Μετρώνται στα δέκα στα ελληνικά

Μάθετε τους αριθμούς σας στην Ελλάδα και υπολογίζετε τα οφέλη

Η γνώση των αριθμών σας στα ελληνικά μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τις κατευθύνσεις, ενδεχομένως να καταλάβετε ποια αίθουσα μόλις αναθέσατε (αν βρείτε τον σπάνιο υπάλληλο γραφείου του ξενοδοχείου που δεν μιλάει αγγλικά - έχω ακούσει ότι υπάρχει ένας) και να καταλάβετε τι ώρα είναι ή θα είναι όταν υποτίθεται ότι θα πιάσετε αυτό το υδροπτένο ή το αεροπλάνο.

Εδώ είναι πώς να μετρήσετε σε δέκα στα ελληνικά

1. Ena - EN-a-one: Σκεφτείτε "EN-ONE" όπως στη φράση "Ένα" ένα, ένα "δύο ..." που χρησιμοποιείται για να μετράει σε ένα κομμάτι μουσικής.

Κελτική fan μουσικής; Σκεφτείτε την "Enya".

2. Dio - THEE-oh - δύο: Προσπαθήστε να θυμάστε το "duo" για το "dio" - και πάλι, όπως σε ένα μουσικό δίδυμο. Αλλά σημειώστε ότι ο πραγματικός ήχος είναι ένα μαλακό "Th" παρά το σκληρό οδοντικό "D".

3. Tria - TREE-a-τρία: Και πάλι, η μουσική κάνει αυτό εύκολο - σκεφτείτε ένα τρίο μουσικών.

4. Tessera - TESS-air-uh - τέσσερα: Αυτό είναι πιο δύσκολο, αλλά υπάρχουν τέσσερα γράμματα στο όνομα "TESS".

5. Pente - PEN-day - five: Το PENTagon είναι ένα σχήμα πέντε όψεων - και ένα σημαντικό κτίριο για τους Αμερικανούς.

6. Exi - EX-ee - έξι: Αυτό μπορεί να βοηθήσει να σκεφτείς να είσαι s-exi ... ή σέξι, που ακούγεται πολύ πιο κοντά στα "έξι". Θυμηθείτε, οι Έλληνες δίνουν σημεία για να προσπαθήσουν μόνο να μιλούν ελληνικά - κανείς δεν θα πειράξει αν λέτε "σέξι" αντί για "πρώην".

7. Efta - EF-TA (για ίσο άγχος) - εφτά: Εάν μόνο οι Ρωμαίοι δεν είχαν μπερδευτεί με το ημερολόγιο, το S-eptember θα ήταν ακόμα ο έβδομος μήνας του έτους.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε έναν εβδομήντα επτά ετών S-eptagenarian για βοήθεια σχετικά με την ανάμνηση αυτού.

8. Octo-oc-TOH - οκτώ: Θέλετε λίγο οκτάπιο χταπόδι για το δείπνο απόψε; Ορίστε! Ωστόσο, τα καλαμάρια δεν θα σας βοηθήσουν εδώ - πρέπει να είναι εκείνο το οκταπόδιο οκτώ πόδια.

9. Ennea - en-NAY-a-εννιά: Η Ennea έχει δύο "ns" σε αυτήν - όπως και ο αριθμός μας εννέα.

10. Deka - THEK-a-δέκα: Εύκολη - θυμηθείτε μια δεκαετία είναι μια ομάδα δέκα ετών. Απλά θυμηθείτε ότι το μαλακό "d" και πάλι.

Θέλετε να πάτε λίγο πιο μακριά; En-deka - ή το ένα δέκα, είναι έντεκα. Η δωδεκάδα - ή δύο-δέκα- είναι δώδεκα. Σε δεκατρία, η σειρά αντιστρέφει και ο μικρός αριθμός ακολουθεί τα δέκα, όπως στην δεκατάρια, ή δέκα συν τρία. Και το μηδέν είναι mithen.

Εκεί βρίσκεστε - μπορείτε τώρα να μετρήσετε μέχρι δέκα (plus a couple more) στα ελληνικά!

Δοκίμασε τον εαυτό σου

1. ____________ 6. ___________ 11. __________

2. ____________ 7. ___________ 12. __________

3. ____________ 8. ___________

4. ____________ 9. ___________

5. ____________ 10. ___________

Δεδομένου ότι τα δωμάτια του ξενοδοχείου συχνά αριθμούν στις εκατοντάδες, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς χειρίζονται οι μεγαλύτεροι αριθμοί. Εκατό (100) είναι ekato - εκατό.

Περισσότερα για τους ελληνικούς αριθμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός τρόπου για να μεταφράσετε το δικό σας όνομα σε ελληνικές αριθμητικές αξίες.

Ακολουθούν μερικοί άλλοι πόροι για να σας βοηθήσουν να μάθετε Ελληνικά:

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα