Γρήγορα γεγονότα για: Eros

Ελληνικό θεό αγάπης και πάθους

Έρως Ελληνικός Θεός της Αγάπης, δεν είναι τόσο γνωστός όσο πολλοί Έλληνες θεοί και θεές. Εδώ είναι μια γρήγορη εισαγωγή στο γιο της Αφροδίτης, Έρως.

Εμφάνιση:
Ένα μικρό φτερωτό αγόρι σε μεταγενέστερες απεικονίσεις. Στις πρώιμες εικόνες, ο ελληνικός θεός της αγάπης συχνά εμφανίζεται ως ένας όμορφα διαμορφωμένος, γεμάτος από άνθρωπος άνθρωπος.

Σύμβολο ή ιδιότητα:
Το φαβορί και τα βέλη του. Εμφανίζεται μερικές φορές κάνοντας ιππασία με ένα δελφίνι ή λιοντάρι.

Πλεονεκτήματα του Έρωτα:
Είναι όμορφος και εμπνευσμένος.

Αδυναμίες:
Ιδιαίτερα, ή τουλάχιστον οι άνθρωποι βλέπουν τα βέλη του ως εντυπωσιακά κάπως τυχαία.

Γονείς:
Η Αφροδίτη, η Θεά της Αγάπης , και ο Άρης, ο Θεός του Πολέμου. Φτωχό παιδί! Αλλά οι παλαιότεροι λογαριασμοί τον καθιστούν έναν από τους παλαιότερους θεούς, ενεργό πολύ πριν από τους γονείς του. Λέγεται ότι προκάλεσε τη δημιουργία του Οκέανου και των Τεθύων, που ήταν και πολύ πρώιμες ελληνικές θεότητες, δίνοντάς του μια σχεδόν ξεχασμένη σχέση με τη θάλασσα.

Σύζυγος:
Στο έρωμά του Cupid, λέγεται ότι έχει ζευγαρώσει με την ψυχή, το όνομα της οποίας σημαίνει Soul. Η κακή ψυχή έτρεξε σε μεγάλα προβλήματα δικαίου - βλ. Παρακάτω.

Παιδιά:
Από την Ψυχή, τη Βολούπτα ή την Ευχαρίστηση. Nyx (νύχτα). Με το Χάος λέγεται ότι έχει δημιουργήσει όλα τα πουλιά.

Μερικές σημαντικές τοποθεσίες Temple:
Ο Έρως είχε ένα ιερό στο όρος Χελίο. Κάποιοι λένε ότι το άγριο νησιωτικό νησί της ίδιας της Ίου θα έπρεπε πραγματικά να ονομαστεί Eros, αλλά δεν υπάρχει αρχαίο προηγούμενο γι 'αυτό ... και ο Eos, Θεά της Αυγής, ήταν αρκετά απασχολημένος με πάθος.

Βασική ιστορία:
Κάποιοι λένε ότι υπάρχουν δύο Eroses, ο γέροντας που είναι ο πρώτος θεός και ο άλλος που είναι ο αιώνια νεαρός γιος της Αφροδίτης. Ο «μεγαλύτερος» Έρως ήταν η αιτία της γέννησης της φυλής των αθάνατων θεών και θεών. Ο "νεότερος" Έρως είναι αυτός που απεικονίζεται ως φτερωτό αγόρι, ο γιος της Αφροδίτης, που θεωρείται τόσο ο πιο όμορφος όσο και ο νεότερος από τους θεούς.

Αλλά ακόμη και σε αυτή τη μορφή, τα παιδιά μεγαλώνουν. Προβλήματα προκύπτουν όταν ο Έρως (που ονομάζεται Cupid σε αυτή την ιστορία) ερωτεύεται την Ψυχή. Η ακτινοβολία του είναι τέτοια που για την ασφάλειά του, επιμένει ότι δεν πρέπει ποτέ να κοιτάξει το πρόσωπό του και το επισκέπτεται μόνο τη νύχτα. Στην αρχή, είναι δροσερό με αυτό, αλλά οι αδελφές και η οικογένειά της επιμένουν ότι ο σύζυγός της πρέπει να είναι ένα γκροτέσκο και επικίνδυνο τέρας. Τελικά, για να τα κλείσει, μια νύχτα φωτίζει μια λάμπα και βλέπει την ένδοξη ομορφιά της, η οποία δεν την εκρήγνυται αλλά την κάνει να τρέμει τόσο σκληρά που κουνάει τη λάμπα. Μερικές σταγόνες ζεστού πετρελαίου ντριμίζουν την αγαπημένη της, καίγοντας τον, και πετάει μακριά από αυτήν σε φυσικό πόνο, συντριμμένο από τον πόνο που γνώριζε ότι τον αμφέβαλε.

Η μαμά του, η Αφροδίτη, είναι θυμωμένη για τον τραυματισμό και για την κρυφή σχέση. Ενώ η Cupid ανακάμπτει, η Αφροδίτη ελπίζει να βγάλει μόνιμα τη ψυχή, κάνοντας τη ζωή της εξαιρετικά δύσκολη για τη νύφη της. Αυτό παίρνει τη μορφή διαφόρων δυνητικά θανατηφόρων καθηκόντων, όπως η πτώση για να πάρετε κάποια λοσιόν ομορφιάς από την Περσεφόνη στον Κάτω Κόσμο, και, ενώ είστε έξω, Ψυχή, θα μπορούσατε να πάρετε κάποιο εμφιαλωμένο νερό από τον Ποταμό των Νεκρών ( το Styx);

Όμως η Έρως γενικά ανακάμπτει, έρχεται στη διάθεσή της και παντρεύεται.

Όπως είναι σωστό, ο Θεός της Αγάπης παίρνει μια ευτυχισμένη συνέχεια.

Εναλλακτικό όνομα:
Μερικές φορές αναφέρεται ως Έρως από Ρωμαίους συγγραφείς και μεταφραστές.

Ενδιαφέρον γεγονός:
Η λέξη "ερωτική", που σημαίνει σεξουαλική αγάπη, προέρχεται από το όνομα του Έρωτα. Ωστόσο, ακόμα και στην αρχαιότητα, η ποιότητα της αγάπης θεωρήθηκε πνευματική και φυσική και θεωρήθηκε γενικά η θεότητα που προκάλεσε την αγάπη της ομορφιάς, της επούλωσης, της ελευθερίας και πολλών άλλων καλών πραγμάτων καθώς και της αγάπης μεταξύ των ανθρώπων.

Περισσότερο:

Οι 12 Ολύμπιοι - Θεοί και θεές - Έλληνες θεοί και θεές - Ιεροί ναοί - Τιτάνες - Αφροδίτη - Απόλλωνα - Άρης - Άρτεμις - Αταλάντα - Αθηνά - Κενταύροι - Κυκλώπες - Δήμητρα - Διονύσιος - Έρος - Γαία - Άδης - Ήλιος - - Ηρακλής - Ερμής - Κρόνος - Μέδουσα - Νίκη - Παν - Πανδώρα - Πήγασος - Περσεφόνη - Ρέα - Σελένη - Δία .

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τις δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη