Βουδαπέστη τον Δεκέμβριο: Καιρός και εκδηλώσεις

Τα Χριστούγεννα και ο Ψυχρός καιρός κυριαρχούν τον μήνα

Η Βουδαπέστη είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις, η Βούδα και η Πέστη, μία σε κάθε πλευρά του ποταμού Δούναβη, η οποία χωρίζει αυτή την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Η ιστορία της πόλης χρονολογείται στη ρωμαϊκή εποχή, αλλά η Βούδα και η Πέστη δεν ενωμένα σε μία πόλη μέχρι το 1873. Η πόλη έχει όμορφη αρτ νουβό αρχιτεκτονική, εκπληκτική θέα από εντυπωσιακές γέφυρες και, ναι, ιαματικά λουτρά. Πρέπει να δείτε τα κτήρια του Κοινοβουλίου, το πρώην Βασιλικό Παλάτι και τα μουσεία του, καθώς και πολλά δροσερά μπαρ και κήπους της Βουδαπέστης.

Οι κήποι δεν θα βρεθούν στο καλοκαίρι καλύτερα, φυσικά, αλλά τα γυμνά δέντρα έχουν μια ορισμένη μινιμαλιστική έκκληση. Είναι ένα απέραντο μέρος για να επισκεφτείτε στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι Δεκεμβρίου, εδώ πρέπει να ξέρετε.

Καιρός τον Δεκέμβριο

Ο μέσος όρος της Βουδαπέστης τον Δεκέμβριο είναι 37 βαθμούς Κελσίου και η θερμοκρασία μειώνεται κατά περίπου 30 μοίρες κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το τελευταίο εξάμηνο του Δεκεμβρίου βλέπει πραγματικά κρύο καιρό που έχει τεθεί για το χειμώνα. Χιονίζει συχνά, αλλά συνήθως είναι ελαφρύ και η συσσώρευση είναι σπάνια. Αν βρίσκεστε μέτρια κρύο αναζωογονητικό και ελαφρύ χιόνι σαν αστραφτερό παγετό στην πόλη, θα αγαπήσετε τη Βουδαπέστη τον Δεκέμβριο.

Τι να Pack

Δεν θα χρειαστεί να συσκευάσετε για μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας. Είναι όλο το χειμώνα, όλη την ώρα. Εστίαση σε στρώματα που λειτουργούν με διάφορα κομμάτια. Μερικές καλές ιδέες είναι τα τζιν, τα χρωματιστά τζιν, τα μαλλί ή τα βαμβακερά πουλόβερ που μπορούν να φορεθούν κάτω από μια ζακέτα, τα αδιαφανή καλσόν αν σκοπεύετε να φορέσετε μια φούστα ή φόρεμα, μπότες αστραγάλων που είναι αρκετά άνετα για πολλές ώρες περπάτημα, κάλτσες, κασμίρι κασκόλ, γάντια και ένα παχύσαρκο παλτό.

Αν ταξιδεύετε από τις περισσότερες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτά τα ρούχα είναι γενικά τα ίδια με αυτά που θα χρειαστείτε στο σπίτι τον Δεκέμβριο. Το βασικό τέχνασμα είναι να έχετε στρώματα με πολλαπλές χρήσεις. Πάρτε μαζί ένα fedora, δεμένη καπέλο, ή μπερέ, αν θέλετε να φορούν καπέλα? θα έχετε πολλές ευκαιρίες γι 'αυτούς στη Βουδαπέστη αυτή τη στιγμή του έτους.

Δεκέμβριος Διακοπές και εκδηλώσεις

Όπως και σε όλες τις χώρες που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, οι διακοπές στο τέλος του μήνα κυριαρχούν σε ειδικές εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο. Αν είστε στη Βουδαπέστη κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, θα γνωρίσετε τα Χριστούγεννα με έναν αποφασιστικά ευρωπαϊκό τρόπο. Μην ξεχάσετε να βγείτε τη νύχτα για να δείτε την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της Βουδαπέστης και τις γέφυρες πάνω από το Δούναβη που φωτίζονται με τα Χριστούγεννα. Θα είναι μια γιορτή για να θυμόμαστε και μία με πολλές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.