Η εικονική πραγματικότητα σουβέρ ξετυλίγεται στις Six Flags

Εννέα βόλτες συμπεριλαμβάνουν VR το 2016

Μας υποσχέθηκαν jetpacks, ιπτάμενα αυτοκίνητα, hoverboards, ρομπότ και εικονική πραγματικότητα. Μέχρι στιγμής, τα jetpacks έχουν περιοριστεί σε demos Tomorrowland στη Disneyland γύρω στο 1966. Η ανάπτυξη των ιπτάμενων αυτοκινήτων έχει προφανώς σταματήσει λόγω της κρίσιμης έλλειψης Flubber. Hoverboards έχουν coopted από το γελοίο και επικίνδυνο σκούτερ που τροφοδοτούνται με φωτιά (και εμφατικά δεν αιωρούνται). Ανεξάρτητα από τα Star Wars , το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για τα ρομπότ είναι να τα μετατρέψουμε σε δοξασμένες ηλεκτρικές σκούπες.

Αλλά με το Oculus Rift, το Samsung Gear VR, το Google Cardboard και άλλα συστήματα, η εικονική πραγματικότητα γίνεται πραγματικά κάτι.

Τα πάρκα και οι προγραμματιστές βόλτα μας πειράζαν με ένα υποσύνολο του είδους: το πακέτο εικονικής πραγματικότητας. Μάντεψε? Αυτοί είναι εδώ. Και μπορείτε να οδηγήσετε ένα σε ένα πάρκο Six Flags . Στις αρχές Μαρτίου του 2016, η αλυσίδα του πάρκου ανακοίνωσε ότι μετατρέπει εννέα από τα κυλινδροφόρα σε εμπειρίες VR.

Τι είναι το VR Coaster;

Υπάρχουν διαφορές στην έννοια. Από την εμφάνιση αξιοθέατων προσομοίωσης κίνησης, όπως τα Star Tours στα πάρκα της Disney , οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν συχνά τις βόλτες για να προσομοιώσουν τα κυλινδροκεραγωτά. Μερικές φορές χρησιμοποιούν το υλικό των πραγματικών σουβέρ ως το αρχικό υλικό. άλλες φορές δημιουργούν εικονικές σουβέρ χρησιμοποιώντας εικόνες που παράγονται από υπολογιστή. Και στις δύο περιπτώσεις, η προσπάθεια να πετάξει κανείς γύρω από μια βάση κίνησης, ενώ παρακολουθεί μια ταινία περιπέτειας που προβάλλεται σε μια οθόνη, ήταν γενικά υποτονική.

Καθώς η τεχνολογία έχει βελτιωθεί και τα γυαλιά VR έχουν γίνει πιο εύκολα διαθέσιμα, οι προγραμματιστές έχουν δημιουργήσει εμπειρίες VR coaster. Αλλά είναι στατικές. Οι χρήστες λουστράκια στα ακουστικά και βυθίζονται σε μια εικονική περιπέτεια, αλλά παραμένουν δεμένοι στους καναπέδες τους και δεν μετακινούνται οπουδήποτε. Οι σχεδιαστές έχουν αναπτύξει συστήματα οδήγησης VR στα οποία οι επιβάτες κάθονται σε καθίσματα που κινούνται σε συγχρονισμό με τις εικόνες που εμφανίζονται στα ακουστικά τους.

Ακόμα, τα καθίσματα δεν κινούνται ποτέ περισσότερο από μερικές εκατοστά σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, και οι συναρπαστικές περιπέτειες είναι σε μεγάλο βαθμό μια ψευδαίσθηση.

Οι σουβέρ τύπου Six Flags VR αναστρέφουν την ιδέα. Αντί να χρησιμοποιούν VR για να προσομοιώσουν τις βόλτες στο περιπέτεια, τα πάρκα χρησιμοποιούν τις πραγματικές βόλτες στο περιπέτεια και τις ενισχύουν με τις επικαλύψεις VR που τις μεταμορφώνουν σε διαφορετικές εμπειρίες. Αντί να προσποιούμαστε να ανεβαίνουμε στον ουρανό και να κάνουμε ακροβατικές αναστροφές, οι επιβάτες ανεβαίνουν σε πραγματικούς λόφους ανελκυστήρα, χτυπούν ταχύτητες των δοντιών σας, υπομένουν πραγματικούς βρόχους πάνω από τα τακούνια και δοκιμάζουν το χρόνο ομιλίας και άλλες δυνάμεις G, και εσείς;) ποθούν .

Οι αναβάτες στις κασέτες εικονικής πραγματικότητας του πάρκου λαμβάνουν ένα ακουστικό VR της Samsung Gear. Περιλαμβάνει ένα smartphone Samsung Galaxy που εξαπατάται με μια εφαρμογή από την εταιρεία, VR Coaster που εδρεύει στη Γερμανία. Τα τηλέφωνα επικοινωνούν ασύρματα με τους αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στην αμαξοστοιχία, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν με ακρίβεια την κίνηση του αυτοκινητοδρόμου. Τα επιταχυνσιόμετρα του Galaxy, τα γυροσκόπια και οι αισθητήρες προσέγγισης έρχονται επίσης σε λειτουργία καθώς η εφαρμογή μιμείται τις κινήσεις του συνοδηγού.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν οι αναβάτες κάθονται στο καράβι και τοποθετούν τα ακουστικά στα μάτια τους, μεταφέρονται σε έναν εικονικό κόσμο. Έχουν θέα 360 μοιρών σε ένα τοπίο CGI.

Η ενέργεια συγχρονίζεται με τη διάταξη κάθε κατόπτρου και ανταποκρίνεται με ακρίβεια στην πραγματική εξέλιξη του τρένου σε πραγματικό χρόνο μέσα από το μάθημα. Ο συγχρονισμός βοηθά τους επιβάτες να προβλέπουν οπτικά τα πραγματικά στοιχεία του coaster που επιτρέπουν άνετες βόλτες και μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας κίνησης.

Πηγαίνετε με το Σούπερμαν

Ανάλογα με το ποιο πάρκο επισκέπτεστε, θα αντιμετωπίσετε μια από τις δύο ιστορίες του VR Coaster. Οι εμπειρίες VR είναι διαθέσιμες για όλους τους επιβάτες των καθορισμένων σουβέρ και συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισόδου στα πάρκα. Εάν οι επιβάτες θα προτιμούσαν να αποχωρήσουν από τις εμπειρίες του VR και να πάρουν παραδοσιακές βόλτες στα σουβέρ, μπορούν να το κάνουν. Η Six Flags λέει ότι τα παιδιά 12 και κάτω δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ακουστικά Gear VR. Θα υπάρχουν μερικά απογοητευμένα παιδιά στα πάρκα.

Τρία από τα σουγιάδες διαθέτουν θέμα Superman και μεταφέρουν τους επισκέπτες στη μακρόχρονη πόλη Man of Steel, Metropolis. Αντί για ένα μονοθέσιο, οι επιβάτες βόλτα σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα εικονικό, φουτουριστικό τραμ. Αυτές οδηγούνται να πιστεύουν ότι πρόκειται να περιηγηθούν στην πόλη. Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα θεματικά πάρκα θεμάτων, τα πράγματα πάνε τρομερά λανθασμένα. Ο κύριος κακοποιός της Μητρόπολης, Lex Luthor, πυρπάει ένα όπλο κατά της βαρύτητας στο τραμ που ανεβαίνει στον αέρα.

Οι ηγέτες της Lexbot επιτέθηκαν στο όχημα και έσπασαν το παρμπρίζ του (κάτι που εξηγεί γιατί οι επιβάτες αισθάνονται τη βιασύνη του ανέμου στα πραγματικά υπαίθρια αυτοκίνητα). Καθώς οι αναβάτες κοιτάζουν γύρω τους, παρατηρούν ότι τα λεωφορεία, τα ταξί και άλλα οχήματα που επιπλέουν από αυτό έχουν επίσης χτυπήσει με κύματα κατά της βαρύτητας. Ενώ το τρένο είναι στην πραγματικότητα περίπου 150 πόδια στον αέρα, οι επιβάτες έχουν την αίσθηση ότι είναι πολύ υψηλότερες.

Ο αμερικανικός ήρωας πετάει για να σώσει την ημέρα και χρησιμοποιεί τη λέιζερ για να χτυπήσει το όπλο αντιβαρύτητας. Αυτό σημαίνει ότι όλα, συμπεριλαμβανομένου του τραμ, πέφτουν. Πριν καταρρεύσει, ο Σούπερμαν σπεύδει να τον πιάσει. Φαίνεται στους αναβάτες ότι πετούν, σχεδόν μάγουλο-μάγουλο, με το Supes. Οι Lexbots συνεχίζουν το χάος τους, τοποθετώντας ένα αγκίστρι στο τραμ και στέλνοντάς το μέσα από κτίρια και άλλα εμπόδια. Superman, φυσικά, τελικά σώζει την ημέρα.

Εδώ βρίσκεται η εμπειρία του Superman:

Συμμετοχή στη Νέα Επανάσταση

Η δεύτερη εμπειρία εμπειρογνωμόνων Six Flags VR είναι ένα επιστημονικό σενάριο στο οποίο οι επιβάτες μεταδίδονται ως πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών. Η διαδρομή αρχίζει σε υπόγεια στρατιωτική δεξαμενή. Καθώς το τζετ ρυμουλκείται μέχρι την κορυφή της κρεμάστρας, οι αναβάτες έχουν τη δυνατότητα να πυροβολούν όπλα χρησιμοποιώντας ελεγκτές τοποθετημένους στις πλευρές των ακουστικών VR Gear.

Φτάνουν περίπου 1000 (εικονικά) πόδια στον αέρα, οι επιβάτες βλέπουν μια φουτουριστική πόλη υπό πολιορκία από μια μητρική μητρική. Όλη η κόλαση χαλαρώνει καθώς τα αεριωθούμενα αεροπλάνα καταδύονται προς τα κάτω στους δρόμους της πόλης και προσπαθούν να αποφύγουν το πυροβολισμό από το πλοίο και τα αεροσκάφη του. Καθώς τα αεριωθούμενα αεροσκάφη πετούν μέσα από τη μητρική, η αποστολή του επιβάτη / πιλότου είναι να ρίξει μια βόμβα και να ανατινάξει.

Αυτά είναι τα πάρκα και τα σουβέρ που προσφέρουν την εμπειρία της Νέας Επανάστασης:

Αναρωτιέστε γιατί το πάρκο Six Flags κοντά σας δεν προσφέρει ένα VR coaster; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει μια άλλη σημαντική νέα έλξη που έχει ήδη προγραμματιστεί για το 2016. Δείτε ποια είναι η πορεία προς όλα τα πάρκα της αλυσίδας στο Six Flags Ride Guide 2016 .