Τι είναι ανοιχτό και κλειστό στο Μόντρεαλ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;

Προγράμματα διακοπών για εστιατόρια, σημαντικά αξιοθέατα, δημόσιες συγκοινωνίες και άλλα

Τι είναι ανοιχτό και κλειστό στο Μόντρεαλ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για την εορταστική περίοδο 2017-2018; Η πόλη κλείνει σχεδόν τις ίδιες τις δύο ημέρες, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα. Καλύπτουν σημαντικά αξιοθέατα, εστιατόρια, μουσεία είναι ανοικτά και κλειστά για τις διακοπές. Ο κατάλογος που ακολουθεί συνοψίζεται όταν τα καταστήματα, οι τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις είναι ανοιχτά, αλλά δεν είναι αρκετά εξαντλητική για να καλύψει όλα τα μαγαζιά και τα μαγαζιά, το εστιατόριο και το κατάστημα λιανικής και το κυβερνητικό υποκατάστημα στην πόλη.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε το εμπόριο, την επιχείρηση ή τον οργανισμό που επιθυμείτε να επισκεφθείτε άμεσα για λεπτομερείς πληροφορίες προγραμματισμού.

Δημοτικά κυβερνητικά γραφεία

Τα περισσότερα γραφεία της πόλης του Μόντρεαλ θα παραμείνουν κλειστά από τις 22 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 2 Ιανουαρίου 2018, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων Accès-Montréal και των γραφείων του δήμου. Ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις. Καλέστε 311 ή (514) 872-0311 για να επιβεβαιώσετε εάν το γραφείο της γειτονιάς σας είναι κλειστό καθ 'όλη αυτή την περίοδο.

Γραμμή πληροφοριών 311

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες θα μπορούν να ρωτήσουν για τις δημοτικές υπηρεσίες καθ 'όλη τη διάρκεια των διακοπών, συμπεριλαμβανομένης της Ημέρας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καλώντας το 311 ή το (514) 872-0311.

Τα ομοσπονδιακά κυβερνητικά γραφεία του Καναδά

Ομοσπονδιακά γραφεία, τα οποία περιλαμβάνουν γραφεία απασχόλησης, είναι κλειστά 25 Δεκεμβρίου, Boxing Day και 1 Ιανουαρίου.

Τα Επαρχιακά Γραφεία και Υπηρεσίες του Κεμπέκ

Τα περιφερειακά προγράμματα γραφείων του Κεμπέκ ποικίλλουν ανάλογα με το τμήμα. Η γενική γραμμή πληροφοριών του Κεμπέκ (1-877 644-4545) κλείνει πάντα στις 24 Δεκεμβρίου, 25 Δεκεμβρίου, 26 Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου και 2 Ιανουαρίου.

Οι κάτοικοι του Κεμπέκ καλούνται να καλέσουν το γραφείο ή το τμήμα από το οποίο χρειάζονται υπηρεσίες για ακριβείς λεπτομέρειες προγραμματισμού.

Απόρριψη σκουπιδιών, ανακύκλωση, απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων

Οι αποσκευές απορριμμάτων και ανακύκλωσης του Μόντρεαλ που προγραμματίζονται συνήθως τις Δευτέρες αναβάλλονται μέχρι την επόμενη ημέρα σε αρκετές γειτονιές. Έτσι, οι παραλαβές που προγραμματίζονται στις 25 Δεκεμβρίου μετακινούνται στις 26 Δεκεμβρίου 2017 και οι δεξαμενές της 1ης Ιανουαρίου μετακινούνται προς τα εμπρός στις 2 Ιανουαρίου 2018.

Εντούτοις, άλλες γειτονιές είτε έχουν ακυρωθεί είτε έχουν προγραμματιστεί για διαφορετικές ημερομηνίες, όπως στην περιοχή Ahuntsic-Cartierville, Côte-des-Neiges-Notre-Dame-de-Grâce, LaSalle, Le Plateau-Mont-Royal, Le Sud-Ouest , L'Île-Bizard-Sainte-Geneviève, Mercier-Hochelaga-Maisonneuve, Outremont, Saint-Léonard, Ville-Marie και Villeray-Saint-Michel-Parc-Extension. Μάθετε ποιο είναι το πρόγραμμα σκουπίσματος και ανακύκλωσης διακοπών στη γειτονιά σας .

Οικοκέντρες

Τα οικοκέντρα του Μόντρεαλ είναι κλειστά 24 Δεκεμβρίου 2017 έως 2 Ιανουαρίου 2018.

υπηρεσία ταχυδρομείου

Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες αναβάλλονται και τα ταχυδρομεία της Canada Post κλείνουν στις 25 Δεκεμβρίου, 26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου κάθε έτους, με εξαίρεση τα ανεξάρτητα ταχυδρομικά γραφεία που λειτουργούν στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία παραμένουν ανοιχτά κατά την κρίση τους.

Εάν η 25η Δεκεμβρίου πέσει ή η 1η Ιανουαρίου πέσει επίσης την ημέρα του Σαββατοκύριακου, τότε η Καναδάς Post συνήθως κλείνει την Παρασκευή ή τη Δευτέρα πιο κοντά στις διακοπές, κάτι που δεν συμβαίνει για το 2017-2018, δεδομένου ότι και οι δύο αργίες πέφτουν τη Δευτέρα.

Μεσά μαζικής μεταφοράς

Το σύστημα δημόσιας διαμετακόμισης του Μόντρεαλ λειτουργεί καθ 'όλη τη διάρκεια των διακοπών, με τη συντριπτική πλειοψηφία των δρομολογίων λεωφορείων να εκτελούνται τακτικά.

Ωστόσο, οι 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου τρέχουν τα δρομολόγια της Κυριακής και τα διαστήματα των τρένων του μετρό είναι 10 λεπτά. Αναμείνετε την επιβράδυνση της υπηρεσίας και στις 26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τις αμαξοστοιχίες, οι σιδηροδρομικές γραμμές Agence métropolitaine de transport ακολουθούν ένα χρονοδιάγραμμα της Κυριακής στις 25 Δεκεμβρίου, 26 Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου και 2 Ιανουαρίου. Καθώς δεν προσφέρεται υπηρεσία Σαββατοκύριακου στις γραμμές Mont St Hilaire, Mascouche και Candiac δεν θα υπάρξει υπηρεσία τρένων για τις ίδιες ημερομηνίες διακοπών. Κλήση (514) 287-TRAM (8726) ή επισκεφθείτε τον ιστότοπο της AMT για λεπτομέρειες σχετικά με τον προγραμματισμό της αμαξοστοιχίας (η γραμμή info έκλεισε στις 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου).

Δημοτικά Δικαστήρια

Το δημοτικό δικαστήριο του Μόντρεαλ στη συνοικία 303 rue Notre-Dame Est και τα σημεία εξυπηρέτησης είναι κλειστά από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου 2017 και στη συνέχεια και πάλι από τις 29 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2018 συμπεριλαμβανομένου.

Το σημείο υπηρεσίας του Δημοτικού Δικαστηρίου στο 775 rue Gosford κλείνει στις 22 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 2 Ιανουαρίου 2018 συμπεριλαμβανομένου. Καλέστε (514) 872-2964 για λεπτομέρειες.

Παρκόμετρα

Όλα τα μέτρα στάθμευσης του Μόντρεαλ ακολουθούν το κανονικό τους πρόγραμμα καθ 'όλη τη διάρκεια των διακοπών. Χωρίς εξαιρέσεις.

Εστιατόρια στο Μόντρεαλ

Η κατάσταση του εστιατορίου στο Μόντρεαλ την ημέρα των Χριστουγέννων μπορεί να είναι μια οπισθέλκουσα. Τα τρόφιμα σε ολόκληρη την πόλη συνδυάζουν τις επιλογές περιορίζονται στην τραπεζαρία στην Chinatown και τα ξενοδοχεία. Έτσι έκανα λίγο σκάψιμο, πολλή κλήση και ανακάλυψα ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετά εστιατόρια του Μόντρεαλ ανοιχτά Χριστουγεννιάτικα.

Εστιατόρια του Μόντρεαλ Ανοικτή Πρωτοχρονιά

Η εύρεση των εστιατορίων του Μόντρεαλ άνοιξε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Δεν είναι πρόβλημα. Η εύρεση των εστιατορίων του Μόντρεαλ ανοίγει την Πρωτοχρονιά ; Αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Παρ 'όλα αυτά, κάναμε μερικές τηλεφωνικές κλήσεις και βρήκα κάποια πραγματικά πολύτιμα εστιατόρια ανοιχτά για δουλειές κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς , συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο γνωστά γαστρονομικά αξιοθέατα του Μόντρεαλ.

Κινηματογράφοι

Οι κινηματογραφικές αίθουσες του Μόντρεαλ είναι γενικά ανοιχτές για τις Ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως το Cinema Dollar Cinema και το κέντρο Cinéma Banque Scotia και το Cineplex Forum.

Dépanneurs

Η κατακόρυφη γωνιά του Μόντρεαλ, τουλάχιστον οι 24ωρες αλυσίδες, παραμένουν γενικά ανοικτές. Αλλά πολλοί δεν το κάνουν. Είναι ένα κομμάτι ενός crapshoot.

Σούπερ μάρκετ

Τα καταστήματα τροφίμων / σουπερμάρκετ μεγέθους μεγαλύτερου από 375 τετραγωνικά μέτρα (4.037 πόδια) έχουν νομικά την υποχρέωση να κλείσουν τις 25 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι μικρότερες αγορές τροφίμων μπορούν να παραμείνουν ανοικτές κατά την κρίση τους. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν. Πάντα να καλέσετε τους μικρότερους τοπικούς ψαράδες για να βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιχτοί πριν ξεκινήσετε.

Φαρμακεία

Κάποιοι μπορεί να παραμένουν ανοικτοί, ειδικά οι αλυσίδες. Καλέστε το τοπικό φαρμακείο σας σε περίπτωση αμφιβολίας.

Société des alcools du Québec

Όλα τα καταστήματα αλκοολούχων ποτών SAQ είναι κλειστά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με ποικίλα χρονοδιαγράμματα καθ 'όλη τη διάρκεια των διακοπών. Και όλες οι SAQs ανοίγουν στις 13:00 στις 26 Δεκεμβρίου και στις 2 Ιανουαρίου. Και μην κοιμάστε σε αυτές τις boozy αγορές στις 24 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς οι περισσότερες SAQ κλείνουν νωρίς στις 5 μ.μ., με εξαίρεση τα καταστήματα SAQ Express που κλείνουν στις 7 μ.μ., πολύ νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα κλεισίματος των 10 μ.μ.

Δημόσιες αγορές

Όλες οι δημόσιες αγορές του Μόντρεαλ , συμπεριλαμβανομένης της Atwater Market, Marché Jean-Talon και Marché Maisonneuve, κλείνουν στις 25 Δεκεμβρίου, 26 Δεκεμβρίου, 1η Ιανουαρίου και 2 Ιανουαρίου, με μειωμένες ώρες στις 24 Δεκεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου, από τις 7 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Bonsecours Market κλείνει 25 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου.

Τράπεζες

Κατά γενικό κανόνα, οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Κεμπέκ κλείσει 25 Δεκεμβρίου, Boxing Day, 1 Ιανουαρίου και 2 Ιανουαρίου. Συνήθως, μια επιπλέον μέρα αφαιρείται για κάθε ημέρα των διακοπών που πέφτει σε ένα Σαββατοκύριακο. Παρόλα αυτά, οι πελάτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με το τοπικό τους κατάστημα σε περίπτωση μεμονωμένων εξαιρέσεων.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Τα εμπορικά κέντρα του Μόντρεαλ είναι γενικά κλειστά στις 25 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου. Συνήθως, ξανανοίγουν την 1 μ.μ. την Boxing Day αλλά για να είναι ασφαλή, καλέστε το εμπορικό κέντρο της επιλογής σας για να επιβεβαιώσετε.

Σημαντικά αξιοθέατα

Μπορείτε πάντα να υπολογίζετε στο Καζίνο του Μόντρεαλ να είναι ανοιχτό τόσο στις Ημέρες των Χριστουγέννων όσο και στην Πρωτοχρονιά. Το ίδιο συμβαίνει και με το Oratory του Αγίου Ιωσήφ , το υπαίθριο παγοδρόμιο του Bonsecours Basin , το παγοδρόμιο παγοδρόμου Atrium le 1000 , καθώς και με τη Βασιλική της Παναγίας των Παρισίων και τη Notre-Dame-de-Bon-Secours . Όσο για το πλωτό σκανδιναβικό σπα του Bota Bota στο Παλιό Λιμάνι, είναι κλειστή η Ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά ανοίγει η Πρωτοχρονιά.

Χιονοδρομικά κέντρα

Τα χιονοδρομικά κέντρα του Κεμπέκ έξω από το Μόντρεαλ παραμένουν ανοιχτά για τις διακοπές.

Μεγάλες Εκκλησίες και Βασιλικές

Το Μόντρεαλ έχει μερικές από τις ομορφότερες εκκλησίες στη Βόρεια Αμερική και φυσικά ανοίγει την ημέρα των Χριστουγέννων, δεδομένης της θρησκευτικής σημασίας των διακοπών. Φυσικά, οι κορυφαίες επιλογές μου για τη Χριστουγεννιάτικη Μάζα είναι επίσης ανοιχτές Ημέρα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιά.

Μουσεία

Το πλανητάριο Montreal Biodome και Montreal θα κλείσει στις 24 Δεκεμβρίου και 25 Δεκεμβρίου 2017, αλλά θα ανοίξει την 1η Ιανουαρίου 2018 από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Ο Βοτανικός Κήπος του Μόντρεαλ και το Insectarium θα κλείσουν στις 24 Δεκεμβρίου και 25 Δεκεμβρίου 2017, αλλά θα ανοίξουν την 1η Ιανουαρίου 2018 από τις 9 μέχρι τις 5 μ.μ. Το Μουσείο Pointe-à-Callière κλείνει στις 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου, αλλά είναι ανοιχτό 26 Δεκεμβρίου 2017 και 2 Ιανουαρίου 2018 από το μεσημέρι έως τις 5 το βράδυ. Τέλος, ίσως το πιο δημοφιλές παιδί είναι το Μόντρεαλ Science Center , είναι κλειστή τόσο την Ημέρα των Χριστουγέννων όσο και την Πρωτοχρονιά. Τα μουσεία του Μόντρεαλ που δεν αναφέρονται παραπάνω γενικά κλείνουν και στις 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου, αλλά ποτέ δεν πονάει να καλέσετε το αγαπημένο σας μουσείο σε περίπτωση μεμονωμένης εξαίρεσης.

Πάρκα

Κατά γενικό κανόνα, τα πάρκα του Μόντρεαλ κλείνονται στις 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου. "Κλειστά" σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα παγοπέδιλα, ενοικιάσεις σκι ή παπούτσια χιονιού και ότι τα πάρκα δεν θα καθαρίσουν τα παγοδρόμια και τα μονοπάτια για σκι αντοχής εκείνη την εποχή. Οι βασικές υπηρεσίες όπως η πρόσβαση στο μπάνιο δεν είναι εγγυημένες. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις: Το παγοδρόμιο παλαιού λιμανιού της λεκάνης του Bonsecours λειτουργεί την Ημέρα των Χριστουγέννων καθώς και την Πρωτοχρονιά.

Αρένες, Πισίνες, Αθλητικά Κέντρα, Βιβλιοθήκες και Πολιτιστές

Οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να καλέσουν απευθείας αυτές τις εγκαταστάσεις, καθώς τα πρόγραμμά τους ποικίλλουν αν και τείνουν να κλείνουν τις ίδιες ημερομηνίες με το Complexe Sportif Claude Robillard, το οποίο κλείνει από τις 24 Δεκεμβρίου στις 26 Δεκεμβρίου 2017 και στη συνέχεια από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έως την 1η Ιανουαρίου 2018 .