Ταξιδεύοντας στη Βουδαπέστη τον Οκτώβριο

Ο καιρός είναι ακόμα καλός, αλλά το πακέτο Smart

Η φύση της Βουδαπέστης ορίζεται από τον ποταμό Δούναβη. Τα δύο μέρη της πόλης, η Βούδα και η Πέστη, κάθονται εκατέρωθεν. Η Βουδα έχει κυλιόμενη γεωγραφία, και η Pest είναι επίπεδη. Μαζί σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό πανόραμα σε έναν από τους ομορφότερους ποταμούς του κόσμου. Αυτή η σχετικά ανεξερεύνητη πόλη της Κεντρικής Ευρώπης είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της, αρχιτεκτονική των αρχών του 20ου αιώνα και μουσική μεγάλης ποικιλίας, από την τζαζ και το λαϊκό μέχρι το klezmer και την τσιγγάνικη μουσική.

Εάν πρόκειται να πάτε στη Βουδαπέστη τον Οκτώβριο, πάρετε μια λαβή για το τι θα είναι ο καιρός και τι πρέπει να συσκευάσετε προτού να πάτε.

Οκτώβριος Καιρός στη Βουδαπέστη

Ο Οκτώβριος είναι, γενικά, ένας καλός μήνας για να επισκεφθείτε τη Βουδαπέστη, καιρό. Το απόγευμα φτάνει τα 61 βαθμούς Φαρενάιτ, με μέση νυχτερινή χαμηλά περίπου 45 μοίρες. Ήπιες μέρες όπως αυτές είναι τέλειες για περιηγήσεις σε μια πόλη με τα πόδια. Επειδή ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας με ραγδαία πτώση των θερμοκρασιών, αναμένετε ότι και οι δύο αυτοί αριθμοί θα παρουσιάσουν πτωτική πορεία καθώς ο μήνας θα συνεχιστεί και θα είναι υψηλότερος στις αρχές Οκτωβρίου. Θα πρέπει επίσης να αναμένετε σημαντικές αποκλίσεις από αυτούς τους μέσους όρους ως αποτέλεσμα της πτώσης των κρύων μέτωπων. Ο Οκτώβριος είναι σχετικά ηλιόλουστος, αν και οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται. Αλλά συνολικά, θα έχετε ακόμα πολλές ευκαιρίες να καθίσετε έξω στα καφέ, ειδικά στις αρχές Οκτωβρίου.

Τι να Pack

Το ντύσιμο σε στρώματα είναι το κλειδί για να είστε άνετοι και προετοιμασμένοι για την αλλαγή του καιρού στη Βουδαπέστη τον Οκτώβριο.

Τα καλά στοιχήματα είναι τζιν, μπλούζες ή πουκάμισα από βαμβάκι με μακρύ μανίκι, ένα βαμβακερό πουλόβερ μεσαίου βάρους ή δύο και ένα ελαφρύ σακάκι όπως το denim ή βαρύτερο πουλόβερ ή ποόνι. Εάν πηγαίνετε προς τα τέλη Οκτωβρίου, ένα δερμάτινο σακάκι θα μπορούσε να διακοπεί για ένα ελαφρύ. Εάν έχετε ένα κοντό παλτό τάφρου με κουκούλα, αυτό είναι μια καλή εναλλακτική λύση και χρήσιμη αν βρέχει.

Ένα κασμίρ wrap είναι καλό για βραδιές έξω σε εστιατόρια ή πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όπως πάντα στην Ευρώπη, θα χρειαστείτε άνετα παπούτσια για περπάτημα. Οι μπότες των αστραγάλων είναι η τέλεια επιλογή τον Οκτώβριο και δουλεύουν με τζιν ή μια πιο ντυμένη στολή. Εάν παίρνει πραγματικά ψυχρός, αγοράστε τον εαυτό σας ένα υπέροχο κασκόλ που προσθέτει ζεστασιά? ένα κομμάτι ρούχα από ένα μέρος που έχετε επισκεφθεί είναι ένα από τα καλύτερα αναμνηστικά ποτέ.

Οκτώβριος Διακοπές και εκδηλώσεις