα, η poinsettia είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές γλάστρες στον κόσμο σήμερα.

Όλοι για την Poinsettias

Ένας ντόπιος του Μεξικού, η αϊντσατιστία είχε εισαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του 1800 από τον ομόλογο του Joel Roberts Poinsett. Ο ετήσιος κύκλος της ασημένιας αγριολούλουδας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κοντά στην περίοδο των διακοπών, έδωσε στον Paul Ecke την ιδέα ότι αυτό θα έκανε ένα ιδανικό επίσημο λουλούδι διακοπών. Με τα χρόνια, ο Ecke, και αργότερα, ο γιος του Paul Jr.'s, ακούραστη καλλιέργεια και προώθηση του λουλουδιού μεγάλωσε τη δημοτικότητα του λουλουδιού στο σύμβολο διακοπών που έχει γίνει σήμερα.

Σήμερα, το αγρόκτημα Paul Ecke καλλιεργεί μια μεγάλη ποικιλία από poinsettias που παράγουν μια ποικιλία από άνθη και μια σειρά διαφορετικών χρωμάτων.

Μαζί με το παραδοσιακό κόκκινο κόκκινο, οι poinsettias έρχονται τώρα σε ροζ, λευκό, κοράλλι, σολομό και σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου.

Παρεμπιπτόντως, τα όμορφα χρωματιστά πέταλα δεν είναι πραγματικά πέταλα λουλουδιών καθόλου, αλλά στην πραγματικότητα φύλλα-όπως οστά. Τα κίτρινα κέντρα είναι τα πραγματικά λουλούδια! Επιπλέον, η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι poinsettias είναι δηλητηριώδεις είναι μια εσφαλμένη αντίληψη.

Μελέτες που διεξήχθησαν από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο σε συνεργασία με την Εταιρεία Αμερικανικών Ανθοπωλίων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε εμφανής τοξικότητα σε πειραματικά επίπεδα κατάποσης που υπερβαίνουν τα επίπεδα που ενδέχεται να εμφανιστούν σε ένα περιβάλλον στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, το 1992, η ασημένια ένωση συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των φυτών εσωτερικού χώρου που ήταν πολύ χρήσιμο για την απομάκρυνση των ρύπων από τον εσωτερικό αέρα. Έτσι, δεν είναι μόνο η poinsettia μια ασφαλής και όμορφη προσθήκη στην διακόσμηση των διακοπών σας, μπορεί ακόμη και να βοηθήσει να κρατήσει τον αέρα εσωτερικού σας καθαρό!