Η επερχόμενη εκδήλωση Queens Museum Expo παρουσιάζει τους προγόνους του Punk Rock

Είναι baaaaack!

Ο Dee Dee, ο Joey, ο Johnny και ο Tommy άρχισαν να λικνίζουν τον κόσμο πριν από 40 χρόνια. Τώρα, επιστρέφουν στον οικισμό τους για ένα encore.

Στις 10 Απριλίου, το Queens Museum θα παρουσιάσει Hey! Χω! Ας πάμε: Ramones και η γέννηση του Punk, μια νέα έκθεση που γιορτάζει τη ροκ ομάδα από τους δασικούς λόφους που πιστώνεται με την αιχμή του δόρατος και τη διάδοση του είδους πανκ. Χρησιμοποιώντας αναμνηστικά που έχουν επιλεγεί από περισσότερες από 50 δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές από όλο τον κόσμο, το θέαμα θα δώσει έμφαση στις τοπικές ρίζες των καλλιτεχνών και θα διερευνήσει την επιρροή τους στα κωμικά βιβλία, τη μόδα, την ταινία και ακόμη και την τέχνη.

Οι επισκέπτες αυτής της αναδρομής θα συναντήσουν αρχικά έναν χάρτη γελοιογραφίας που ανατέθηκε από τον συν-ιδρυτή της Punk Magazine , John Holmstrom, που παρακολουθεί το μονοπάτι της μπάντας από τη λεωφόρο Yellowstone μέχρι τα νυχτερινά κέντρα του Max's Kansas City στο Μανχάταν και το CBGB , όπου ήταν τακτικές εγκαταστάσεις στη δεκαετία του 1970 και του 1980. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ελέγξουν τέτοια αντικείμενα, όπως πακέτα τύπου, σφιγκτήρες εισιτηρίων και μπλουζάκια, ενώ οι οθόνες βίντεο παρουσιάζουν έγκαιρες συναυλίες. Μια άλλη ενότητα θα απεικονίσει τη ζωή στο δρόμο και στη σκηνή - σύμφωνα με τις εικόνες που έλαβε ο σεβάσμιος φωτογράφος του rock-and-roll Bob Gruen και ο παντρεμένος πανκ φωτογράφος David Godlis. Άλλα αντικείμενα θα περιλαμβάνουν ένα πολύχρωμο τοίχο από αφίσες συναυλιών που καλύπτουν πέντε ηπείρους και τρεις δεκαετίες και μια ειδική πινακίδα από τον Yoshitomo Nara, εικονογράφο, ζωγράφο και γλύπτη που πρωτοστάτησε στο Ιαπωνικό Pop Art Movement.

Όπως και ο Warhol, ο Ramones χρησιμοποίησε το branding ως μορφή τέχνης. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Arturo Vega γύρισε το λογότυπο του αετό λογότυπό του σε μια πρωτοποριακή σειρά από μπλουζάκια και άλλα εμπορεύματα, και τα ίχνη του ότι τώρα πανταχού παρούσα σύμβολο μπάντα εντοπίζονται. Η Vega ενθάρρυνε επίσης τους ιδιοσυγκρασιακούς πίνακες της Dee Dee Ramone, αρκετές από τις οποίες είναι σε εξέλιξη.

Η αμετάβλητη εικόνα της Ramones διατηρείται σε εξώφυλλα άλμπουμ των Roberta Bayley, Mick Rock και George DuBose. Τα σχέδια κινούμενων σχεδίων του Sergio Aragones (Mad magazine) και του John Holmstrom φωτίζουν το χιούμορ στους καυστικούς στίχους του συγκροτήματος, μερικά από τα οποία είναι γραμμένα σε γκράφιτι στους τοίχους του μουσείου. Τα αυθεντικά λυρικά χειρόγραφα του Joey και Dee Dee, κιθάρες και δερμάτινα σακάκια που χρησιμοποίησαν οι Joey και Johnny, φέρνουν το συγκρότημα πολύ πιο κοντά.

Η έκθεση θα παραμείνει στο Flushing Meadows Corona Park χώρο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016. Στη συνέχεια, ένα σχετικό show θα ανοίξει στο Μουσείο Grammy στο Λος Άντζελες στις 16 Σεπτεμβρίου 2016. Για να τρέξει μέχρι το Μάρτιο του 2017, το πόδι της δυτικής ακτής θα επικεντρωθεί πώς οι Ramones ταιριάζουν στην μουσική ιστορία και την ποπ κουλτούρα.

Ήταν σίγουρα ένα μακρύ, περίεργο ταξίδι για αυτά τα αγόρια, που συναντήθηκαν στο Forest Hills High School. Τα πρωτότυπα μέλη - John Cummings (Johnny, κιθάρα), Jeffrey Hyman (Joey, τραγουδιστής), Douglas Colvin (Dee Dee, μπάσο) και Thomas Erdelyi (Tommy, drummer) . "(Μεταγενέστεροι συνάδελφοι συμπεριλάμβαναν τους drummers Marky και Richie και την μπάσο CJ). Σκορδούσαν στη φήμη μέσω του αυτοβιογραφικού άλμπουμ τους, το οποίο κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου 1976.

Χωρίς τραγούδια που διαρκούν περισσότερο από τρία λεπτά, ο ήχος τους μεικτός μινιμαλιστικός στίχοι με στίχους στίχων, buzz είδε τις κιθάρες, και ένα αστείο ρυθμό γνωστό ως "blitzkrieg bop".

"Οι Ramones προέρχονται από Forest Hills και τα παιδιά που μεγάλωσαν εκεί είτε έγιναν μουσικοί, εκφυλισμένοι ή οδοντίατροι. Οι Ramones είναι λίγο από το καθένα. "Ο Tommy Ramone, έγραψε στο πρώτο δελτίο τύπου της μπάντας. Η ζώνη δεν έχασε ποτέ το εξωτερικό της άκρο. Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του είναι η "Rockaway Beach", μια ωδή για καλοκαιρινή διασκέδαση στον ήλιο.

Εκτός από τις συνθέσεις, η γενική τους εικόνα ορίζει το κίνημα Punk Rock. Τα κοστούμια τους αποτελούσαν από κομμένα μπλε τζιν, δερμάτινα σακάκια, γυαλιά ηλίου και ελαφρώς χτενισμένα μαλλιά. Η τοποθέτησή τους ήταν σίγουρη, πεισματάρης και κακοτεχνία χωρίς χαμόγελο. Η μουσική τους ήταν πάντα δυνατή.

Οι Ramones διήρκεσαν 22 χρόνια, απελευθερώνοντας 21 άλμπουμ και προσφέροντας πάνω από 2.200 ζωντανές συναυλίες πριν από μια αποχαιρετιστήρια παράσταση στο Λος Άντζελες το 1996. Το συγκρότημα εισήχθη στο Hall of Fame Rock και Roll στο Κλίβελαντ το 2002 και έλαβε βραβείο Grammy Lifetime Achievement το 2011. Ωστόσο, όλα τα αρχικά μέλη είναι νεκρά.

Να φτάσετε εκεί: Το Queens Museum βρίσκεται στο κτίριο της Νέας Υόρκης, δυτικά της Λεωφόρου των Πολιτειών του Flushing Meadows Corona Park. Απέχει περίπου 100 μέτρα από το Unisphere. Υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης στο βορρά, αλλά ο χώρος υποδεικνύει ότι οι επισκέπτες παίρνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος. Με το μετρό, πάρτε το τρένο 7 προς τον ανυψωμένο σταθμό Citi Field-Willets Point και περπατήστε πάνω από ένα μεταγωγικό ναυπηγείο σε μια πεζογέφυρα που ονομάζεται "The Passerelle". Στη συνέχεια, μπείτε στο πάρκο και ακολουθήστε τις πινακίδες. Ολόκληρος ο περίπατος από το σταθμό μέχρι το χώρο είναι περίπου 15 λεπτά.

Ο Rob MacKay είναι ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων για την Queens Economic Development Corporation. Αγαπά την ποικιλομορφία του δήμου, τα εστιατόρια, τους πολιτιστικούς χώρους, τους δημόσιους χώρους και κυρίως τους ανθρώπους.