Αγοράζοντας φυσικό αέριο στο Μεξικό

Συμβουλές για οδήγηση στο Μεξικό

Εάν πρόκειται να οδηγήσετε στο ταξίδι σας στο Μεξικό, σε κάποιο σημείο θα χρειαστεί να αγοράσετε αέριο. Μην ανησυχείτε, είναι πολύ απλό. Δεδομένου ότι η βενζίνη έχει εθνικοποιηθεί στο Μεξικό, υπάρχει μόνο μία εταιρεία που είναι εξουσιοδοτημένη να πωλεί φυσικό αέριο: Pemex. Αυτή είναι μια κρατική επιχείρηση και όλοι οι σταθμοί Pemex σε ολόκληρο το Μεξικό πωλούν φυσικό αέριο στην ίδια τιμή, ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνετε για την καλύτερη προσφορά. Αν ταξιδεύετε σε μεγάλες αποστάσεις, θυμηθείτε να γεμίζετε τη δεξαμενή σας σε μεγάλες πόλεις, επειδή μπορεί να υπάρχουν μεγάλα τμήματα αυτοκινητοδρόμων χωρίς βενζινάδικα.

Αν εξαντλήσετε φυσικό αέριο κοντά σε ένα μικρό χωριό, ρωτήστε γύρω και μπορείτε να βρείτε κάποιον που πωλεί αέριο από δοχεία.

Δείτε επίσης: Οδήγηση στο Μεξικό και στο Μεξικό Υπολογισμός Αποστάσεων

Αγοράζοντας φυσικό αέριο στην Pemex

Οι σταθμοί Pemex είναι όλοι πλήρως εξοπλισμένοι, έτσι δεν θα αντλείτε το δικό σας αέριο. Οι σταθμοί Pemex πωλούν τρία διαφορετικά είδη αερίου: Magna (κανονική αμόλυβδη), Premium (αμόλυβδη με υψηλά οκτάνια) και ντίζελ. Αφήστε τον υπάλληλο να γνωρίζει πόσα θέλετε και ποιος τύπος. Η βενζίνη μετράται σε λίτρα, όχι σε γαλόνια στο Μεξικό, οπότε όταν υπολογίζετε πόσο πληρώνετε για φυσικό αέριο, θυμηθείτε ότι ένα γαλόνι είναι ίσο με 3.785 λίτρα.

Η πληρωμή σε βενζινάδικα είναι συνήθως σε μετρητά, αλλά ορισμένοι σταθμοί δέχονται πιστωτικές κάρτες και χρεωστικές κάρτες. Μπορεί να χρειαστεί να βγείτε από το αυτοκίνητό σας για να πάτε στο μηχάνημα και να πληκτρολογήσετε τον αριθμό PIN. Ο υπάλληλος θα σας ενημερώσει αν συμβαίνει αυτό.

Φιλοδώρημα

Είναι συνηθισμένο να αναγκάζετε τους συνοδούς των πρατηρίων καυσίμων μόνο εάν εκτελούν κάποια επιπλέον υπηρεσία όπως το πλύσιμο του παρμπρίζ ή τον έλεγχο των ελαστικών ή του πετρελαίου σας, οπότε η απόκλιση μεταξύ πέντε και είκοσι πέσος ανάλογα με την υπηρεσία είναι καλή.

Χρήσιμες φράσεις στο βενζινάδικο

Αποφύγετε τις απάτες στο σταθμό βενζίνης

Όταν ο βοηθός του σταθμού τροφοδοσίας αρχίζει να αντλεί το αέριο σας, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι ο μετρητής στην αντλία αρχίζει στα 0,00. Συμβαίνει σπάνια, αλλά ορισμένοι υπάλληλοι μπορούν (σκόπιμα ή μη) να αγνοήσουν την επαναφορά του μετρητή πριν από την άντληση, καθιστώντας σας πληρώνουν για περισσότερο αέριο από ό, τι πραγματικά λαμβάνετε. Θα πρέπει επίσης να παραμείνετε προσεκτικοί όταν σταματήσετε στο βενζινάδικο και βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε τιμαλφή δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο.

Επίσης διαβάστε: Τι είναι ο tope;