Νόμους για το ποτό και την οδήγηση στο Κεμπέκ

Συνοπτική επισκόπηση των βλαβερών μέτρων οδήγησης στον κώδικα ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου του Κεμπέκ

Οι νόμοι περί κατανάλωσης αλκοόλ και οδήγησης στο Κεμπέκ είναι πιο σκληροί από ποτέ, δεδομένου ότι έχουν εφαρμοστεί νέα μέτρα στον Κώδικα Ασφαλείας του Αυτοκινητόδρομου του Κεμπέκ -αν ισχύ από την 7η Δεκεμβρίου 2008-. Και να πιάσει το κόστος εκθετικά περισσότερο από την κλήση σε μια καθορισμένη υπηρεσία οδηγού .

Δείτε επίσης: Οι νόμοι περί καπνίσματος στο Μόντρεαλ είναι επίσης πιο αυστηροί από ποτέ
Και τι είναι η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης του Κεμπέκ;

Παρακάτω ανακεφαλαιώνεται το τι μπορούν να περιμένουν οι πρώτοι παραβάτες στο Μόντρεαλ, εάν υποφέρουν από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (ή φαρμάκων ή ναρκωτικών ουσιών), δηλαδή υπερβαίνουν το όριο αλκοολαιμίας που επιτρέπεται στο Κεμπέκ και το οποίο, αν ο υπουργός δικαιοσύνης Jody Wilson-Raybould μπορεί να πέσει από 0,08 σε 0,05.

Μετά τη σύλληψη: Άμεση αναστολή άδειας και κατάσχεση αυτοκινήτου

Αν τραβηχτεί από την αστυνομία, οι νόμοι για το πόσιμο και την οδήγηση στο Κεμπέκ προβλέπουν ότι θα έχετε τα δικαιώματά σας οδήγησης αμέσως ανασταλεί για 90 ή περισσότερες ημέρες και να κατασχέσετε το αυτοκίνητό σας, ακόμη και χωρίς προηγούμενες δυσλειτουργίες, εάν:

Πληρωμή: Τα τέλη και τα πρόστιμα για ένα πρώτο αδίκημα

Εκτός από την κατοχή ποινικού μητρώου και την αντιμετώπιση του χρόνου φυλάκισης, εάν ένα ατύχημα κατά του πόνου και οδήγησης προκάλεσε τραυματισμό ή θάνατο, καθώς και άμεση αναστολή άδειας κατά τη σύλληψη και ανάκληση άδειας διαρκούντος ενός έως τριών ετών μετά από ένα πρώτο αδίκημα για οδήγηση με μειωμένη κινητικότητα, να πληρώσω:

Και αυτό ήταν μόνο για να πιαστεί μια φορά. Τα έξοδα που σχετίζονται με ένα πρώτο αδίκημα μπορούν να φθάσουν τα 2.000 δολάρια ή περισσότερα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές του δικηγόρου και τα αυξημένα ασφάλιστρα αυτοκινήτων. Επίσης, υπολογίζετε στο χρόνο φυλάκισης εάν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα λόγω οδήγησης υπό την επήρεια μέθης προκαλεί τραυματισμό ή θάνατο

Αυτό γίνεται χειρότερο: Συνέπειες για ένα δεύτερο αδίκημα

Εκτός από το οικονομικό κόστος που είναι υψηλότερο από το πρώτο αδίκημα, υπολογιζόμενο σε ελάχιστο ποσό 5.700 δολαρίων, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές του δικηγόρου και τα αυξημένα ασφάλιστρα αυτοκινήτων, αυτό είναι που αντιμετωπίζουν οι δευτερεύοντες παραβάτες εάν έχουν αλιευθεί στην πράξη:

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή σας, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της Société de l'Assurance για την αυτοκινητοβιομηχανία du Québec για όλες τις ακανόνιστες και ακριβές λεπτομέρειες.

Σημείωση: όλα τα πρόστιμα, τα τέλη και οι λεπτομέρειες που αναφέρονται παραπάνω ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.