Ημέρα Οικογένειας στον Καναδά

Η Οικογενειακή Ημέρα γιορτάζεται στη Βρετανική Κολομβία, την Αλμπέρτα, το Σασκάτσουαν και το Οντάριο.

← Αρχική Σελίδα Καναδά Travel Στατιστικές διακοπές 2016/17 | Μάρτιος διάλειμμα

Στην Αλμπέρτα, το Σασκατσεουάν και το Οντάριο, η τρίτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου παρατηρείται ως δημόσια (ή νόμιμη) αργία γνωστή ως Οικογενειακή Ημέρα. Την ίδια ημερομηνία γίνονται διακοπές σε άλλες επαρχίες με διαφορετικά ονόματα: την Ημέρα του Louis Riel στη Μανιτόμπα, την Ημέρα του Νησιού στο νησί του Πρίγκιπα Εδουάρδου και την Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Νέα Σκοτία.

Η Οικογενειακή Ημέρα πάντοτε πέφτει την ίδια μέρα με την Ημέρα των Προέδρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Αλμπέρτα εισήγαγε την Ημέρα Οικογένειας το 1990, ως έναν τρόπο να σπάσει το μακρύ τέντωμα μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Πάσχα και να ενθαρρύνει τις οικογένειες να περνούν το χρόνο τους μαζί. Το 2007 και το 2008, το Saskatchewan και το Οντάριο ακολούθησαν αντίστοιχα.

Από το 2013, η Βρετανική Κολούμπια εισήγαγε την Ημέρα Οικογένειας, αλλά την κρατά τη δεύτερη Δευτέρα του Φεβρουαρίου.

Το 2017, η Οικογενειακή Ημέρα πέφτει τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου στην Αλμπέρτα, στο Σασκάτσουαν και στο Οντάριο. Στη Βρετανική Κολομβία, η Οικογενειακή Ημέρα πέφτει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017.

Στις επαρχίες που έχουν διακοπές, οι περισσότεροι εργαζόμενοι, δημόσιοι ή ιδιωτικοί, έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τις νόμιμες διακοπές με κανονική αμοιβή. Μια κατάρρευση των επιχειρήσεων παραμένει ανοικτή στις διακοπές, όπως ιατρικές κλινικές και μερικά καταστήματα, εστιατόρια και τουριστικά αξιοθέατα.

Τι σημαίνει η μέρα της οικογένειας για τους επισκέπτες;

Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να επηρεάζονται από τις διακοπές της Οικογενειακής Ημέρας, εκτός από το γεγονός ότι δημοφιλή οικογενειακά αξιοθέατα θα είναι πιο απασχολημένα από το συνηθισμένο.

Τα τουριστικά αξιοθέατα, τα καταστήματα και τα εστιατόρια σε καθορισμένες τουριστικές περιοχές, κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα ζωντανών επιδόσεων, πολλά μουσεία, γκαλερί και άλλα αξιοθέατα φιλικά προς την οικογένεια είναι ανοιχτά (πάντα συνιστάται να ελέγξετε μπροστά).

Ημερομηνίες διακοπών της Ημέρας Οικογένειας

2016: Δευτ., 15 Φεβρουαρίου

2017: Δευτ., 20 Φεβρουαρίου

2018: Δευτ., 19 Φεβρουαρίου

2019: Δευτ., 18 Φεβρουαρίου

2020: Δευτ., 17 Φεβρουαρίου

Περαιτέρω ανάγνωση

Δραστηριότητες Ημέρας Οικογένειας στο Βανκούβερ , Επισκέπτης τον Καναδά τον Φεβρουάριο

Ιδέες δραστηριότητας ημέρας οικογένειας