Δρομολόγιο 3-ημερών βαστούλ

Εξωτερική Περιπέτεια, Ιστορία, Ερπετά και Cupcakes Cheesecake

Πολλοί Austinites ξέρουν Bastrop μόνο ως πόλη που περνούν από το δρόμο προς και από το Χιούστον. Μια τριήμερη επίσκεψη θα αποκαλύψει τις γοητείες και τις ιδιορρυθμίες της ιστορικής πόλης.

Ημέρα 1 - Pecan Street Inn

Check in στο ξενοδοχείο Pecan Street Inn (1010 Pecan Street, 512-321-3315), ένα αρχοντικό βικτοριανό σπίτι που αναγνωρίζεται στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων. Περιτριγυρισμένο από πεκάν δέντρα και καταπράσινο τοπίο, το πανδοχείο είναι μόνο δύο τετράγωνα από τον ποταμό Κολοράντο και το κέντρο του Bastrop.

Πέντε δωμάτια είναι διαθέσιμα, και το καθένα έχει ένα διαφορετικό μείγμα από πανέμορφες παλιές αντίκες και σύγχρονες ανέσεις.

Διαβάστε κριτικές για εστιατόρια σε Pecan Street Inn στο TripAdvisor

Αν φτάσετε το απόγευμα, μπορείτε να χαλαρώσετε για μια στιγμή σε μια κουνιστή καρέκλα στην απέραντη βεράντα και να αφήσετε τον εγκέφαλό σας να χαλαρώσει σε μια πιο ήσυχη και μικρή πόλη. Ή μπορείτε να περπατήσετε περίπου δύο τετράγωνα κάτω από την Άνοιξη Street και να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Κολοράντο. Το μονοπάτι κατά μήκος του ποταμού διέρχεται από το Fisherman's Park (1200 Willow Street). Το πάρκο διαθέτει χώρο εκτόξευσης με καραβάκι, καραβόπανο και πολλά τραπέζια πικ-νικ.

Όταν είστε έτοιμοι για δείπνο, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά εστιατόρια σε κοντινή απόσταση. Εάν έχετε μια λαχτάρα για μια μεγάλη, ζουμερή μπριζόλα, κατευθυνθείτε προς το Piney Creek Chop House (703 Chestnut Street, 512-321-2135). Ξεκινήστε με ένα από τα μαρτίνια υπογραφής του εστιατορίου, όπως η πτώση λεμονιού ή το μαραθώνιο σοκολάτας.

Οι μπριζόλες στενής ηλικίας Angus είναι απλά ωριμασμένες με αλάτι kosher, πιπέρι και βούτυρο, αλλά η γεύση αγωνίζεται με τα καλύτερα steakhouses στο Χιούστον και το Ντάλας. Οι τακτικοί πελάτες τρέφονται επίσης για τις πατάτες πολτού και τις καραβίδες μακαρόνια και τυρί. Δοκιμάστε το πουτίγκια για το επιδόρπιο.

Μετά το δείπνο, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος της ιστορικής περιοχής Main Street του Bastrop.

Πολλά από τα όμορφα ανακαινισμένα διώροφα κτίρια κατά μήκος της Main Street χτίστηκαν το 1800 και κάποτε ήταν σπίτι για σιδεράδες, τράπεζες και ακόμη και φυλακή. Η πασαρέλα που συνέδεε το παλιό δικαστήριο και τη φυλακή είχε κάποτε χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει κρατούμενους εμπρός και πίσω, για να αποφευχθεί η υποχώρηση τους στο δρόμο. Τώρα, η Main Street είναι διάστικτη με τοπικά καταστήματα, γκαλερί τέχνης και εστιατόρια.

Ημέρα 2 - Κρατικό Πάρκο Bastrop και Όπερα

Απολαύστε ένα πλούσιο σπιτικό πρωινό στην τραπεζαρία του Pecan Street Inn. Πολλά από τα πιάτα πρωινού εκμεταλλεύονται την πλούσια προσφορά πεκάν. Εκτός από τις βάφλες πεκάν και τη γαλλική φρυγανιά γεμάτη πεκάν, το πανδοχείο προσφέρει φρέσκα ψητά και ομελέτες. Τα πάντα σερβίρονται σε κομψό πορσελάνη, με κρυστάλλινα γυαλιά και ασήμι, βοηθώντας να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα αριστοκρατικό ξεκίνημα.

Μετά το πρωινό, κάντε μια σύντομη διαδρομή δύο μιλίων στο πάρκο Bastrop State Park (100 Park Rd 1-A, 512-321-2101) για μια πρωινή πεζοπορία και κολύμπι. Η χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία του Τέξας έπληξε την περιοχή το 2011, και οι επακόλουθες πλημμύρες έκαναν ακόμη περισσότερες ζημιές στο πάρκο. Είναι μια απόδειξη της ανθεκτικότητας της φύσης, καθώς και του αφοσιωμένου προσωπικού και των εθελοντών του πάρκου, ότι το πάρκο επιστρέφει αργά στη ζωή. Χιλιάδες σπορόφυτα πεύκης έχουν φυτευτεί και νέες εγκαταστάσεις είναι υπό κατασκευή.

Αυτό που πυροδότησε ακόμη περισσότερο την πυρκαγιά ήταν ότι αυτή η περιοχή φιλοξενούσε τα Lost Pines, ένα τεράστιο δάσος από πεύκα σε ένα τμήμα του κράτους όπου τα πεύκα δεν αναπτύσσονται κανονικά. Αν και τα πεύκα είναι κοινά στο ανατολικό Τέξας, τα Lost Pines ήταν το μόνο μεγάλο πευκοδάσος στο κεντρικό Τέξας από την Εποχή των Παγετώνων.

Ελέγξτε το στο κέντρο επισκεπτών για να δείτε αν υπάρχουν καθοδηγούμενες πεζοπορίες που καθοδηγούνται από κυβερνήτες πάρκων στο πρόγραμμα της ημέρας. Οι λάτρεις της φύσης θα εκτιμήσουν την εκμάθηση της επιστήμης πίσω από το να βοηθήσει το πάρκο να ανακάμψει από τη φωτιά. Ευτυχώς, οι ρουστίκ καμπίνες του πάρκου, που χτίστηκαν τη δεκαετία του 1930 από το Σώμα Πολιτικής Διατήρησης, επέζησαν από τη φωτιά. Μπορεί να θέλετε να τα ελέγξετε για μελλοντική επίσκεψη.

Τα μονοπάτια κυμαίνονται από ένα έως επτά μίλια, και μερικοί άνεμοι περνάνε από τη μικρή λίμνη του πάρκου, τις γραφικές παραλίες και τους κολπίσκους.

Μετά από μια καλή προπόνηση, η μεγάλη πισίνα κοντά στην έδρα του πάρκου θα είναι ευπρόσδεκτη θέαμα. Κάντε μια βουτιά και απολαύστε τους ήχους της φύσης (και μερικά παιδιά) το πρωί.

Για μεσημεριανό γεύμα, ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στην περιοχή, Roadhouse (2804 Texas 21, 512-321-1803), βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την είσοδο του πάρκου. Τα μπιφτέκια και οι σαλάτες μεγέθους γεύματος είναι τα αστέρια της παράστασης εδώ. Το cheeseburger cream jalapeno είναι μια εκπληκτικά εύγευστη εφεύρεση. Θα χρειαστείτε πιθανώς έναν υπνάκο αργότερα. στην πραγματικότητα, μπορεί να θέλετε να ζητήσετε από κάποιον άλλο να οδηγήσει το υπόλοιπο δρόμο πίσω στο πανδοχείο. Η σχάρα κοτόπουλο σαλάτα μπορεί να είναι μια πιο υπεύθυνη επιλογή εάν είστε ο καθορισμένος οδηγός.

Πίσω στο κέντρο του Bastrop, αν δεν είστε ακόμα έτοιμοι για αυτόν τον υπνάκο, δείτε το μικρό αλλά εντυπωσιακό Μουσείο & Επισκέπτη Κέντρο της Ιστορικής Εταιρείας County Bastrop (904 Main Street, 512-303-0057). Τα μεγάλα διόραμα και άλλες οθόνες συμβάλλουν στην ιστορία του πρώιμου Bastrop, από την εγκατάστασή του στις αρχές του 1800 μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και δεδομένου ότι είστε ήδη στη γειτονιά, γιατί να μην σταματήσετε στο Simply Sweet (1010 Main Street, 512-321-0112); Η ειδικότητα του φούρνου είναι τα cupcakes (συμπεριλαμβανομένων των cheesecake cupcakes!), Αλλά και τα παγωτά της Amy είναι επίσης διαθέσιμα. Η όμορφη βιτρίνα, που χτίστηκε αρχικά το 1882, είναι εύκολο να εντοπιστεί λόγω των τεράστιων θολωτών θυρών και του διακοσμητικού κιγκλιδώματος στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Μόλις η ζάχαρη buzz φεύγει μακριά, θα είστε σχεδόν σίγουρα έτοιμοι για κάποιο downtime πίσω στο Pecan Street Inn. Ίσως να είναι μια καλή στιγμή να κάνετε check in με τους οικοδεσπότες σας, Bill και Shawn Pletsch. Είναι πάντα στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουν ιδέες για διασκέδαση σε όλη την πόλη. Ενώ η πόλη δεν είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της, μπορείτε να βρείτε μερικές επιλογές για ένα βράδυ στην πόλη. Η Όπερα Bastrop (711 Spring Street, 512-321-6283) είναι ένα μικρό κοινοτικό θέατρο που παρουσιάζει τοπικά παραγόμενα έργα και μερικές φορές φιλοξενεί περιοδείες.

Όταν το δείπνο κυλάει γύρω, αν ψάχνετε για μια χαλαρή ατμόσφαιρα με θέα στο ποτάμι, τη ζωντανή μουσική και την πίτσα, υπάρχει μόνο μία επιλογή: Κουζίνα και αυλή του γείτονα (601 Chestnut Street, 512-988-7036). Επιπλέον, είναι λιγότερο από μισό μίλι από το Pecan Street Inn, ώστε να μπορείτε να περπατήσετε στο εστιατόριο και να απολαύσετε μια μπύρα ή τρεις με την πίτσα σας. Οι πίτες κυμαίνονται από τη σχετικά ελαφριά πίτσα Margherita, με βασιλικό και ελαιόλαδο, στον κάδο λιπών, με δύο είδη μπέικον, λουκάνικο και πεπερόνι. Πολλές από τις μπάντες είναι καλλιτέχνες από το Ώστιν, αλλά ο χώρος φιλοξενεί επίσης μερικές εκδρομικές εκδηλώσεις. Πολλά από τα καθίσματα είναι σε εξωτερικούς χώρους, αλλά υπάρχουν και πολλά εσωτερικά καθίσματα σε ένα γραφικό ρουστίκ κτίριο.

Ημέρα 3 - Ζωολογικός κήπος ερπετών του Τέξας

Μην ξεχάσετε να απολαύσετε το τελικό πρωινό σας με εκλεκτή πίτσα στο Pecan Street Inn. Φυσικά, αν μείνατε λίγο αργά, οι οικοδεσπότες σας θα σας φέρουν ένα ευρωπαϊκό πρωινό στο δωμάτιό σας. Αλλά πηγαίνετε με την πλήρη εμπειρία της τραπεζαρίας στην τελευταία σας μέρα, αν είναι δυνατόν.

Για τον τελικό προορισμό σας, αν δεν είστε πεινασμένοι για τα φίδια, το Texas Reptile Zoo (1945 FM 20, ένα μίλι νότια της Highway 71 στο FM 20) κάνει για ένα ενδιαφέρον ταξίδι. Ο μικρός ζωολογικός κήπος άρχισε πραγματικά ως έργο διατριβής, γεγονός που εξηγεί την έμφαση της εγκατάστασης στην εκπαίδευση. Το προσωπικό δημιούργησε φυσιοκρατικά περιβάλλοντα για πολλά από τα ερπετά που μιμούνται τα εγγενή τους ενδιαιτήματα. Τα ζώα που εμφανίζονται περιλαμβάνουν φίδια, κροκόδειλους, οθόνες ροκ, χελώνες και σαύρες. Πολλά από τα ερπετά διασώθηκαν από ιδιοκτήτες που δεν μπορούσαν ή δεν θα τους φροντίσουν σωστά.

Ο ζωολογικός κήπος είναι επίσης μια ερευνητική μονάδα συμπεριφοράς. Παρατηρώντας τα ζώα σε μικρά, ελεγχόμενα περιβάλλοντα, οι ερευνητές μπορούν να μάθουν για τη συμπεριφορά τους στη διατροφή και τη ζευγαρώματος και να αναπτύξουν νέες προσεγγίσεις για να βοηθήσουν τους άγριους πληθυσμούς.

Παρόλο που τα ερπετά δεν είναι πάντοτε ενεργά, το προσωπικό προγραμματίζει τακτικές διατροφικές διαδηλώσεις για να εμπλέξει και να ψυχαγωγήσει τους επισκέπτες.

Συγκρίνετε τιμές ξενοδοχείων στην περιοχη Bastrop στα TripAdvisor