Τιτανικός Μπέλφαστ - μια γιγαντιαία εμπειρία

Εδώ είναι ένα πρόβλημα - πώς δημιουργείτε μια έλξη επισκεπτών που ασχολείται με το πιο διάσημο ποτέ επίτευγμα της πόλης, αν αυτό το επίτευγμα δεν άφησε σχεδόν κανένα απτό ίχνος, και τώρα βρίσκεται στο βάθος του Βόρειου Ατλαντικού για να ξεκινήσει;

Το Titanic Belfast, το πολυεπίπεδο, πολυμέσα-καταλαβαίνω, και σίγουρα εντυπωσιακή εξέλιξη στις παλιές docklands του Μπέλφαστ φαίνεται να το έβγαλε. Με την έξυπνη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και έναν ευρύ ανοικτό κενό χώρο.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το αξιοθέατο επισκέπτη αφιερωμένο στο (στο) διάσημο RMS Titanic , το οποίο χτίστηκε στο Μπέλφαστ και ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι στο Cobh.

Τοποθεσία, Τοποθεσία, Τιτανικός Τοποθεσία

Με τη μείωση της βιομηχανίας γενικότερα και κυρίως της ναυπηγικής βιομηχανίας, το Μπέλφαστ έμεινε με μια κληρονομιά ευρέων κενών χώρων. Τα οποία έχουν αναπτυχθεί αργά. Όπως στο αεροδρόμιο George Best Belfast City . Ή τα "Titanic Studios", όπου γυρίζει το blockbuster "Game of Thrones". Και το όνομα των τελευταίων στούντιο δεν ήταν απλά ιδιοτροπία - στην πραγματικότητα στέκεται δίπλα στις αποβάθρες όπου χτίστηκε το Τιτανικό.

Και καταλαμβάνοντας την περιοχή των πραγματικών αποβάθρων αυτές τις μέρες ... είναι το Τιτανικό Μπέλφαστ. Μέρος της "Τιτάνικης συνοικίας" (η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης), μόλις ένα μέτριο περίπατο από το κέντρο της πόλης και δίπλα σε μια άλλη αποβάθρα, στην οποία διατηρείται τώρα το παλιό προσφορά Titanic "Nomadic".

Αυτό που θα χτυπήσει πρώτα ο επισκέπτης είναι το εντυπωσιακό εξωτερικό του Τιτανικού Μπέλφαστ, το λαμπερό μέταλλο και το στυλ των πλοίων. Στρίβοντας πάνω από οτιδήποτε άλλο στην περιοχή, και κάνοντας μια τολμηρή δήλωση, διεκδικώντας το ιστορικό έδαφος για όλους τους επόμενους. Αλλά μπορεί η πραγματική έλξη να ζήσει μέχρι το ελκυστικό εξωτερικό της;

Λέγοντας την ιστορία του Τιτανικού - στο πλαίσιο

Αναφερόμενος στην ιστορία του Τιτανικού, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος που δεν το γνωρίζει, είναι μια πολύ μικρή άσκηση: ένα τεράστιο μεγάλο πλοίο χτισμένο με πολλή δημοσιότητα, γεμάτο ατμό μπροστά, παγόβουνο, πάνω από 1.500 νεκρούς. Cue Celine Dion. Αυτό θα έκανε μια πολύ βαρετή (και, με μια ακόμη παράδοση της "Η καρδιά μου θα πάει σε" μυαλό-numbing) έλξη. Και δεν κάνει καθόλου την τιτανική δικαιοσύνη.

Που πρέπει να ήταν αυτό που σκέφτηκαν και οι κατασκευαστές του Τιτανικού Μπέλφαστ - έτσι θα σας οδηγήσουν σε μια ολόκληρη περιήγηση που ξεκινά με τα βασικά της ναυπηγικής και τελειώνει με την αποκατάσταση ναυαγίων.

Ένα πράγμα που με ενόχλησε για όλη την εμπειρία του Τιτανικού Μπέλφαστ είναι πόσο καιρό πήραν πραγματικά για να φτάσουν στο σημείο. Οι επισκέπτες δεν εκτοξεύονται το 1912 και σε μια σύντομη-πολύ-πολύ-υγρή ξαπλώστρα (μοιάζει πολύ με ένα επεισόδιο του "The Time Tunnel", στην πραγματικότητα το πρώτο επεισόδιο του οποίου, "Rendezvous with Yesterday", βρίσκεται στον Τιτανικό ). Όχι, αντ 'αυτού αρχίζετε να εκπαιδεύεστε για τη ναυπηγική βιομηχανία και το Μπέλφαστ. Με διασκεδαστικό τρόπο, και θέτοντας το υπόβαθρο στα ολοένα και πιο φιλόδοξα σχέδια των ναυπηγείων του Μπέλφαστ. Η αποκορύφωση της οποίας ήταν η κατασκευή τριών αδελφών πλοίων για την White Star Line - Ολυμπιακή, Τιτανική και Βρετανική (η οποία ποτέ δεν χρησίμευε ως τακτικών γραμμών, αλλά μετατράπηκε και βυθίστηκε ως νοσοκομειακό πλοίο).

Στη συνέχεια ακολουθείτε την κατασκευή του Τιτανικού από τα πρώτα σχέδια, μέσω πολλών πριτσίνια, μέχρι την εκτόξευση. Όλα τα πολύ τεχνικά, αλλά καλά εικονογραφημένα με μοντέλα και ... μια βόλτα!

Ναι, κάπου στη μέση εισέρχεστε σε ένα ταξίδι με το θεματικό πάρκο μέσω του ναυπηγείου, παρόμοιο με την εμπειρία της διαδρομής "Peter Pan" στη Disneyland, αρκετά απολαυστικό αλλά διασκεδαστικό. Μπορείτε να παρακάμψετε αυτή τη βόλτα, αν θέλετε, είτε επειδή δεν σας αρέσουν οι βόλτες, είτε επειδή υπάρχουν ουρές (αυτή είναι η μόνη περιοχή εντός της έλξης όπου αυτό είναι πιθανό να συμβεί).

Και μετά την εκτόξευση, πηγαίνετε στο εξαντλημένο τιτανικό. Με μια σχεδόν τρισδιάστατη διαδρομή με τα ασανσέρ σε όλα τα καταστρώματα, με αναψυχές σε χώρους ζωής και καμπίνες. Και ενώ όλα αυτά είναι υπέροχα, πρέπει να προσθέσω μια προειδοποίηση εδώ: θα δείτε συχνά την ανακατασκευασμένη μεγάλη σκάλα που στην πραγματικότητα βρίσκεται στο Τιτανικό Μπέλφαστ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην έκθεση, αλλά σε μια αίθουσα συνεδρίων και εκδηλώσεων που δεν αποτελεί μέρος η γενική περιήγηση.

Επομένως μην κρατάτε την ανάσα σας για αυτό!

Και μετά από όλη αυτή τη λαμπρότητα - το παγόβουνο. Ο τόνος της έκθεσης γίνεται πολύ σκοτεινός και θα περάσετε έναν απέραντο τοίχο ζωνών ασφαλείας. Καλά, και με ένα αρκετά δροσερό αποτέλεσμα. Ειδικά καθώς κατεβαίνετε κάτω, κάτω ...

... στο βυθό της θάλασσας, όπου ξεδιπλώνεται ακόμα ένα κεφάλαιο στην ιστορία του Τιτανικού. Δηλαδή η αναζήτηση και η ανακάλυψη του ναυαγίου. Με μια ακόμη μεγάλη εγκατάσταση, καθώς μπορείτε πραγματικά να περπατήσετε πάνω από τα συντρίμμια σε γυάλινο πάτωμα.

Για να το ολοκληρώσουμε, το Titanic Belfast πηγαίνει επίσης στην επίδραση που είχε το ναυάγιο του Τιτανικού. Από τη μία πλευρά, στην ασφάλεια στη θάλασσα. Και από την άλλη μεριά, στην ποπ κουλτούρα, φέρνοντας τη στιγμή που η Celine αναπνοεί βαθιά και πηγαίνει "Κοντά, μακριά, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε ..." Ευτυχώς, η μόνη περιοχή στην οποία αναλαμβάνει η έκδοση του Hollywood της τραγωδίας. Αυτό με φέρνει στο ερώτημα:

Εκπαιδευτικά ή Disneyfication;

Είμαι ευτυχής να πω - όλη η εμπειρία είναι άκρως εκπαιδευτική, πολύ προσιτή και αποφεύγει όλα τα κλισέ σχισμών (και συχνά λάθος). Καπέλο στο τιτανικό Μπέλφαστ για να το πετύχει αυτό. Θα μπορούσαν όλοι να έχουν πάει στην αντίθετη κατεύθυνση, και όταν εισερχόμασταν στο ναυπηγείο, φοβόμουν ήδη ότι θα συνέβαινε, αλλά ολόκληρη η έκθεση γίνεται με έναν πολύ χαμηλό, μη εντυπωσιακό τρόπο. Για να καταλήξουμε σε μια αναλογία: εάν ο Τιτανικός Μπέλφαστ ήταν μια εφημερίδα που αναφέρει μια τραγωδία, θα ήταν οι Times, όχι ο Ήλιος.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν στιγμές που αναλαμβάνουν τα στοιχεία επίδειξης (η βόλτα, οι σχεδόν φαινομενικά κάτοικοι των καμπίνων), αλλά ποτέ δεν αποσπούν την προσοχή από τον γενικότερο πιο σκοτεινό τόνο. Αυτό καταφέρνει να μην καταστεί ποτέ επαχθής.

Το τιτανικό Μπέλφαστ δεν είναι επίσης αξιοθέατο για τους καλοπροαίρετους, δεν θα δείτε τα τεχνουργήματα που ανακτώνται από το ναυάγιο. Για ορισμένους, αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ωστόσο, έχοντας δει πραγματικά τέτοια αντικείμενα, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι ήταν απολύτως αξιοσημείωτο. Εκτός, προφανώς, από το γεγονός ότι ανακτήθηκαν μετά από δεκαετίες, από αχνά βάθη, με ένα τεράστιο κόστος. Αλλά κάθε παλιό κομμάτι μαχαιροπήρουνων θα ήταν «ειδικό» αν έφερε πίσω στην ξηρά υπό τέτοιες συνθήκες.

Τι περισσότερο στο Τιτανικό Μπέλφαστ;

Εντάξει, υπάρχει ένα κατάστημα δώρων που πραγματικά αποφεύγει να είναι κολλώδες, υπάρχουν αρκετά καλά εστιατόρια και καφετέριες, συνολικά είστε σε για μια θεραπεία. Αλλά ένα πράγμα που δεν πρέπει να χάσετε είναι ένας πραγματικός περίπατος στα καταστρώματα του Τιτανικού και του Ολυμπισμού. Λοιπόν, σχεδόν.

Τα περιγράμματα και των δύο πλοίων αναδημιουργούνται στην παλιά περιοχή που βρίσκεται πίσω από το κτίριο του Τιτανικού Μπέλφαστ, προς την ανοιχτή θάλασσα. Και περπατώντας αυτά θα σας δώσει πραγματικά μια εντύπωση για το πόσο μεγάλοι αυτοί οι ατμόπλοιοι ήταν. Και πόσο θαυμάσια θα μπορούσε να πάρει - με τον άνεμο που έρχεται από τη θάλασσα, θα θέλετε ένα ζεστό κακάο μετά από λίγα λεπτά, ακόμα και σε μια ηλιόλουστη μέρα. Και σε μια βρεγμένη, κρύα μέρα ... θα κατευθυνθείτε κατευθείαν για την καμπίνα ποτών.

Απέναντι από την κύρια είσοδο του Τιτανικού Μπέλφαστ θα δείτε και το Νομαδικό, αλλά αυτό είναι ξεχωριστό αξιοθέατο. Αν και μπορείτε να κάνετε μια βόλτα γύρω από το πλοίο δωρεάν. Και θα πρέπει, τελικά, να είναι το τελευταίο σωζόμενο πλοίο της White Star Line!

Και σε μικρή απόσταση με τα πόδια μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την HMS Caroline, επιζών της Μάχης της Γιουτλάνδης και μέχρι πρόσφατα το δεύτερο παλαιότερο πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού!

Τιτανικός Μπέλφαστ με λίγα λόγια

Τιτανικός Μπέλφαστ
1 ολυμπιακό δρόμο
Μπέλφαστ BT3 9EP
Τηλέφωνο: 028-90766386
Ιστοσελίδα: Τιτανικός Μπέλφαστ

Ώρες λειτουργίας:

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.