Μάρτιος Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Μεξικό

Τι συμβαίνει τον Μάρτιο

Το εαρινό διάλειμμα είναι σε πλήρη εξέλιξη κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, οπότε διατηρήστε αυτό κατά νου αν κατευθυνθείτε σε έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς του Μεξικού για παραλίες . Όσο για τον καιρό, το Μάρτιο στο Μεξικό είναι συνήθως ξηρό και ζεστό μέχρι ζεστό. Η τρίτη Δευτέρα είναι μια γιορτή για τον εορτασμό των γενεθλίων του Μπενίτο Χουάρες και υπάρχουν πολλές εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή της άνοιξης . Ακολουθεί μια ματιά στα σημαντικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις που μπορεί να θέλετε να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μεξικό τον Μάρτιο:

Επίσης διαβάστε: Ταξίδι στο Μεξικό την άνοιξη

Νύχτα των Μάγιστρων - Noche de Brujas
Οι Σαμάνοι, θεραπευτές και τυχοδιώκτες είναι πανταχού παρόντες στη μικρή πόλη Catemaco του Veracruz όλο το χρόνο, αλλά η πρώτη Παρασκευή του μήνα σηματοδοτεί την ετήσια σύνοδο. Εάν θέλετε να έχετε τις κάρτες ή το χέρι σας να διαβάσετε ή να δοκιμάσετε μια "limpia" (μια πνευματική και ενεργειακή κάθαρση), θα βρείτε πολλές επιλογές εδώ.
Catemaco Τουριστικές πληροφορίες

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γκουανταλαχάρα
Η Guadalajara , μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Μεξικού που βρίσκεται στην πολιτεία της Jalisco, φιλοξενεί το παλαιότερο και σημαντικότερο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Μεξικό, προσφέροντας την καλύτερη επιλογή μεξικανικών και λατινοαμερικανικών ταινιών της χρονιάς. Το φεστιβάλ διαθέτει ποικιλία ταινιών, όπως ταινίες μεγάλου μήκους, σορτς, ντοκιμαντέρ και παιδικές ταινίες.
Ιστοσελίδα: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γκουανταλαχάρα

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Zihuatanejo
Η πόλη Zihuatanejo, γειτονική με την περιοχή του θέρετρου της Ixtapa , φιλοξενεί ένα ετήσιο φεστιβάλ σχεδιασμένο να φέρνει μαζί τους τους ντόπιους και τους τουρίστες για να απολαύσουν τη μουσική κιθάρας.

Συναυλίες πραγματοποιούνται στην παραλία καθώς και σε εστιατόρια και μπαρ σε όλη την πόλη. Τα έσοδα από το φεστιβάλ πηγαίνουν προς την υποστήριξη των τεχνών και των εκπαιδευτικών έργων στην κοινότητα.
Ιστοσελίδα: Zihuafest

Banderas Bay Regatta και Ναυτικό Φεστιβάλ
Ένα πενθήμερο μη κερδοσκοπικό γεγονός που χρηματοδοτείται από το Yacht Club της Vallarta, το φεστιβάλ αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο με τα cruisers στο μυαλό.

Υπάρχουν διασκεδαστικοί αγώνες ανταγωνισμού μεταξύ των σκαφών που έχουν σχεδιαστεί για ναυσιπλοΐα στην ακτή και στην ανοικτή θάλασσα. Τα αγωνιστικά σκάφη και οι καταμαράν ενώνουν τη διασκέδαση επίσης. Νυχτερινά φεστιβάλ, ζωντανή μουσική και διασκέδαση ολοκληρώνουν το κύκλο δραστηριοτήτων.
Ιστοσελίδα: Banderas Bay Regatta.

Φεστιβάλ του Μεξικού - Φεστιβάλ του Μεξικού και του Centro Historico
Ένα από τα πιο ζωντανά φεστιβάλ τέχνης της Λατινικής Αμερικής, αυτή η πολιτιστική γιορτή διαθέτει μοναδικά και καινοτόμα γεγονότα, όπως όπερα, συναυλίες, θέατρο, εκθέματα τέχνης και χορευτικές παραγωγές. Τα έσοδα από το φεστιβάλ πηγαίνουν προς τη διάσωση και την αποκατάσταση της τέχνης και της αρχιτεκτονικής του ιστορικού κέντρου της πόλης του Μεξικού.
Ιστοσελίδα: Festival de Mexico

Φεστιβάλ κινηματογράφου Todos Santos
Ένα φεστιβάλ κινηματογράφου που προσφέρει μια εντυπωσιακή συλλογή από ταινίες που αντικατοπτρίζουν την αριστεία του κινηματογράφου Latino σε όλο τον κόσμο με τοπικούς και μεξικανούς κινηματογραφιστές. Περισσότερες από 25 ταινίες μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους από την Αργεντινή, την Κούβα, τη Χιλή, το Μεξικό, την Ισπανία, το Ελ Σαλβαδόρ και τις ειδικές εκδηλώσεις στην Baja California και τον πολιτισμό "Ranchero".
Ιστοσελίδα: Todos Santos Cine Fest

Tajin Summit - Cumbre Tajin, Φεστιβάλ de la Identidad
Η κουλτούρα των ανθρώπων του Totonac της Veracruz λαμβάνει το επίκεντρο σε αυτό το ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της ανοιξιάτικης ισημερίας .

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, εργαστήρια και την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη μοναδική κουζίνα του Veracruz, καθώς και μια θεαματική βραδινή παράσταση στο El Tajín αρχαιολογικό χώρο. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε τους Voladores de Papantla , μέρος της κληρονομιάς του λαού Totonac.
Ιστοσελίδα: Cumbre Tajin

Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ζακατέκας
Κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια των διακοπών Semana Santa , το Zacatecas έχει μια απίστευτη σύνθεση συναυλιών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Η φετινή σύνθεση περιλαμβάνει την Air Supply, τη Lila Downs, την Pablo Milanés και τη Susana Harp.
Ιστοσελίδα: Festival Cultural Cultural Zacatecas

Εαρινή ισημερία
Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στον κεντρικό ναό του Kulkulkan στο Chichen Itza για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς που δείχνει ένα φίδι κατεβαίνοντας τις σκάλες του ναού την ημέρα της Άνοιξης Ισημερίας - συνήθως 20 ή 21 Μαρτίου.

Μάθετε περισσότερα για το πώς εορτάζεται το Spring Equinox στο Μεξικό και διαβάστε τον οδηγό επισκεπτών μας στο Chichen Itza .

Γενέθλια του Μπενίτο Χουάρεζ - Ναταλίκιο ντε Μπενίτο Χουάρες
Μια εθνική αργία για να τιμήσει έναν από τους πιο αγαπημένους ηγέτες του Μεξικού, αυτή η γιορτή γιορτάζεται σε εθνικό επίπεδο, αλλά κυρίως στην πατρίδα του Χάαρεζ στην Οαχάκα . Η 21η Μαρτίου ήταν η επίσημη ημερομηνία γέννησης του ανθρώπου, αλλά οι διακοπές γίνονται την τρίτη Δευτέρα του Μαρτίου. Ο Μπενίτο Χουάρεζ πήγε από το να είναι ορφανοί του φτωχού Ζαπότεκ για να γίνει ο πρώτος (και μόνο μέχρι τώρα) πλήρης αιωνόβιος αυτόχθονς πρόεδρος του Μεξικού. Η εκδήλωση τιμάται με εορταστικές εκδηλώσεις σε μνημεία της Juarez σε όλη τη χώρα και ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο.

Μεγάλη Εβδομάδα - Σέμανα Σάντα
Οι ημερομηνίες του Πάσχα ποικίλλουν από έτος σε έτος, αλλά συχνότερα πέφτουν κάπως τον Μάρτιο. Οι εορτασμοί της Μεγάλης Εβδομάδας λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγείται του Πάσχα, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης την επόμενη εβδομάδα εκτός λειτουργίας, επεκτείνοντάς την σε διακοπές δύο εβδομάδων. Οι θρησκευτικές πομπές και τα πάθη που επαναφέρουν τη σταύρωση του Ιησού κρατιούνται συνήθως, αλλά για πολλούς Μεξικανούς αυτή είναι μια αγαπημένη στιγμή για να χτυπήσει την παραλία. Διαβάστε περισσότερα για τους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στο Μεξικό .

Διεθνής Εβδομάδα Μοτοσικλέτας
Περισσότεροι από 20.000 ποδηλάτες από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό συγκλίνουν στο Mazatlán , Sinaloa, στα τέλη Μαρτίου / αρχές Απριλίου για αυτό το ετήσιο γεγονός. Η εκδήλωση magnum είναι η Μεγάλη Παρέλαση, μια πολύχρωμη πομπή των διεθνών κλαμπ μοτοσυκλέτας που ταξιδεύουν δεκαέξι μίλια κατά μήκος του παραλιακού δρόμου του Mazatlán. Άλλα γεγονότα περιλαμβάνουν έναν ακραίο αγώνισμα ακροβατικών, εκδρομές αγωνιστικών αγώνων και νυχτερινές συναυλίες και παραστάσεις από εθνικά ροκ συγκροτήματα.
Επίσημη Ιστοσελίδα: Η Διεθνής Εβδομάδα Μοτοσικλέτας της Mazatlan

Φεβρουάριος Γεγονότα | Μεξικό Ημερολόγιο | Εκδηλώσεις Απριλίου