Ταξιδέψτε με το κατοικίδιό σας στο Μεξικό

Κανόνες εισόδου στο Μεξικό με κατοικίδια ζώα

Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν με τα κατοικίδια ζώα τους στο Μεξικό. Εάν θέλετε να πάρετε το σκύλο ή τη γάτα σας μαζί σας στις διακοπές σας στο Μεξικό, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να πάρετε εκ των προτέρων. Σημειώστε ότι για τους κανονισμούς του Μεξικού μόνο τα σκυλιά και οι γάτες ταξινομούνται ως κατοικίδια ζώα: άλλα ζώα μπορεί να εισάγονται αλλά οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί. Μεξικανοί κανονισμοί επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα με έως και δύο σκύλους ή γάτες, αλλά αν ταξιδεύουν αεροπορικώς, οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μόνο ένα κατοικίδιο ζώο ανά άτομο.

Αν θα ταξιδέψετε στο Μεξικό με περισσότερα ζώα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το κοντινότερο προξενείο ή την πρεσβεία του Μεξικού για περισσότερες πληροφορίες.

Θα πρέπει να έχετε εξετάσει το κατοικίδιο ζώο σας από έναν κτηνίατρο και οι ανοσοποιήσεις του κατοικίδιου ζώου σας πρέπει να είναι ενημερωμένες. Μεταφέρετε τα ακόλουθα έγγραφα κατά την είσοδο στο Μεξικό με το κατοικίδιό σας:

Όταν φτάσετε στο Μεξικό με το κατοικίδιο ζώο σας, το προσωπικό SAGARPA-SENASICA (Γραμματεία Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας και Τροφίμων) θα διενεργήσει σύντομη φυσική επιθεώρηση και θα επαληθεύσει ότι το κατοικίδιο ζώο σας συμμορφώνεται με τις παραπάνω απαιτήσεις.

Ταξιδέψτε Αεροπορικώς

Αν ταξιδεύετε αεροπορικώς, θα πρέπει να ενημερώσετε έγκαιρα την αεροπορική εταιρεία σχετικά με τους κανόνες και τις επιπλέον χρεώσεις για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων. Η αεροπορική εταιρεία έχει τον τελευταίο λόγο για το εάν θα μεταφέρει το κατοικίδιο ζώο σας (και κάθε αεροπορική εταιρεία μπορεί να έχει διαφορετικούς κανόνες), οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλες τις απαιτήσεις μαζί του πριν αγοράσετε το εισιτήριό σας.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν μεταφέρουν καθόλου ζώα. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα επιτρέψουν σε μικρά κατοικίδια ζώα να ταξιδέψουν μαζί σας στην καμπίνα, αλλά το κατοικίδιο ζώο θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα πιστοποιημένο με αεροπορικό κλουβί ταξίδι που θα ταιριάζει κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου. Ελέγξτε με την αεροπορική εταιρεία για αποδεκτές διαστάσεις.

Οι κανονισμοί της AeroMexico για τη μεταφορά κατοικίδιου ζώου στην καμπίνα είναι οι εξής: Τα κατοικίδια επιτρέπονται στην καμπίνα μόνο για πτήσεις μικρότερες από έξι ώρες. Ο μεταφορέας πρέπει να είναι ασφαλής και καλά αεριζόμενος. Η εσωτερική βάση του φορέα πρέπει να είναι από απορροφητικό υλικό και πρέπει να ταιριάζει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη. Ο μεταφορέας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος για να επιτρέψει στο κατοικίδιο ζώο να σταθεί, να γυρίσει και να ξαπλώνει. Το κατοικίδιο ζώο πρέπει να παραμείνει στο εσωτερικό του μεταφορέα για ολόκληρη την πτήση και απαγορεύεται η παροχή τροφής ή ποτού στο κατοικίδιο ζώο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ταξιδέψτε πάνω από τη γη

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι ο πιο βολικός τρόπος να ταξιδέψετε με το κατοικίδιο ζώο σας. Ταξιδεύοντας με λεωφορείο και ταξί μπορεί να είναι δύσκολη αν το κατοικίδιο ζώο σας είναι πολύ μικρό και ταξιδεύει καλά σε ένα μεταφορέα. Διαβάστε για το πώς να ταξιδέψετε με το σκυλί σας.

Που να μείνω

Η εύρεση ξενοδοχείων και θέρετρα που θα δέχονται κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Εξετάστε εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι ο γούνινος φίλος σας θα είναι ευπρόσδεκτος στα καταλύματα σας. Το Bring Fido έχει πληροφορίες σχετικά με ξενοδοχεία στο Μεξικό που δέχονται κατοικίδια ζώα.

Επιστροφή από το Μεξικό

Φέρνοντας το κατοικίδιο ζώο σας πίσω στις ΗΠΑ; Ανάλογα με το πόσο καιρό βρίσκεστε στο Μεξικό, ίσως θελήσετε να λάβετε ένα πιστοποιητικό υγείας ( Certificado Zoosanitario ) από έναν εξουσιοδοτημένο μεξικανό κτηνίατρο για να το παρουσιάσετε όταν εισέλθετε στη χώρα σας. Βεβαιωθείτε ότι ο εμβολιασμός κατά της λύσσας του σκύλου σας είναι ακόμα ενημερωμένος. Ελέγξτε τον ιστότοπο του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες.