Σημαντικά σημεία ταξιδιού στο County Mayo

Επισκεφθείτε το County Mayo; Αυτό το τμήμα της ιρλανδικής επαρχίας Connacht έχει μια σειρά από αξιοθέατα που δεν θα θέλετε να χάσετε. Πλέον μερικά ενδιαφέροντα αξιοθέατα που είναι ελαφρώς έξω από το χτυπημένο μονοπάτι. Λοιπόν, γιατί να μην αφιερώσετε χρόνο και να περάσετε μια μέρα ή δύο στο Mayo όταν επισκέπτεστε την Ιρλανδία;

Εδώ είναι οι βασικές πληροφορίες που χρειάζεστε και μερικές ιδέες για να κάνετε την επίσκεψή σας αξίζει τον κόπο.

County Mayo με λίγα λόγια

Το ιρλανδικό όνομα του County Mayo είναι Contae Mhaigh Eo .

μεταφρασμένο κυριολεκτικά αυτό θα σήμαινε "Plain of the Yew". Είναι μέρος της επαρχίας Connacht και χρησιμοποιεί τα ιρλανδικά γράμματα εγγραφής αυτοκινήτων MO. Η κομητεία είναι Castlebar, άλλες σημαντικές πόλεις είναι η Ballina, η Ballinrobe, η Claremorris, η Knock, η Swinford και η Westport. Το μέγεθος της κομητείας Mayo λειτουργεί σε 5.398 χιλιόμετρα πλατεία, στην οποία ζει ένας πληθυσμός 130.638 (σύμφωνα με την απογραφή του 2011).

Achill Island: Cliffs, Πειρατές και Συγγραφέας

Το Achill Island είναι το μεγαλύτερο νησί της ιρλανδικής ενδοχώρας - αν και ο στενός Achill Sound και μια ανθεκτική γέφυρα μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε μια απλή χερσόνησο. Υπάρχει μόνο ένας κεντρικός δρόμος από τον Achill Sound μέσω του Bunacurry και του Keel στον Keem, αλλά ποιος είναι αυτός ο δρόμος. Μετά το Dooagh θα οδηγείτε με τα βουνά στα δεξιά σας και μια απότομη πτώση στα αριστερά σας, φτάνοντας στην απομονωμένη παραλία Keem. Από την οποία μια δύσκολη άνοδος θα σας φέρει στην κορυφή του Croaghaun, 668 μέτρα πάνω από τη θάλασσα στη κορυφή, που χαρακτηρίζει ένα από τα ψηλότερα πρόσωπα από το βράχο τόσο στην Ιρλανδία όσο και στην Ευρώπη.

Πάρτε το Atlantic Drive πέρα ​​από τον πύργο της πειρατής βασίλισσας Granuaile, ή εξερευνήστε το έρημο χωριό στις πλαγιές Slievemore (672 μέτρα). Ή έχετε ένα gander στο μικρό εξοχικό σπίτι όπου έμενε ο Nobel laureate Heinrich Böll.

Croagh Patrick - Ιερό Βουνό της Ιρλανδίας

Δεν μπορεί να είναι το υψηλότερο, αλλά σίγουρα πιο ιερό βουνό - στα 765 μέτρα Croagh Patrick πύργους πάνω Clew Bay και μπορεί να αναρριχηθεί από Murrisk.

Απλά ακολουθήστε τον καλοφτιαγμένο τρόπο, ο οποίος αποτελεί πρόκληση ακόμη και για έμπειρους λόφους. Η χαλαρή κοίτη και οι απότομες κλίσεις κάνουν τους "σταθμούς" (όπου πρέπει να προσφέρετε προσευχές) ένα ευχάριστο σημείο ανάπαυσης. Απλά να γνωρίζετε ότι όταν η διαδρομή ξεκινάει σε μια κορυφογραμμή (υπέροχη θέα από εδώ), δεν βρίσκεστε κοντά στην κορυφή. Και οι πιο δύσκολες αναρτήσεις έρχονται ακόμα. Παρεμπιπτόντως, είναι κοντά το Εθνικό Μνημείο Πείνας, που απεικονίζει ένα "πλοίο φέρετρου" (όπως τα πλοία που χρησιμοποιήθηκαν για μαζική μετανάστευση στα μέσα του 19ου αιώνα ήταν γνωστά), γεμάτα με σκελετούς στο εξάρτημα. Αν και το γλυπτό του John Behan μου θυμίζει συχνά μια ισπανική γαλέρα.

Westport, μια μικρή πόλη με στάση

Η μικρή πόλη χώρα έχει σίγουρα μια μοναδική ατμόσφαιρα και χαιρετίζει τον επισκέπτη με ανοιχτές αγκάλες και ανοιχτές πόρτες παμπ, από τις οποίες συχνά ακούγεται η παραδοσιακή μουσική. Η ωραία αστική αρχιτεκτονική, ένα γενικό αίσθημα παλαιού χρόνου και ένας (συνήθως) αδιάλλακτος ρυθμός ζωής συνδυάζονται για να σας κάνουν να θέλετε να χαλαρώσετε για λίγο εδώ. Και γιατί όχι. Το Westport House, λίγο έξω από την πόλη, είναι ένα ζωηρό οικογενειακό αξιοθέατο γεμάτο με πειρατές.

Cong, όπου ο Maureen συνάντησε τον Τζον

Ο Γουάν Ουέιν, ο ήρωας των όρμων αλόγου ... ερωτευμένος με την Esmeralda του Quasimodo; Στο Cong, συνέβη, τουλάχιστον σύμφωνα με το σενάριο του "The Quiet Man", με πρωταγωνιστή τον Maureen O'Hara και τον Δούκα.

Ίσως η μια "ιρλανδική" ταινία που θα θυμηθούν οι περισσότεροι Ιρλανδοί Αμερικανοί και η θέση της ταινίας στην Ιρλανδία θα προσελκύσει τους περισσότερους επισκέπτες. Ακόμη μια ώθηση για τον τουρισμό στο μικρό χωριό μεταξύ Lough Mask και Lough Corrib. Αν και το μαγευτικό κάστρο Ashford (σήμερα χρησιμοποιείται ως ξενοδοχείο, αλλά μπορείτε να περπατήσετε τους χώρους χωρίς να είστε εγγεγραμμένος όρος) και τα ερείπια του Cong Abbey ίσως να είναι πιο αξιόλογα αξιοθέατα εάν είστε λιγότερο ανεμιστήρας του κινηματογράφου.

Αρχαία γεωργία στα πεδία Ceide

Τα πεδία Ceide είναι περίπου 1.500 εκτάρια διατηρημένων αγροτεμαχίων - τα οποία από μόνο του δεν είναι τίποτα για να γράψουν το σπίτι τους, αλλά εκτείνονται πίσω στις προϊστορικές εποχές και αργότερα καλύφθηκαν από μώλους. Μετά την ανασκαφή, είναι σήμερα το μεγαλύτερο μνημείο της πέτρινης εποχής παγκοσμίως, αποτελούμενο κυρίως από συστήματα πεδίου, περιφράξεις και μεγαλιθικούς τάφους.

Το ενδιαφέρον κέντρο επισκεπτών κοντά στο Ballycastle λέει την ιστορία στο ακέραιο.

Knock, όπου εμφανίστηκε η Παναγία

Το χτύπημα , ακριβώς στη μέση του πουθενά, υπήρξε ένα από τα σημεία εστίασης της καθολικής λατρείας από το 1879, όταν οι ντόπιοι είδαν μια μαζική εκδήλωση που αφορούσε όχι μόνο την Παναγία αλλά και τον Άγιο Ιωσήφ, τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και τους ανάμεσους αγγέλους. Σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα μαριανά ιερά στην Ευρώπη, λιγότερο γνωστά από τα Λούρδη, προσέλκυση όμως περίπου ενάμισι εκατομμυρίου προσκυνητών ετησίως. Συν τα φορτία των περισσότερων κοσμικών επισκεπτών που μπορεί να ζαλισμένα από το καθαρό μέγεθος (και μερικές φορές φρικτή εμπορική εκμετάλλευση) του ιερού και των θρησκευτικών του περιβαλλόντων. Υπάρχει ακόμη ένα μαζικό, προορισμένο αεροδρόμιο κοντά στο ξενοδοχείο, που σχεδιάστηκε από τον Monsignor Horan και προσφέρει απευθείας πτήσεις σε άλλες σημαντικές θρησκευτικές τοποθεσίες.

Ένα Εθνικό Μουσείο της Χωρικής Ζωής

Το μόνο μέρος του Εθνικού Μουσείου της Ιρλανδίας που δεν βρίσκεται στο Δουβλίνο, το Εθνικό Μουσείο της Ζωής του Country στο Turlugh είναι μια σύγχρονη ανάπτυξη που παρουσιάζει την αγροτική ζωή μεταξύ 1850 και 1950. Νοσταλγικά θεωρείται ο «καλός παλιός χρόνος». Δεν ήταν. Εκτός αν είσαι ένας γαιοκτήμονας. Τμήματα της έκθεσης μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικά.

Ζωντανές ιρλανδικές μουσικές συναντήσεις στη Mayo

Επισκεφθείτε την κομητεία Mayo και κολλήσατε για κάτι το βράδυ; Λοιπόν, θα μπορούσατε να κάνετε χειρότερα από το να βρεθείτε σε μια τοπική παμπ (η οποία, κατ 'αρχάς, θα είναι μια " αρχική ιρλανδική παμπ ") και στη συνέχεια να συμμετάσχει σε μια παραδοσιακή ιρλανδική συνεδρία . Γιατί να μην το δοκιμάσετε;

Οι περισσότερες συνεδρίες αρχίζουν περίπου στις 9:30 μ.μ. ή όποτε συγκεντρώνονται μερικοί μουσικοί. Εδώ είναι μερικά αξιόπιστα σημεία:

Ballyhaunis - "Έπαυλη"

Cong - "Ξενοδοχείο Bannagher's"

Λούισμπουργκ - "Bunowen Inn" και "O'Duffy του"

Westport - το "Henehan's", το "Matt Malloy's" και το "The Towers"