Πώς να αποφύγετε τις απάτες ταξί στην Ελλάδα

Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την έναρξη των διακοπών σας γρηγορότερα από το να πάρει σχισμένο από έναν οδηγό ταξί. Οι απάτες ταξί αποτελούν μεγάλη ανησυχία για τους περισσότερους πρώτους επισκέπτες σε μια ξένη χώρα. Ευτυχώς, είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες από ό, τι πριν. Αν επιμείνετε σε ταξινομημένα ταξί, είναι απίθανο να εξαπατηθείτε στις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Δυστυχώς, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την Ελλάδα. Οι αδίστακτοι οδηγοί ταξί προσπαθούν να αποκόψουν τους ταξιδιώτες που φθάνουν (και να πετυχαίνουν) εδώ και δεκαετίες. Τα δρομολόγια του αεροδρομίου της Αθήνας προς το κέντρο της πόλης και το λιμάνι του Πειραιά είναι πασίγνωστα γι 'αυτό. Στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που η κορυφαία ιστοσελίδα του αεροδρομίου Taxi Airport Taxi είναι εξαιρετικά αληθινή όταν αναφέρει: "Εάν είστε τουρίστας, αναμένετε ότι οι περισσότεροι οδηγοί ταξί θα προσπαθήσουν να σας χρεώσουν περισσότερο από το κανονικό ναύλος."

Δεν υπάρχει τίποτα νέο κάτω από τον ήλιο και οι πιο κοινές απάτες ταξί δεν έχουν αλλάξει πολύ με τα χρόνια. Είναι σχεδόν αυτά που θα περίμενε κανείς:

Δεν χρειάζεται να είσαι θύμα. Κάνετε την έρευνά σας, ξέρετε τι να περιμένετε, να είστε ενημερωμένοι και να είστε προσεκτικοί και μπορείτε να αποφύγετε τις χειρότερες από αυτές τις καταχρήσεις ταξιδιωτών.

Εδώ τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε.