Εθνικό Πάρκο Denali και τον Προορισμό κορυφής RV

Το σύστημα των εθνικών πάρκων της Αμερικής δημιουργήθηκε για να διατηρήσει τη φυσική ομορφιά των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Αλάσκα είναι γνωστή ως το τελευταίο σύνορο. Βάλτε τα δύο μαζί και έχετε ένα από τα πιο παρθένα εθνικά πάρκα σε ολόκληρο το σύστημα: Denali National Park .

Το Denali National Park and Preserve έχει καταγράψει τη φαντασία των ταξιδιωτών για λίγο, γι 'αυτό θέλουμε να δώσουμε στο RVers μια βαθύτερη ματιά σε αυτό το πάρκο, που περιλαμβάνει ένα σύντομο ιστορικό, τι πρέπει να κάνετε και πού να μείνετε στο Denali καθώς και τη βέλτιστη σεζόν να επισκεφθείτε.

Θα είστε έτοιμοι να χαράξετε αυτό το σύνορο σε ελάχιστο χρόνο.

Μια σύντομη ιστορία του εθνικού πάρκου Denali

Πιστέψτε το ή όχι, οι άνθρωποι έχουν κατοικήσει στην περιοχή γύρω από το Denali για περισσότερα από 11.000 χρόνια, με αρκετές ανασκαμμένες τοποθεσίες γύρω από το Denali που δείχνουν σημάδια πολιτισμού που χρονολογούνται από τα 8.000 χρόνια. Λίγα χιλιάδες χρόνια αργότερα, το 1906 για να είναι ακριβές, ο διατηρητέας Charles Alexander Shelton αναγνώρισε την ομορφιά στην περιοχή γύρω από την Denali και θέλησε να την μετατρέψει σε εθνικό πάρκο.

Η Shelton πήρε την ιδέα στο Boone and Crocket Club, αλλά δεν έφτασαν μέχρι που υποστήριξαν την υποστήριξη των ίδιων των Αλάσκων ότι ο στόχος του Εθνικού Πάρκου κινήθηκε. Ένα νομοσχέδιο εισήχθη στο Κογκρέσο τον Απρίλιο του 1916, ψηφίστηκε τελικά στις 19 Φεβρουαρίου 1917 και υπογράφηκε στο νόμο από τον Πρόεδρο Woodrow Wilson.

Τι να κάνω

Το Denali δεν είναι πάρκο που μπορείτε να δείτε σε μια μόνο μέρα καθώς το ίδιο το πάρκο καταλαμβάνει πέντε εκατομμύρια στρέμματα με άλλα 1,3 εκατομμύρια στρέμματα που αποτελούν το διατηρητέο ​​νησί Denali.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιοχής έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή άγριας φύσης, καθιστώντας το Denali ένα υπέροχο Εθνικό Πάρκο για τον αληθινό τυχοδιώκτη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στο Denali είναι εκεί για μια άγρια ​​εμπειρία, ώστε οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στο Denali περιλαμβάνουν πεζοπορία, ποδηλασία και κάμπινγκ. Τα περισσότερα από τα διαδρομές περιποίησης προέρχονται από το Denali Visitor's Center και μπορούν να κυμανθούν οπουδήποτε από 0,2 έως 9,5 μίλια.

Το Denali είναι επίσης οργανωμένο για πεζοπορία εκτός δρόμου με το Park Road και σύστημα μεταφοράς με λεωφορείο, το οποίο είναι σε θέση να κάνει περιπατητική πεζοπορία όχι τόσο εκφοβιστική.

Δεν είναι όλο το Denali είναι να χτυπήσει τα μονοπάτια. Αν προτιμάτε να δοκιμάσετε την Denali από την άνεση του οχήματός σας, τότε πάρτε το 92 μίλι Denali Park Road για να πάρετε κάποια υπέροχη θέα στο πάρκο. Το Denali προσφέρει επίσης εκδρομές με λεωφορείο καθώς και πεζοπορίες με κατεύθυνση ποταμού, ώστε να μπορείτε να δείτε το πάρκο με άνεση και ασφάλεια.

Άλλες δημοφιλείς δραστηριότητες στο Denali περιλαμβάνουν την προβολή άγριων ζώων, συνάντηση έλκηθρο σκυλιών, ποδηλασία, πτήση-βλέποντας (με αξιοθέατα στο αεροπλάνο) και αναρρίχηση. Η Denali έχει κάτι να προσφέρει σε όλους τους τύπους ανθρώπων σε εξωτερικούς χώρους.

Που να μείνω

Δεν υπάρχουν χώροι κατασκήνωσης εντός των ορίων του Ντενάλι που έρχονται με συνδέσμους χρησιμότητας, ώστε να είναι ξηρό κάμπινγκ ή κανένας κάμπινγκ. Το Riley Creek Campground είναι ένας από τους πλουσιότερους χώρους κατασκήνωσης και βρίσκεται κοντά σε ένα γενικό κατάστημα που πωλεί προμήθειες κατασκήνωσης και φαγητού. Το Riley είναι επίσης κοντά σε μπάνια και ντους, καθώς και εγκαταστάσεις πλυντηρίων.

Αν θέλετε κάτι που έχει περισσότερες ανέσεις πλάσματος προτείνω το The Denali RV Park and Motel. Οι περιοχές αυτού του πάρκου προσφέρουν πλήρεις συνδέσεις χρησιμότητας μαζί με δωρεάν καλωδιακή τηλεόραση και πρόσβαση Wi-Fi. Το πάρκο στεγάζει επίσης ξεχωριστά ντους, κατάστημα δώρων και κατάστημα κατασκηνώσεων, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, σταθμό χωματερών και πολλά άλλα, όλα στην καρδιά του Denali National Park.

Πότε να πάτε

Αν δεν είστε καλοκαιρινός καροτσάκι, το καλοκαίρι θα είναι το καλύτερο στο Denali. Ο καιρός είναι πολύ πιο ήπιος και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο για τον υπερπληθυσμό. Denali είναι περίπου το μέγεθος της Μασαχουσέτης και βλέπει περίπου μισό εκατομμύριο ετήσιους επισκέπτες, ώστε υπάρχει χώρος για όλους, ακόμη και κατά τη διάρκεια της αιχμής.

Εάν είστε περιπετειώδης, μπορείτε να δοκιμάσετε το Denali στα τέλη της άνοιξης. Ο καιρός μπορεί να είναι ψυχρός αλλά όχι τόσο κακός όσο ο χειμώνας και μπορείτε να δείτε κάποια συμπεριφορά άγριας φύσης και ανθίζει που θα χάσετε στο Denali σε άλλα μέρη του έτους. Εάν θέλετε να ξεφύγετε από όλα αυτά, τότε δεν υπάρχει καλύτερο μέρος που μπορούμε να σκεφτούμε με το μέγεθος της μοναξιάς που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Denali και το Preserve.