Μάθετε τα γεγονότα για τον Ήφαιστο της Αρχαίας Ελλάδας

Ο Θεός της Σφυρηλάτησης, της Χειροτεχνίας και της Φωτιάς

Ο καλύτερα διατηρημένος ναός δωρικού ρυθμού στην Ελλάδα είναι ο ναός του Ήφαιστου. Ονομάζεται το Ηφαίστειο, που βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη της Αθήνας, και παραμένει σχεδόν όπως είχε αρχικά κατασκευαστεί. Μέχρι το 1800, χρησιμοποιήθηκε ως ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος, η οποία συνέβαλε στη διατήρηση και συντήρηση της. Ο ναός αυτός ήταν γνωστός και ως Θησείο.

Ποιος ήταν ο Ήφαιστος;

Εδώ είναι μια γρήγορη ματιά στον Ηφαίστο, ο οποίος συχνά ξεπερνάει τη διάσημη σύζυγό του, την Αφροδίτη.

Η εμφάνιση του Ηφαίστου : ένας σκούρος μαλλιά που δυσκολεύεται να περπατήσει λόγω παραμορφωμένων ποδιών. Μερικοί λογαριασμοί τον καθιστούν μικρό σε αναλογία. αυτό μπορεί να σχετίζεται με την αντανάκλαση των εργαζομένων στο ορυχείο.

Σύμβολο ή χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ηφαίστου: Η σφυρηλασία και η ίδια η φωτιά.

Πλεονεκτήματα: Ο Ήφαιστος είναι δημιουργικός, πονηρός και ικανός μεταλλικός εργάτης

Αδυναμίες: Δεν μπορεί να χειριστεί το ποτό του. μπορεί να είναι πονηρός, πτητικός και εκδικητικός.

Γονείς: Συνήθως λέγεται ότι είναι ο Δίας και η Ήρα . μερικοί λένε ότι η Ήρα τον έφερε χωρίς τη βοήθεια ενός πατέρα. Η Ήρα λέγεται ότι τον έχει ρίξει στη θάλασσα, όπου διασώθηκε από τη θεά Θήτη και τις αδελφές της.

Σύζυγος: Αφροδίτη . Ο σιδεράς-θεός παντρεύτηκε καλά. Άλλες ιστορίες του δίνουν τη σύζυγο ως η νεώτερη από τις Χάριτες, την Αγλαία.

Παιδιά: Δημιούργησε την Πανδώρα του περίφημου κουτιού. μερικές ιστορίες του δίνουν τον πατέρα του Έρωτα, αν και οι περισσότεροι αποδίδουν αυτόν τον θεό αγάπης στην ένωση των Άρη και της Αφροδίτης. Κάποιες θεϊκές γενεαλογίες τον έχουν ως πατέρα ή παππού του Ρδαμαντάχη, ο οποίος κυβέρνησε στη Φαιστού στη νήσο Κρήτη, αν και ο Ρανταμάνθης θεωρείται συνήθως γιος της Ευρώπης και του Δία.

Μερικοί μεγάλοι ναοί: Το Ηφαίστειο κοντά στην Ακρόπολη της Αθήνας, που είναι ο καλύτερα διατηρημένος ναός δωρικού ρυθμού στην Ελλάδα, χτίστηκε το 449 π.Χ. Ήταν επίσης συνδεδεμένος με τα νησιά της Νάξου και τη Λήμνο, ένα άλλο ηφαιστειογενές νησί. Μια περιοχή σε ένα από τα νέα ηφαιστειογενή νησιά στην καλντέρα της Σαντορίνης ονομάζεται ο Ηφέστος μετά από αυτόν.

Η αρχαία μινωική πόλη της Φαιστού μπορεί επίσης να σχετίζεται με αυτόν.

Βασική ιστορία: Η αίσθηση απορρίφθηκε από τη μητέρα της Ήρα, ο Ηφαίσος έκανε ένα υπέροχο θρόνο και της έστειλε στον Όλυμπο. Κάθισε σε αυτό και ανακάλυψε ότι δεν θα μπορούσε να ξυπνήσει ξανά. Κατόπιν η καρέκλα απηύθυνε έκπληξη. Οι άλλοι θεοί του Ολύμπου προσπαθούσαν να λογοκριθούν με τον Ήφαιστο, αλλά ακόμη και ο Άρης απομακρύνθηκε με τις φλόγες του. Τελικά του δόθηκε κρασί από τον Διόνυσο και, έμεινε μεθυσμένος στον Όλυμπο. Μεθύνη ή όχι, αρνήθηκε ακόμα να απελευθερώσει την Ήρα, εκτός αν μπορούσε να έχει την Αφροδίτη ή την Αθηνά ως τη σύζυγό του. Καταλήγει με την Αφροδίτη, η οποία στην περίπτωση αυτή δεν ήταν γρήγορος μαθητής. Όταν βρισκόταν μαζί με τον αδελφό του Ares στο κρεβάτι που είχε κάνει ο Ήφαιστος, αναδύθηκαν αλυσίδες και δεν μπορούσαν να φύγουν από το κρεβάτι, εκθέτοντάς τους στο γέλιο των υπόλοιπων Ολυμπιονικών, όταν ο Ηφαίσος τους κάλεσε όλοι μαζί για να βεβαιώσουν τη μοιραία σύζυγο και τον αδερφό του.

Ο λόγος για τον οποίο ο Ηφαίσας ασκεί ή έχει άσχημα σχηματισμένα πόδια είναι ότι η μητέρα του Ήρα ήταν τόσο απογοητευμένη από αυτόν μετά τη γέννηση, τον έριξε κάτω στη γη και τραυματίστηκε το φθινόπωρο. Με αυτό το backstory, το "δώρο" του θρόνου που δεν μπορούσε να ξεφύγει είναι λίγο πιο κατανοητό.

Ενδιαφέρον: Ο Ήφαιστος μπορούσε μερικές φορές να ονομαστεί Daidalos ή Daedalus, συνδέοντάς τον με τον διάσημο κρητικό τεχνίτη που ήταν ο πρώτος που πετούσε με τεχνητά φτερά.

Στη ρωμαϊκή μυθολογία, ο Ήφαιστος είναι παρόμοιος με τον θεό Vulcan, έναν άλλο κύριο του σφυρηλάτηση και της μεταλλοτεχνίας.

Εναλλακτικές ορθογραφίες: Ηφαίστος, Ηφέστος, Ιφέστος, Ψυχολογία και άλλες παραλλαγές.

Πιο γρήγορες πληροφορίες για τους Έλληνες θεούς και θεές

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα