Κρουαζιέρα στον δρόμο σας προς τα ερείπια των αρχαίων πολιτισμών

Τρόποι να ταξιδέψετε στη Ρώμη, την Ελλάδα και την Αίγυπτο

Για όσους απολαμβάνουν να ανακαλύψουν αρχαία ερείπια και να ταξιδεύουν στα αρχαία αποτυπώματα παλαιότερων πολιτισμών, μια κρουαζιέρα που περιλαμβάνει τις πόλεις της αρχαίας Ρώμης, της Ελλάδας και της Αιγύπτου ως λιμάνια κλήσης είναι το τζάκποτ των διαδρομών.

Φυσικά, ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να πετάξετε, αλλά αν είστε άτομο που θέλει να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε από το σημείο Α στο σημείο Β, τότε αφήστε τους ελιγμούς σε κάποιον άλλο και hop επάνω.

Είτε είστε λάτρης της ιστορίας ή της αρχαιολογίας ή απλά θέλετε να δείτε ένα άλλο μέρος του κόσμου, υπάρχουν αρκετές μεγάλες γραμμές κρουαζιέρας που ταξιδεύουν μεταξύ πολλών αρχαίων τοποθεσιών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις γραμμές κρουαζιέρας, τα δρομολόγιά τους, και κάποιες ταξιδιωτικές συμβουλές πριν κλείσετε την περιπέτεια σας.

Regent Seven Seas Cruises

Η Regent Seven Seas Cruises προσφέρει πολλά δρομολόγια που κυμαίνονται από τη Μεσόγειο μέχρι την Αραβική Χερσόνησο και οι προσφορές τους αλλάζουν τόσο συχνά όσο αλλάζει η ζήτηση και τα συμφέροντα.

Για παράδειγμα, η γραμμή κρουαζιέρας διαθέτει μια κρουαζιέρα 18 ωρών από τη Ρώμη προς το Ντουμπάι που περιλαμβάνει λιμάνια της αρχαίας πόλης του Ηρακλείου στο νησί της Κρήτης, ένα πέρασμα μέσω του καναλιού του Σουέζ με στάσεις στις αρχαίες πόλεις του Λούξορ στην Αίγυπτο και Την Πέτρα στην Ιορδανία και την Αραβική Χερσόνησο με τελικό προορισμό το Ντουμπάι.

Αυτή η κρουαζιέρα μπορεί να κοστίσει πάνω από 10.000 δολάρια ανά άτομο. Ο βασικός ναύλος στα πλοία Regent Seven Seas περιλαμβάνει τα περισσότερα οινοπνευματώδη ποτά επί του πλοίου και τις περισσότερες ακτοπλοϊκές εκδρομές στους λιμένες, καθώς και όλα τα φιλοδωρήματα που κανονικά θα καταβάλλονται στο προσωπικό του ξενοδοχείου στο πλοίο.

Viking Ocean Cruises

Η κρουαζιέρα Πέρασμα στην Ινδία που προσφέρεται από τις κρουαζιέρες Viking Ocean Cruises ξεκινά από την Αθήνα προς το Ισραήλ και στη συνέχεια διασχίζει το κανάλι του Σουέζ, σταματά σε πολλά αιγυπτιακά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου του Λούξορ, επισκέπτεται την Άκαμπα της Ιορδανίας για μια μέρα περνάει από το Ομάν για το τελικό λιμάνι της Βομβάης. Αυτή η κρουαζιέρα 21 ημερών επισκέπτεται 6 χώρες και προσφέρει 9 ξεναγήσεις με τιμές που ξεκινούν από 6.500 δολάρια ανά επιβάτη.

Μια κρουαζιερόπλοια με βάση το Λος Άντζελες, η αρχική απαίτηση της Viking για φήμη ήταν οι ευρωπαϊκές και ασιατικές ποτάμιες κρουαζιέρες της μαζικής αγοράς. Το 2013, η Βίκινγκ ξεκίνησε τις πρώτες ναυτιλιακές εταιρίες που διαθέτουν υπερμεγέθης καμπίνες με μπαλκόνια. Τα ωκεάνια σκάφη είναι πιο οικεία σε μέγεθος από τα κρουαζιερόπλοια μεγάλου μεγέθους με μέσο όρο 500 έως 900 επιβάτες ανά κρουαζιέρα.

Πριν φύγεις

Μπορεί να χρειαστείτε βίζα για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε μία για την Ελλάδα . Ελέγξτε με τη γραμμή κρουαζιέρας σας και τις αρχές της χώρας πριν την επίσκεψή σας.

Μάθετε λίγο σχετικά με την ανταλλαγή νομισμάτων στα διάφορα λιμάνια. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ευρώ, το Ισραήλ χρησιμοποιεί shekels και η Ιορδανία χρησιμοποιεί dinars. Η αιγυπτιακή λίρα και η ινδική ρουπία είναι το νόμισμα των αντίστοιχων χωρών. Οι περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας έχουν μια τράπεζα επί του σκάφους που θα ανταλλάξει το νόμισμα για σας, συνήθως έναντι αμοιβής. Στα περισσότερα λιμάνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες μεγάλες πιστωτικές κάρτες με μια δίκαιη συναλλαγματική ισοτιμία.

Ελέγξτε για ταξιδιωτικές συμβουλές

Από τα μέσα του 2017, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε δημοσιεύσει προειδοποίηση για τους πολίτες των ΗΠΑ να εξετάσουν τους κινδύνους ταξιδιού στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Ιορδανία λόγω απειλών από τρομοκρατικές και βίαιες ομάδες πολιτικής αντιπολίτευσης.

Για παράδειγμα, η Αίγυπτος είχε σποραδικές αναταραχές μετά τις αραβικές εξεγέρσεις της άνοιξης το 2010 και τις επακόλουθες εκλογές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα κρουαζιερόπλοια ακύρωσαν λιμάνι στάσεις στο Port Said και την Αλεξάνδρεια. Έχετε υπόψη αυτό. Ακριβώς όπως και με έναν απρόβλεπτο τυφώνα που μεταφέρει τις κρουαζιέρες σε άλλα λιμάνια, το ίδιο ήρθε να ειπωθεί για τυχόν επικίνδυνες πολιτικές καταστάσεις. Σε περίπτωση τρομοκρατικής απειλής στο λιμάνι σας, μπορείτε να μετακινηθείτε πέρα ​​από τον προορισμό σας και να σας μεταφέρουμε σε άλλη χώρα.

Ταξιδέψτε Αεροπορικώς

Αν ο χρόνος είναι ουσιαστικός και προτιμάτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα ή την Αίγυπτο, τότε τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να είναι ο γρηγορότερος, ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος να φύγετε. Οι πτήσεις ξεκινούν από περίπου 300 δολάρια χωρίς διανυκτέρευση. Μόλις δύο ώρες μπορείτε να πετάξετε από την Αθήνα στο Κάιρο.