Η καλύτερη γκέι νυχτερινή ζωή και τα εστιατόρια στη Σάντα Φε

Η Σάντα Φε μπορεί να είναι ο πιο δημοφιλής gay προορισμός στο Νέο Μεξικό, αλλά τείνει να σχεδιάζει ένα σχετικά ζευγάρι-προσανατολισμένο, καλλιτεχνικό , ρομαντικό πλήθος - όχι πάρα πολλά singles που αναζητούν επιλογές νυχτερινής διασκέδασης (εκτός εάν μετράτε βγαίνοντας σε μια συναυλία, μια παράσταση στην παγκόσμιας κλάσης Santa Fe Opera). Ομοίως, πολλοί ομοφυλόφιλοι και λεσβίες που ζουν στη Σάντα Φε είναι πάνω από 35 ετών και σε σχέσεις. Για το λόγο αυτό, η Santa Fe δεν υποστήριξε ποτέ ένα αποκλειστικό γκέι μπαρ πλήρους απασχόλησης για ένα ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα - το πιο πρόσφατο hangout LGBT, η διασκεδαστική και κεντρικά τοποθετημένη Cat Rouge, διήρκεσε μερικά χρόνια, αλλά, δυστυχώς, έκλεισε τις πόρτες το 2014, στη συνέχεια έγινε ο Blue Rooster, αλλά αυτό επίσης έχει φύγει.

Τούτου λεχθέντος, η πόλη έχει σχεδόν πάντα τουλάχιστον ένα μπαρ mainstream με ουσιαστικά ομοφυλόφιλο και σχεδόν όλα τα hangouts στο κέντρο της πόλης καλωσορίζουν με ενθουσιασμό τους ομοφυλόφιλους και τους λεσβίες με το υπόλοιπο μίγμα.

Στο ιστορικό και ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο St. Francis , το ισπανικό, ευχάριστο μπαρ Secreto (210 Don Gaspar Ave) σερβίρει μερικά από τα ωραιότερα και πιο ενδιαφέροντα κοκτέιλ τέχνης στην πόλη - το καπνιστό-φασκόμηλο μαργαρίτα είναι ένα από τα αγαπημένα. Σε ζεστά βράδια, αρπάξτε ένα κάθισμα στην υπαίθρια κλειστή ταράτσα και προσέξτε τα πλήθη να περπατήσουν. Ένα τετράγωνο από την Plaza σε μια αυλή και μια ήσυχη αυλή, το Taberna La Boca (72 ος Marcy St.) είναι ένα φανταστικό μέρος για αυθεντικές ισπανικές τάπες, μια εξαιρετική επιλογή από ισπανικά κρασιά και sherries και κάποια μεγάλη απογευματινή και βραδινή βραδιά ευτυχισμένη ώρα συμφωνίες. Συνορεύει με το αρχικό εστιατόριο La Boca, το οποίο είναι πιο οικείο και λίγο πιο swankier - μια καλύτερη, αν και ελαφρώς ακριβότερη, επιλογή για ένα οικείο, ρομαντικό δείπνο.

Αναμφισβήτητα η κορυφαία ισοπαλία μεταξύ των τοπικών και επισκεπτών ομοφυλόφιλων και λεσβιών είναι το Vanessie Restaurant and Lounge (434 W. Σαν Φρανσίσκο Στ.), Ένα καμπαρέ του πιάνου που γιορτάζει σε ένα πολύ καλό εστιατόριο και δίπλα σε ένα μικρό, αριστοκρατικό boutique καταλύματα Vanessie). Στο καμπαρέ, ο ταλαντούχος και παγκοσμίου φήμης πιανίστας και κωπηλάτης Doug Montgomery είναι ένα κανονικό σκηνικό, αλλά και πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες εμφανίζονται εδώ.

Ακριβώς κάτω από το δρόμο από το Μουσείο Georgia O'Keeffe , το φιλόξενο και φιλικό Bistro Wine TerraCotta (304 Johnson St.) είναι ένα υπέροχο μέρος για να πιείτε το vino και το noshing σε αστρικό, κοινόχρηστο σύγχρονο αμερικανικό ναύλο, συμπεριλαμβανομένης της bruschetta με δημιουργικές γαρνιτούρες. Δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε ένα μικρό πλήθος LGBT εδώ κατά τη γενναιόδωρη ευτυχισμένη ώρα και είναι επίσης ένα καλό σημείο για δείπνο.

Ένα σχετικά λιγότερο γνωστό μπαρ στο Σάντα Φε, που ονομάζεται The Matador (στη γωνία του Σαν Φρανσίσκο και του Galisteo Sts.), Έχει και κάτι σαν γκέι σκηνή. Είναι ένας μικρός υπόγειος χώρος με ένα funky, καταδυτικό, un-τουριστικό vibe. Είναι ακριβώς έξω από την Plaza, κοντά σε πολλά από τα κορυφαία εστιατόρια της Santa Fe - ίσως να εκπλαγείτε, μόλις δείτε αυτό το σκοτεινό μικρό σπιτάκι, στο κέντρο της Santa Fe έχει ένα μπαρ που είναι τόσο ευτυχώς αντιτιμώδες.

Στην μοντέρνα και ευχάριστη συνοικία Railyard της πόλης, θα βρείτε το εξαιρετικά δημοφιλές σινεμά και μπαρ-ταβέρνα το Violet Crown (1606 Alcaldesa St.), ένα αρκετά swanky μέρος για να παρακολουθήσετε μια ταινία και να απολαύσετε craft κοκτέιλ και νόστιμο φαγητό. Είναι μόλις λίγα βήματα μακριά από μια άλλη μεγάλη τρύπα ποτίσματος, το Second Street Brewery στο Railyard (1607 Paseo de Peralta), το οποίο σερβίρει νόστιμο παμπ και αστρική μπύρα και φιλοξενεί συχνά ζωντανές μπάντες.

Υπάρχει ένα ωραίο υπαίθριο αίθριο σε αυτόν τον χώρο που γειτνιάζει με το όμορφο κτίριο της Santa Fe Farmers Market της πόλης και είναι κοντά σε μια σειρά από πολύτιμες σύγχρονες γκαλερί τέχνης. Σημειώστε ότι η Second Street Brewery έχει επίσης μια ωραία αρχική τοποθεσία λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο νότια στο 1814 2nd Street - είναι μια πιο προαιρετική επιλογή αν μένετε σε ένα από τα ξενοδοχεία ή μοτέλ έξω από την οδό Cerrillos.

Μακρύτερα έξω από τον Cerrillos, αξίζει να κάνετε το ταξίδι στο Duel Brewing (1352 Rufina Circle), ένα βόλτα με βελγικό στιλ που σερβίρει πρώτης τάξεως μπίρες και νόστιμα φαγητά. Βρίσκεται δίπλα σε μια από τις πιο ζεστές εμπειρίες τέχνης-νυχτερινής διασκέδασης στη Δύση, Meow Wolf (1352 Rufina Circle), η οποία είναι ανοιχτή καθημερινά (εκτός Τρίτης). Το Duel έχει επίσης μια τοποθεσία του Albuquerque (δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η σκηνή της βιοτεχνίας μπίρας εκτοξεύεται απόλυτα στο Albuquerque και είναι αρκετά εντυπωσιακή και στη Σάντα Φε).

Αλλού στην πόλη, μερικά από τα άλλα αξιοσημείωτα εστιατόρια και μπαρ που αξίζουν τον έλεγχο και τα οποία τείνουν να τραβούν ένα δίκαιο μερίδιο των ευγενών LGBT, περιλαμβάνουν το El Farol (808 Canyon Rd.), Ένα ιστορικό ισπανικό εστιατόριο τάπας και μπαρ ζωντανής μουσικής στην γκαλερί τέχνης Canyon Road · το κοντινό Teahouse (821 Canyon Rd.), ένα γοητευτικό σημείο για εκλεκτά τσάγια και καφέ, υγιεινό φαγητό όλη την ημέρα (μέχρι τις 9 μ.μ.), και δροσερό αίθριο τραπεζαρία. το Staab House (330 E. Palace Palace), ένα σαλόνι στο εσωτερικό του κομψού La Posada de Santa Fe Resort .

Άλλα μεγάλα στοιχήματα περιλαμβάνουν το κυλιόμενο Cowgirl (319 S. Guadalupe St.), ένα ανατολίτικο μπάρμπεκιου και το νέο εστιατόριο με μεξικάνικο φαγητό και μπαρ με ζωντανή μουσική τις περισσότερες νύχτες και μια γοητευτική αυλή. και το δρόμο του Χάρι (Παλιό Λας Βέγκας, 1 μ. νότια από το παλιό μονοπάτι του Πέκου), ένα εξαιρετικά δημοφιλές τοπικό τοπίο στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης, όπου θα βρείτε εξαίρετα και προσιτά τρόφιμα, σούπερ μαργαρίτες και ένα εκλεκτικό, γεμάτο διασκέδαση πλήθος.

Εάν είστε ένας μεγάλος οπαδός του gay bar-hopping, μπορείτε πάντα να κάνετε το ωριαίο ταξίδι κάτω από το δρόμο προς Albuquerque , όπου θα βρείτε μερικά διασκέδαση gay μπαρ και κλαμπ . Επίσης, μην παραβλέπετε τη φανταστική και φιλική προς τους ομοφυλόφιλους κοινότητα της Μαδρίτης, η οποία βρίσκεται μόλις 25 μίλια νότια της Σάντα Φε στο γραφικό Τυρκουάζ Μονοπάτι και φιλοξενεί την λεσβιακή ιδιοκτησία και το φιλόξενο Mine Shaft Tavern (που φιλοξενεί μερικές από τις γεύση τυροβόλων σε πράσινο χολί στο Νέο Μεξικό).