Πηγαίνετε να πετάξετε στην Κούβα με αυτό το εκπληκτικό ταξίδι

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα στην Κούβα αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό ανάμεσα στους Αμερικανούς ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν το νησιωτικό έθνος που έχει περάσει από το όριο εδώ και δεκαετίες. Η απόψυξη των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας επέτρεψε στους τουριστικούς πράκτορες να αρχίσουν να προσφέρουν νέα δρομολόγια εκεί και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να αρχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες στην Αβάνα αργότερα αυτό το έτος.

Φυσικά, η βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων εισέρχεται ήδη στη δράση, με τις πρώτες αναχωρήσεις στην Κούβα να γίνονται τώρα.

Φυσικά, έχουν υπάρξει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές για ταξίδια που έχουν ήδη αρχίσει να αναδύονται, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια χώρα που παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη για περισσότερα από 50 χρόνια. Με την πάροδο του χρόνου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Κούβα θα αρχίσει να γίνεται πιο εμπορική, αλλά τώρα περπατώντας στους δρόμους της Αβάνας και άλλων πόλεων της Κούβας είναι παρόμοια με την αναβάθμιση στο χρόνο μέχρι τη δεκαετία του 1950.

Μια από τις καλύτερες νέες ταξιδιωτικές επιλογές για την Κούβα που έχω συναντήσει μέχρι τώρα προέρχεται από μια απίθανη χώρα. Η Orvis, μια εταιρεία που είναι γνωστή για την κατασκευή κυνήγι και αλιευτικά εργαλεία, καθώς και εξωτερική ενδυμασία, ανακοίνωσε ότι τώρα προσφέρει μια μοναδική εκδρομή αλιείας μύγας στο νησί. Το ταξίδι υπόσχεται στους ψαράδες πρόσβαση σε απομακρυσμένα και παρθένα σπίτια αλμυρού νερού, τα περισσότερα από τα οποία έχουν προστατευθεί εδώ και δεκαετίες και σπάνια αλιεύονται.

Το εβδομαδιαίο ταξίδι ξεκινά και τελειώνει στην Αβάνα, με περιηγήσεις στην ιστορική αυτή πόλη ως τμήμα της διαδρομής. Πέντε νύχτες του ταξιδιού ξοδεύονται στο αλιευτικό χωριό Playa Larga, ωστόσο, όπου οι ταξιδιώτες θα έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Πάρκο Ciénaga de Zapata, ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ που είναι γνωστό ότι είναι μερικά από τα καλύτερα ρηχά αλμυρά διαμερίσματα σε ολόκληρη την Καραϊβική.

Ενώ εκεί, θα περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες ψάρεμα με τοπικούς οδηγούς και ταξιδεύουν με έναν φυσιοδίτη πάρκο που θα τους συνοδεύσει για να εξασφαλίσει ότι η περιοχή παραμένει καλά προστατευμένη.

Το μεγαλύτερο μέρος της αλιείας θα πραγματοποιηθεί από skiffs, αν και θα υπάρξουν ευκαιρίες να βρεθούν στα ζεστά νερά της Καραϊβικής για να πιάσουν τα οστά και να επιτρέψουν επίσης. Μια μέρα θα είναι ακόμη αφιερωμένη στην αλιεία του tarpon και στο Rio Hatiguanico. Άλλα ψάρια που είναι σε αφθονία στην περιοχή περιλαμβάνουν snook και snapper επίσης.

Δεν πρόκειται για αλιευτικό ταξίδι, αλλά οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να βυθιστούν και στον πολιτισμό της Κούβας. Θα έχουν την ευκαιρία να μιλούν με καλλιτέχνες, μουσικούς, επιχειρηματίες και μέσους πολίτες, μαθαίνοντας για την ιστορία και τον τρόπο ζωής τους από πρώτο χέρι. Θα κάνουν επίσης περιηγήσεις με τα πόδια στην Αβάνα, θα επισκεφθούν ένα κέντρο αποκατάστασης αυτοκινήτων και θα παρακολουθήσουν ζωντανή μουσική παράσταση. Θα φτάσουν ακόμη και σε ένα παραδοσιακό κουβανέζικο ψητό για ένα από τα γεύματά τους, απολαμβάνοντας μια από τις τοπικές λιχουδιές.

Το αποκορύφωμα του ταξιδιού - εκτός από την φυσική αλιεία - θα μπορούσε να είναι μια επίσκεψη στο σπίτι του συγγραφέα Ernest Hemingway, ο οποίος έζησε στην Κούβα και από το 1939-1960. Πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των πρωτότυπων χειρογράφων, μπορούν ακόμα να βρεθούν στο σπίτι.

Το προσωπικό αλιευτικό σκάφος του Hemingway, το Pilar , έχει επίσης αποκατασταθεί και μπορεί να βρεθεί εκεί.

Το κόστος αυτής της κουβανέζικης εκδρομής είναι $ 6150. Η τιμή αυτή δεν περιλαμβάνει αγώνες, αν και ο Orvis μπορεί να βοηθήσει στην κράτηση των ναύλων από το Μαϊάμι στην Αβάνα. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα, ενώ στην Κούβα, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων, τα περισσότερα γεύματα, τα ποτά, τις άδειες, τους οδηγούς, τις μεταφορές εδάφους στη χώρα και πολλά άλλα. Οι αναχωρήσεις προγραμματίζονται για τις 14-21 Οκτωβρίου 2016, 13-20 Νοεμβρίου, 2016 και 3-10 Δεκεμβρίου 2016. Οι ημερομηνίες για το 2017 εξακολουθούν να εκπονούνται και πρέπει να ανακοινωθούν σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή στο ταξίδι κάντε κλικ εδώ.

Και ενώ βρίσκεστε εκεί, δείτε μερικά από τα άλλα ταξίδια του Orvis, τα οποία περιλαμβάνουν εκδρομές για ψάρεμα σε όλο τον κόσμο, διαδρομές με πτερύγια και πιο παραδοσιακές διακοπές περιπέτειας, όπως σαφάρι και πεζοπορία.