Επισκέπτοντας τα Λουτρά: Καταδύσεις και Σπηλαιολογία στην Virgin Gorda στο BVI

Τα Λουτρά της Virgin Gorda στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους είναι ένα εξαιρετικό μέρος φυσικής ομορφιάς και τρομακτικών σχηματισμών. Υπάρχουν παραλίες εδώ, ναι, αλλά τα πραγματικά αξιοθέατα είναι οι ημικυμβίβαστες σπηλιές και η κατάδυση ανάμεσα στους ογκόλιθους που έπεσαν λίγο ανοικτά. Μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες δεν είναι για το out-of-σχήμα ή μη περιπετειώδη, αλλά για την πενιχρή αμοιβή $ 3 για να φτάσετε σε ένα μέρος που μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα, αυτή είναι μια από τις καλύτερες ευκαιρίες στο BVI ή οπουδήποτε αλλού .

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Οδηγός αναθεώρηση - Επανεξέταση των λουτρών - Καταδύσεις και σπηλαιολογία στην Virgin Gorda στο BVI

Τα Λουτρά, που έγιναν τυπικά ένας Εθνικός Δρυμός BVI το 1990, είναι ένα θαυμάσιο φυσικό γλυπτό από βράχο και βράχο, το οποίο προέρχεται από ογκόλιθοι, που προκάλεσε ηφαιστειακές εκρήξεις που άφησαν γιγάντιους βράχους που διασκορπίστηκαν για εκατομμύρια χρόνια από τη θάλασσα και τα κύματα .

Οι ογκόλιθοι έχουν σχηματίσει απίστευτες παλιρροιακές πισίνες και ένα λαβύρινθο έργο των σηράγγων και των τόξων, με τους σπηλιές που εκτείνεται από την πλαγιά του λόφου μέχρι την παραλία στη θάλασσα. Ορισμένα από τα βράχια μοιάζουν με σεληνιακά τοπία και ένας ιεραποστοληκός άξονας είναι αμαρτωλός στους περαστικούς σαν ένα γιγαντιαίο, τρομακτικό πρόσωπο.

Έπειτα από ένα ζεστό μονοπάτι 300 μέτρων, η ανταμοιβή είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά στον πλανήτη καθώς εισέρχεστε σε ένα στενό διάδρομο και εντοπίζετε τον πρώτο ογκώδη ογκόλιθο, έναν εικονικό βράχο που χορεύει με την πολύχρωμη αντανάκλαση του κρυστάλλινο νερό που κολλάει στη βάση του.

Σκεφτείτε το κεφάλι και την πλάτη σας καθώς τραβάτε ένα βράχο και το άλλο κάτω, πηγαίνοντας κάτω από τους προεξέχοντες ογκόλιθους και κάτω από τις μικρές αλλά πολύ χρήσιμες σκάλες που χτίστηκαν για να βοηθήσουν τους τουρίστες να διασχίσουν μια σειρά από λιμνοθάλασσες, σπηλιές, πισίνες και βράχους. Από την αρχή της σπηλιάς διασκέδασης για την ανταμοιβή μιας πανέμορφης λευκής αμμουδερής παραλίας στην άλλη πλευρά διαρκεί 20 λεπτά, αλλά πάρτε το χρόνο σας και απολαύστε το.

Για τους λιγότερο ατρόμητους, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε εύκολα να κολυμπήσετε στην αναπνευστήρα ακριβώς από την κύρια παραλία του πάρκου, παρακάμπτοντας την περιπέτεια σπηλιάς. Είτε απομακρύνεστε από την παραλία είτε από ένα από τα σκάφη που βγαίνουν από την θάλασσα, θα απολαύσετε μερικά από τα πιο εκπληκτικά ψαροντούφεκα στην Καραϊβική, με κύματα που σας χτυπούν απαλά μέσα και γύρω από τις κοραλλιογενείς σχισμές που γεμίζουν με μια ποικιλία από τροπικά ψάρια ουράνιου τόξου φαίνεται να καλεί την ανθρώπινη αλληλεπίδραση κλείνοντας απαλά γύρω σας.