Οκτώβριος 2016 Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Μεξικό

Τι συμβαίνει τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος είναι ένας εξαιρετικός μήνας για να επισκεφθείτε το Μεξικό Το Φεστιβάλ Internacional Cervantino είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της χρονιάς και η Ημέρα των Νεκρών ξεκινάει στο τέλος του μήνα. Ο καιρός είναι πολύ καλός για να επισκεφθείτε: είναι το τέλος της βροχερής εποχής και οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιοι από άλλες εποχές του χρόνου. Παρακάτω παρουσιάζονται τα σημαντικότερα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Μεξικό τον Οκτώβριο.

Fiestas de Octubre - Οκτώβριος
Guadalajara , Jalisco, 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Νοεμβρίου
Μια μηνιαία εκδήλωση με συναυλίες, χορούς, πολιτιστικά εκθέματα και φαγητό, προσελκύοντας επισκέπτες και ερμηνευτές από όλο τον κόσμο. Η εναρκτήρια παρέλαση θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου, ενώ παραστάσεις του Jesse & Joy, Elefante και Paquita La Del Barrio είναι στο πρόγραμμα.
Ιστοσελίδα : Fiestas de Octubre

Διεθνές Φεστιβάλ Φεστιβάλ
Guanajuato, 2 έως 23 Οκτωβρίου
Μια από τις κύριες ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μεξικού, το Φεστιβάλ Cervantino προσελκύει καλλιτέχνες και θεατές από όλο τον κόσμο και διαθέτει όπερες, κλασσικές και σύγχρονες μουσικές συναυλίες, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις και εκθέματα εικαστικών τεχνών.
Ιστοσελίδα: FIC

Φεστιβάλ Οίνου και Τροφίμων
Πόλη του Μεξικού, 5 έως 9 Οκτωβρίου
Αυτό το φεστιβάλ συγκεντρώνει το ταλέντο των παγκοσμίου φήμης σεφ, των κορυφαίων σομελιέων, των καλύτερων κελάρια κρασιού της Ευρώπης και της Αμερικής και των ειδών ειδών διατροφής και οίνου από όλο τον κόσμο δύο φορές το χρόνο, στην πόλη του Μεξικού και στο Κανκούν / Ριβιέρα Μάγια.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν συνέδρια, γευσιγνωσία κρασιού και πνευμάτων, μαθήματα μαγειρικής και γκαλά δείπνα.
Ιστοσελίδα: wineandfoodfest.com

Oaxaca Film Fest
Oaxaca, Oaxaca, 8 έως 15 Οκτωβρίου
Ο σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι να προσφέρει μια πλατφόρμα για τα ταλέντα των έμπειρων κινηματογραφιστών και των αναδυόμενων καλλιτεχνών, ώστε να αποδώσουν την εργασία τους.

Το φεστιβάλ είναι επίσης αφιερωμένο στην επέκταση του κοινού για την ανεξάρτητη ταινία. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Λογοτεχνίας της Oaxaca θα διεξαχθεί ταυτόχρονα.
Ιστοσελίδα: Oaxaca Film Fest | Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Μεξικό

Dia de la Raza - "Ημέρα της Κούρσας"
12 Οκτωβρίου
Γιορτάζεται ως "Ημέρα του Κολόμβου" στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή τη μέρα τιμά την άφιξη του Κολόμβου στην Αμερική.
Διαβάστε περισσότερα: Ιστορικό της Día de la Raza

Expo Tequila
Τιχουάνα, Μπάγια Καλιφόρνια, 12 έως 16 Οκτωβρίου
Αυτό είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεκίλα του Μεξικού και προσφέρει μεξικάνικη κουζίνα και οικογενειακή ατμόσφαιρα, με πάνω από 300 μάρκες καλύτερων τεκίλα του Μεξικού διαθέσιμες σε ειδικές τιμές. Οι συλλογές των τεκίλων τσαλακώνουν καθημερινά τους συμμετέχοντες. Η Expo Tequila λαμβάνει χώρα στην Τιχουάνα στην 7η Λεωφόρο μεταξύ Calle Revolución και 8η, μπροστά από το παλάτι Jai Alai.
Ιστοσελίδα: Expo Tequila

Διεθνές Φεστιβάλ της Μάγιας Πολιτισμού
Μερίδα, Γιουκατάν, 13 έως 23 Οκτωβρίου
Αυτό το ετήσιο φεστιβάλ γιορτάζει τον πολιτισμό των Μάγιας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις, εκθέματα, συνέδρια και εργαστήρια. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να ψυχαγωγήσει, να εκπαιδεύσει τους επισκέπτες για τους Μάγια, προσφέροντας την ευκαιρία να εξερευνήσετε το μεγαλείο αυτού που ήταν και παραμένει από αυτή τη μεγάλη κουλτούρα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Μερίδα και σε λίγες άλλες τοποθεσίες στην πολιτεία Yucatan.
Ιστοσελίδα: FICMaya

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Morelia
Morelia , Michoacan, 21 έως 30 Οκτωβρίου
Στόχος αυτού του φεστιβάλ είναι να προωθήσει τα ταλέντα του μεξικανικού κινηματογράφου και να αποτελέσει ένα φόρουμ για διεθνή έκθεση. Υπάρχουν θεατρικές και υπαίθριες προβολές ταινιών και το κοινό καλείται να παρακολουθήσει συνέδρια, στρογγυλά τραπέζια και εκθέματα όπου μπορούν να συναντήσουν προσωπικότητες της κινηματογραφικής βιομηχανίας.
Ιστοσελίδα: FICM

Μνημειακή παράταξη του Alebrijes (Noche de Los Alebrijes)
Πόλη του Μεξικού, 22 Οκτωβρίου
Διοργανώνεται από το Δημοτικό Μουσείο Τέχνης (Museo de Arte Popular), αυτή η παρέλαση των τεράστιων φανταστικών πλασμάτων είναι τώρα στο ένατο έτος. Αναχωρεί από το Zocalo το μεσημέρι και συνεχίζει κατά μήκος των 5 de Mayo, Juárez και Reforma μέχρι να φτάσει στο Ángel de la Independencia.

Διαβάστε περισσότερα για το alebrijes.
Ιστοσελίδα: Museo de Arte Popular

Φεστιβάλ Θαλάσσιας Χελώνας Tulum
Tulum, Quintana Roo, 26 - 28 Οκτωβρίου
Κάθε χρόνο, στο Tulum , το Φεστιβάλ Θαλάσσιων Χελωνών είναι ένα δωρεάν γεγονός το οποίο ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να μάθουν για τις θαλάσσιες χελώνες και να εξοικειωθούν με τις διάφορες οργανώσεις που προσπαθούν να τους προστατεύσουν. Καλλιτεχνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν επίσης μέρος του φεστιβάλ. Μάθετε πώς μπορείτε να ασχοληθείτε με τη διατήρηση της θαλάσσιας χελώνας στο Μεξικό .
Facebook Σελίδα: Φεστιβάλ Tortuga Marina

Η Τέχνη της Γεύσης - Φεστιβάλ Οίνου και Τροφίμων στο Pedregal
Cabo San Lucas, 26 έως 29 Οκτωβρίου
Το πολυτελές θέρετρο Pedregal θα φέρει σε επαφή κορυφαίους σεφ για το ετήσιο φεστιβάλ κρασιού και φαγητού, The Art of Gust. Περάστε τέσσερις ημέρες δειγματοληπτικά εξαιρετική κουζίνα και συμμετέχετε σε εκπαιδευτικές γαστρονομικές εμπειρίες. Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν μαγειρικές διαδηλώσεις, γευσιγνωσία κρασιού και τυριού, δείπνο 5 πιάτων (κάθε μάθημα προετοιμάζεται από έναν διαφορετικό σεφ), πάρτι στην παραλία με έτοιμα φαγητά και άλλα.
Ιστοσελίδα: Η τέχνη της γεύσης

Ο χρόνος θερινής ώρας τελειώνει
Την περασμένη Κυριακή του Οκτωβρίου (30 Οκτωβρίου 2016)
Στο Μεξικό, παρατηρείται από την πρώτη Κυριακή του Απριλίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, ο χρόνος θερινής ώρας (που ονομάζεται "el horario de verano" στα ισπανικά). Τα ρολόγια επαναφέρονται μία ώρα στις 2 π.μ. την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Διαβάστε περισσότερα: Θερινή ώρα στο Μεξικό

Ημέρα των Νεκρών (Día de los Muertos)
Γιορτάζεται σε όλο το Μεξικό, 31 Οκτωβρίου, 1 Νοεμβρίου και 2 Νοεμβρίου
Μυθισμένοι συγγενείς θυμούνται και τιμούνται σε νεκροταφεία και οικογενειακά σπίτια σε αυτή τη μοναδική πολιτιστική γιορτή. Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, αλλά οι εορτασμοί είναι πιο πολύχρωμοι σε Patzcuaro, Oaxaca, Chiapas και San Andres Mixquic (DF).
Περισσότερες πληροφορίες: Ημέρα των Νεκρών στο Μεξικό | Πού να γιορτάσουμε την Ημέρα των Νεκρών

<< Σεπτέμβριος Εκδηλώσεις | Μεξικό Ημερολόγιο | Εκδηλώσεις Νοεμβρίου >>

Μεξικό Ημερολόγιο Φεστιβάλ και Εκδηλώσεις

Μεξικό Εκδηλώσεις ανά Μήνα
Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος
Ενδέχεται Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος
Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος