Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο Μεξικό

Συμβουλές για οδήγηση στο Μεξικό

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αν σκοπεύετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Μεξικό. Η πλειοψηφία των ατόμων που νοικιάζουν ένα αυτοκίνητο στο Μεξικό θεωρούν ότι είναι μια ευχάριστη εμπειρία που τους επιτρέπει να εξερευνήσουν την περιοχή που επισκέπτονται στο δικό τους χρονοδιάγραμμα χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν λεωφορεία ή να βασίζονται σε άλλους για να τους πάρουν εκεί που πρέπει να πάνε , Υπάρχουν μερικές προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε για να διασφαλίσετε ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου σας και η οδήγηση στην εμπειρία του Μεξικού είναι απαλλαγμένη από προβλήματα.

Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων στο Μεξικό, μερικές από τις οποίες αποτελούν μέρος διεθνών αλυσίδων που ίσως γνωρίζετε, όπως Hertz ή Thrifty. Μπορεί να αισθάνεστε ασφαλέστερη ενοικίαση από μία από αυτές τις εταιρείες, αλλά οι εθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων μπορεί να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικές τιμές και οι διεθνείς εταιρείες συνήθως είναι franchise στο Μεξικό και ίσως δεν προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες από τις τοπικές υπηρεσίες.

Αν κάνετε την κράτηση ενοικίασης αυτοκινήτου σας online, εκτυπώστε όλες τις λεπτομέρειες και παρουσιάστε το εκτυπωμένο έγγραφο σας στην εταιρεία ενοικίασης όταν πάτε για να σηκώσετε το αυτοκίνητό σας για να βεβαιωθείτε ότι τιμούν την αρχική συμφωνία και μην προσπαθήσετε να χρεώσετε υψηλότερα τιμή. Να γνωρίζετε ότι οι τιμές που αναφέρονται σε δολάρια θα μετατραπούν σε πέσος για πληρωμή και πιθανότατα όχι σε ευνοϊκό επιτόκιο, οπότε είναι καλύτερο να υπολογίσετε την ισοτιμία σας σε μεξικάνικα πέσα .

Έγγραφα και άλλες απαιτήσεις

Οι οδηγοί πρέπει συνήθως να είναι τουλάχιστον 25 ετών για να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο στο Μεξικό.

Η ισχύουσα άδεια οδήγησης από τη χώρα σας είναι αποδεκτή για οδήγηση στο Μεξικό. Θα χρειαστείτε μια πιστωτική κάρτα για να κάνετε μια ασφάλεια κατάθεσης στο όχημα.

Ασφάλιση αυτοκινήτων ενοικίασης

Το αρχικό κόστος για ενοικίαση αυτοκινήτου θα φαίνεται πολύ χαμηλό. Το κόστος της ασφάλισης μπορεί εύκολα να διπλασιάσει το κόστος της ενοικίασης, οπότε φροντίστε να προσθέσετε την ασφάλιση για να μάθετε πόσο θα σας κοστίσει πραγματικά.

Πρέπει να έχετε ασφαλιστική κάλυψη από το Μεξικό, διότι αν το όχημά σας εμπλέκεται σε ατύχημα, σύμφωνα με το δίκαιο του Μεξικού, οι ανασφάλιστοι οδηγοί μπορούν να συλληφθούν και να κρατηθούν μέχρι να πληρωθεί οποιαδήποτε ζημία.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ασφάλισης:

Επιθεώρηση αυτοκινήτων

Όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο, ο αντιπρόσωπος ενοικίασης θα το επιθεωρήσει μαζί σας και θα επισημάνει σε φόρμα οποιαδήποτε ζημιά έχει ήδη υποστεί το αυτοκίνητο. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι οι προβολείς και οι υαλοκαθαριστήρες λειτουργούν επίσης. Το αυτοκίνητο πρέπει να έχει εφεδρικό ελαστικό και βύσμα στον κορμό. Εάν επιστρέψετε το αυτοκίνητο με οποιαδήποτε ζημιά σε αυτό εκτός από αυτό που σημειώνεται σε αυτή τη φόρμα, θα χρεωθείτε γι 'αυτό, οπότε πάρτε το χρόνο σας και ελέγξτε το αυτοκίνητο σχολαστικά. Δυστυχώς, ορισμένοι ταξιδιώτες έχουν διαπιστώσει ότι χρεώνονται για ζημιές που το αυτοκίνητο είχε ήδη πάνω του, οπότε φροντίστε να επιθεωρήσετε το αυτοκίνητο μαζί με τον πράκτορα.

Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να τραβήξετε φωτογραφίες με την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή, για να έχετε απόδειξη της κατάστασης του αυτοκινήτου όταν το λάβατε.

Φυσικό αέριο και το αυτοκίνητό σας

Θα πρέπει να επιστρέψετε το αυτοκίνητο ενοικίασής σας με την ίδια ποσότητα αερίου με την οποία το λάβατε. Συχνά θα διαπιστώσετε ότι το αυτοκίνητο έχει μια σχεδόν άδεια δεξαμενή όταν το σηκώσετε. Στην περίπτωση αυτή, η πρώτη σας στάση μετά την αναχώρηση από το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι το βενζινάδικο. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για την αγορά αερίου στο Μεξικό .

Οδική βοήθεια

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με αυτοκίνητο στις ομοσπονδιακές οδούς του Μεξικού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Πράσινους Αγγέλους για οδική βοήθεια.