Τι είναι το Tope;

Μια ανησυχία όταν οδηγείτε στο Μεξικό

Όταν οδηγείτε στο Μεξικό, είστε υποχρεωμένοι να συναντήσετε πολλά, πολλά topes. Δεν έχει σημασία αν φέρνετε το αυτοκίνητό σας πέρα ​​από τα σύνορα ή ενοικιάζετε αυτοκίνητο , θα πρέπει να τα αντιμετωπίζετε. Τι είναι ο tope; Αυτή είναι η ισπανική λέξη για ένα χτύπημα ταχύτητας, ή "αστυνομικός ύπνου" όπως οι Βρετανοί τους αποκαλούν με αγάπη. Οι κορυφές είναι διαδεδομένες στους δρόμους του Μεξικού και έρχονται σε διαφορετικά ύψη, από μικροσκοπικά έως ορεινά.

Εάν οδηγείτε ένα χαμηλό-slung όχημα μπορείτε να βρείτε την καλύτερη τεχνική για την οδήγηση πάνω από ιδιαίτερα ψηλές κορυφές είναι με την προσέγγιση σε μια γωνία. Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό με ρυθμό σαλιγκαριού για να μην καταστρέψετε το όχημά σας.

Εάν είστε τυχεροί, οι κορυφές που συναντάτε θα είναι βαμμένες και θα υπάρχουν σημάδια που σας προειδοποιούν εκ των προτέρων ότι κάποιος έρχεται επάνω. Το σημείο μπορεί να λέει "tope" ή μερικές φορές "reductor de velocidad", ένα φανταχτερό όνομα για το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, δεν θα υπάρχουν πάντοτε προειδοποιητικά σήματα και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αποφύγετε την οδήγηση στο Μεξικό τη νύχτα. (Ο Bandidos δεν είναι σχεδόν τόσο συνηθισμένος όσο οι απροσδόκητες κορυφές, τα burros και άλλα αγροτικά ζώα). Η οδήγηση κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν επιλύει πάντα το πρόβλημα ορατότητας, καθώς οι σκιές στο δρόμο μπορεί να είναι παραπλανητικές. Απλά κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά, προσέξτε πάντα και κρατήστε την ταχύτητά σας σε ένα λογικό όριο.

Όταν οδηγείτε μέσα από μικρές πόλεις, μπορείτε να βρείτε ανθρώπους που στέκονται από κορυφές που ζητούν δωρεές για κάποιο λόγο ή άλλο, ή που προσφέρουν κάτι για να πουλήσουν.

Εάν δεν σας ενδιαφέρει, απλά πείτε "no gracias", και συνεχίστε να οδηγείτε.

Δυστυχώς, οι topes φαίνεται να είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο της ταχύτητας στους δρόμους του Μεξικού, καθώς η αστυνομία είναι μάλλον αναποτελεσματική στην επιβολή ορίων ταχύτητας (αλλά καλή στη συλλογή των mordidas ).

Όταν οδηγείτε στο Μεξικό, πρέπει επίσης να προσέχετε τα vados (dips), τα vibradores (δεν είναι τόσο ακανθώδη όσο ακούγεται, απλά μια σειρά από μικρά χτυπήματα που θα σφίξουν το αυτοκίνητό σας καθώς οδηγείτε πάνω τους) και βεβαίως, .

Θα πρέπει επίσης να προσέξετε τους οδηγούς που έρχονται στην αντίθετη κατεύθυνση, οι οποίοι μπορεί να στραφούν στην άλλη πλευρά του δρόμου (στη λωρίδα σας) για να αποφύγουν αυτά. Ναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε, αλλά για όσο διάστημα είστε προσεκτικός οδηγός και πάντα αναμένετε το απροσδόκητο, θα πρέπει να συνηθίσετε να οδηγείτε στο Μεξικό σε ελάχιστο χρόνο.

Προφορά: "TOH-peh"

Επίσης γνωστό ως: reductor de velocidad, χτύπημα ταχύτητας, ύπνος αστυνομικός