Κούβα ταξιδιωτικός οδηγός

Οδηγός Ταξιδίων, Διακοπών και Διακοπών στο νησί της Κούβας στην Καραϊβική

Η Κούβα είναι ίσως το πιο συναρπαστικό νησί της Καραϊβικής - αν μπορείτε να φτάσετε εκεί (αν και οι πρόσφατες αλλαγές στους κανόνες ταξιδιού της Κούβας κάνουν το ταξίδι πολύ πιο εύκολο). Είναι ένας αντιφατικός προορισμός όπου οι εκπληκτικές παραλίες και τα πολυτελή τουριστικά θέρετρα αποτελούν μόνο ένα μικρό κομμάτι της κουβανέζικης εμπειρίας.

Αν πάτε, αφιερώστε χρόνο όχι μόνο για να απολαύσετε την εξαιρετική ομορφιά της χώρας, αλλά για να μιλήσετε με τους ανθρώπους, να ακούσετε τη μουσική τους και να εξερευνήσετε τις πόλεις και τις πόλεις τους - αυτή είναι η ουσία του ταξιδιού στην Κούβα.

Δείτε τιμές και κριτικές για την Κούβα στο TripAdvisor

Πώς να ταξιδέψετε στην Κούβα Εάν είστε πολίτης των ΗΠΑ

Κορυφαίες ομάδες περιοδείας της Cuba για Αμερικανούς

Βασικές πληροφορίες ταξιδιού της Κούβας

Τοποθεσία: Μεταξύ της θάλασσας της Καραϊβικής και του Ατλαντικού Ωκεανού, 95 μίλια νότια του Key West, Fla.

Μέγεθος: 42,803 τετραγωνικά μίλια. Δείτε το χάρτη

Πρωτεύουσα: Αβάνα

Γλώσσα: Ισπανικά, με κάποια αγγλικά μιλήσει στα κύρια τουριστικά σημεία

Νόμισμα: Πέσο, μετατρέψιμο και μη μετατρέψιμο.

Τηλέφωνο Κωδικός χώρας: 53

Συρρίκνωση: 15 έως 20 τοις εκατό

Καιρός: Η μέση θερμοκρασία είναι 78 μοίρες. Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο είναι εποχή τυφώνα. Η βροχόπτωση είναι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Σημαία της Κούβας

Αεροδρόμιο: Διεθνές Αεροδρόμιο Jose Marti, Αβάνα

Δραστηριότητες και αξιοθέατα της Κούβας

Φροντίστε να περάσετε λίγο χρόνο στην Αβάνα, που έχει οριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το παλιό κέντρο, ειδικότερα, είναι μαγευτικό με το συνδυασμό της Ισπανικής μπαρόκ αρχιτεκτονικής του 16ου και του 17ου αιώνα, των νεοκλασικών μνημείων και των γοητευτικών οικιών.

Άλλες πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το Τρινιντάντ, το Μπαρακόα και το Σαντιάγο. Για μια πιο γραφική θέα της χώρας, επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Sierra Maestra και ανεβείτε στην υψηλότερη κορυφή της Κούβας. Εάν είστε οπαδός των πούρων, μην αφήνετε χωρίς επίσκεψη στα πεδία καπνού της κοιλάδας Viñales.

Κορυφαία αξιοθέατα στην Κούβα

Κούβα Παραλίες

Το κύριο παραθαλάσσιο θέρετρο της Κούβας είναι το Βαραδέρο, το οποίο αποτελείται από περίπου 13 μίλια από την υπέροχη παραλία με λευκή άμμο, με μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ και γεμάτα θέρετρα all-inclusive. Η Guardalavaca, ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Κούβας για παραλίες, βρίσκεται κοντά σε ενδιαφέρουσες καταδύσεις και αρχαιολογικούς χώρους και έχει μερικά εξαιρετικά θέρετρα. Αν θέλετε να ξεφύγετε από όλα και μην σας ενοχλεί η έλλειψη εγκαταστάσεων, κατευθυνθείτε στο Cayo Sabinal, όπου θα βρείτε παραμυθένιες παραλίες.

Κούβα Ξενοδοχεία και Θέρετρα

Μείνετε σε ένα από τα μεγάλα all-inclusives, πολλά από τα οποία βρίσκονται γύρω από το Varadero, και θα σας περιβάλλουν οι Ευρωπαίοι και οι Καναδοί, με μια σειρά δραστηριοτήτων, γεύματα και επιλογές νυχτερινής διασκέδασης στα χέρια σας. Μείνετε σε ένα ιδιωτικό σπίτι, γνωστό ως casas particulares, και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μια κουβανέζικη οικογένεια. στο κάτω μέρος, τα καταλύματα σας μπορεί να είναι αρκετά βασικά. Θα βρείτε επίσης πολλά μεσαία ταξίδια σε πολυτελή κρατικά ξενοδοχεία που στεγάζονται σε αποκατεστημένα αποικιακά κτίρια, καθώς και γνωστά διεθνή brands όπως το Occidental, το Sol Melia και το Barcelo.

Κούβα Εστιατόρια και Κουζίνα

Είναι δυνατό να εντοπιστούν οι ισπανικές, αμερικανικές, αραβικικές ινδικές και αφρικανικές επιρροές στη λαϊκή κουζίνα της Κούβας. Τα παραδοσιακά πιάτα περιλαμβάνουν μια λαχανική στιφάδο λαχανικών ονομαζόμενη ajiaco, η οποία μαγειρεύεται με χοιρινό, κοτόπουλο ή βόειο κρέας.

Άλλες κουβανέζικες σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν το χοιρινό ψητό, ή το lechón. τηγανητά λεμόνια, που ονομάζονται ταχίνες, chatinos ή τετράγωνα. και moros y cristianos, κοινώς γνωστό ως ρύζι με μαύρα φασόλια. Το φαγητό σε ένα παλάδα, ένα ιδιωτικό εστιατόριο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δοκιμάσετε το τοπικό εισιτήριο και να συναντήσετε τους Κουβανούς - δοκιμάστε την La Guarida της Αβάνας.

Πολιτισμός και ιστορία της Κούβας

Ο Κολόμβος ανακάλυψε την Κούβα το 1492 και ο Ντιέγκο Βελάζκεζ αποίκισε το νησί τη δεκαετία του 1500. Η ισπανική κυριαρχία έληξε με την στρατιωτική κατοχή της Κούβας από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1898. Αν και η κατοχή έληξε το 1902 όταν η Κούβα έγινε ανεξάρτητη δημοκρατία, οι ΗΠΑ συνέχισαν να μπερδεύονται στην κουβανική πολιτική. Το 1953, ο Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε ένα κίνημα για την ανατροπή της δικτατορίας του Προέδρου Fulgencio Batista που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Το πρώτο κομμουνιστικό κράτος του δυτικού ημισφαιρίου ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 1959, με επικεφαλής τον Κάστρο. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την παρουσία τους στην Κούβα με ναυτική βάση στον κόλπο του Γκουαντανάμο.

Κούβα Εκδηλώσεις και φεστιβάλ

Οι Κουβανοί είναι παθιασμένοι με τη μουσική τους και η χώρα είναι η γενέτειρα της Ρούμπα, του mambo, του cha-cha, του salsa και άλλων. Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ έχει μια εξαιρετική σειρά από γνωστούς μουσικούς. Ο Las Parrandas στο Remedios στο τέλος του έτους είναι ένα από τα μεγαλύτερα οδικά πάρτι και θρησκευτικά καρναβάλι στην Κούβα. Ένα άλλο μη χάσετε καρναβάλι λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι στο Σαντιάγκο.

Νυχτερινή ζωή της Κούβας

Εάν μένετε μέσα ή κοντά στην Αβάνα, μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε μια τοπική ομάδα salsa ή jazz που παίζει. Δοκιμάστε το La Zorra y El Cuervo για τζαζ ή Macumba Habana για salsa. Ή κάνετε ό, τι κάνουν οι ντόπιοι και πηγαίνετε κάτω στο διάσημο θαλασσινό τείχος της Malecon της Αβάνας, με μερικές μπύρες ή ένα μπουκάλι ρούμι και απλά βγαίνουν κάτω από τα αστέρια. Επισκεφθείτε τα μπαρ της Αβάνας που φημίζονται από τον Ernest Hemingway - El Floridita, όπου εφηύρε το daiquiri, και το La Bodeguita del Medio, στην παλιά Αβάνα. Εκτός από την πρωτεύουσα, θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία νυχτερινής διασκέδασης στα ξενοδοχεία.