Γιατί οι μετασχηματιστές: Το 3D Ride είναι απίστευτο

Ανασκόπηση του Universal Studios Attraction

Η μοίρα του πλανήτη διακυβεύεται, και είστε μαζί για τη βόλτα στην απίστευτα συγκλονιστική, μάχη μεγαλύτερης διάρκειας από τη ζωή μέχρι το τέλος μεταξύ των Decepticons και των Autobots. Είναι μια άλλη έλξη του Universal από το Universal (σε πραγματικά, μήπως κάνουν τους άλλους τρόπους;) που θα σας αφήσουν την αναπνοή και θα αναρωτιέστε: "Τι στο καλό συνέβη ακριβώς;" Θα σου πω τι ακριβώς συνέβη: η Universal κούνησε και χτύπησε τις κάλτσες σου - και πάλι.

Προηγούμενες πληροφορίες

Συμμετοχή στο NEST Δείτε τον κόσμο (σχεδόν Blow Up).

Για να είμαι απόλυτα αμβλύ, δεν είμαι οπαδός του κινηματογράφου Transformers και του παιχνιδιού franchise.

Σίγουρα, τα παιδιά μου έπαιζαν με τις μορφές που αλλάζουν σχήμα όταν ήταν νεότεροι, αλλά κυρίως σκέφτηκα ότι όλη η ιδέα ήταν περίεργη. Τα αθλητικά αυτοκίνητα που αλλάζουν σε ρομπότ για όπλα; SUV που μεταμορφώνονται σε ρομπότ ... με γιγάντια σφυριά; Παράξενο, αλλά οτιδήποτε άλλο. Παρά την προσωπική μου αδιαφορία, οι ταινίες Michael Bay Transformers σαφώς κατέστρεψαν τους χαρακτήρες των παιχνιδιών ακόμα περισσότερο στον αρχιτέκτονα και τους καθιστούσαν πρωταρχικούς υποψήφιους για ένα θεματικό πάρκο έλξης - ιδιαίτερα το εμπορικό σήμα Universal Studios, σχεδιασμός έλξης καρπών με κέλυφος.

Η βόλτα έχει κάτι να κάνει με εμάς τους θνητούς που προσλαμβάνονται από τον οιονεί στρατιωτικό οργανισμό NEST για να βοηθήσουν και να συνειδητοποιήσουν τους εξωφρενικούς ρομπότ Autobots στην επική τους μάχη εναντίον των ρομπότ Decepticons κακών τύπων. Για να μην ασκήσουμε πάρα πολύ μεγάλη πίεση σε εμάς, αλλά θα πρέπει να αποτύχουμε, όλη η ανθρωπότητα θα αφανιστεί και η γη θα ανατιναχθεί. Με αυτή την ευχάριστη προϋπόθεση, οι επισκέπτες κάνουν το δρόμο τους μέσω της εγκατάστασης NEST και επιβιβάζονται στην πορεία.

Ένα από τα έξυπνα σχέδια της έλξης είναι ότι το ίδιο το όχημα είναι ένα μεταμορφωμένο ρομπότ γνωστό ως Evac. Εκτός από τη μεταφορά μας σε μια αποστολή για να ανακτήσουμε το AllSpark (με χτυπά αυτό που είναι, αλλά με την εξασφάλισή του μπορούμε να σώσουμε με κάποιο τρόπο τον κόσμο), ο Evac είναι ένα αισθανόμενο ον που μπορεί να μιλήσει. Επικοινωνεί με τους διοικητές του NEST, μεταδίδει πληροφορίες στους επιβάτες και ενεργεί ως είδος αφηγητή για το ταξίδι.

Μια περιβάλλουσα και καταπληκτική εμπειρία

Όπως το ορόσημο Spider-Man της Universal, τα οχήματα Evac βρίσκονται σε βάσεις. Όπως σε μια παραδοσιακή σκοτεινή βόλτα, ταξιδεύουν μέσα σε ένα εσωτερικό περιβάλλον που ξεγελάει με φυσικά σύνολα. Αλλά κινούνται παράλληλα με τα μέσα ενημέρωσης που προβάλλονται σε μια σειρά οθονών ενσωματωμένες σε όλη τη διαδρομή.

Οι κινηματογραφικές ακολουθίες αποδίδονται σε 3D υψηλής ευκρίνειας (yup, απαιτούνται γυαλιά).

Σε αντίθεση με το κινούμενο σε στυλ κωμικό βιβλίο του Spider-Man, οι εικόνες βρίσκονται στο φωτορεαλιστικό ύφος των ταινιών Transformers . Και αντί του ανθρώπινου μεγέθους superhero του Peter Parker, οι χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του Optimus Prime, έχουν ύψος 30 πόδια. Οι οθόνες και τα σύνολα είναι συνεπώς τεράστια και περιβάλλουν. Όλα τα στοιχεία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια συναρπαστική και εντελώς συναρπαστική εμπειρία.

Σε μία από τις μοναδικές σκηνές, ο Evac αγωνίζεται προς τα εμπρός μέσα από ένα αστικό τοπίο. Παρόλο που το όχημα της διαδρομής παραμένει συνδεδεμένο (στην πραγματικότητα, σιγά-σιγά κινείται επάνω, περισσότερο σε αυτό σε μια στιγμή) μπροστά από μια οθόνη, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά ρεαλιστικό και οι επιβάτες κρέμονται για την αγαπητή ζωή. Μια άλλη σκηνή αυξάνει τη δραματική ένταση στην τυπική μόδα ταινιών δράσης Michael Bay, μεγάλου προϋπολογισμού δράσης, καθιστώντας την σε αργή κίνηση.

Επειδή αυτή είναι μια κίνηση προσομοιωτή κίνησης, ωστόσο, το όχημα και οι επιβάτες κινούνται σε slo-mo, η οποία είναι μια παράξενη και giddy αίσθηση. Είναι επίσης εντυπωσιακό όταν ένα από τα προσαρτήματα του Evac εμφανίζεται στην οθόνη, επειδή χρησιμεύει για την ομαλή ανάμειξη του φυσικού οχήματος με τις προβαλλόμενες εικόνες. Ολόκληρη η έλξη, στην πραγματικότητα, είναι μια πειστική και εντυπωσιακή απεικόνιση της διάσπασης του φράγματος μεταξύ της εικονικής και της πραγματικότητας.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Parkdom

Ενώ η πορεία υπονοεί να μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό κόσμο, η Universal έχει να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα του περιορισμένου χώρου στα πάρκα της. Ήταν σε θέση να δημιουργήσει ένα ευρύχωρο κτίριο έκθεσης 60.000 τετραγωνικών ποδιών για το ταξίδι σε οικόπεδο 30.000 τετραγωνικών ποδιών, πηγαίνοντας κάθετα και κάνοντας δύο επίπεδα. Έχοντας ένα δεύτερο πάτωμα απαιτεί τη μετακίνηση των οχημάτων προς τα πάνω και προς τα κάτω σε ανελκυστήρες που, εκπληκτικά, παραμένουν εντελώς απαρατήρητοι από τους επιβάτες. Οι αντιληπτές αισθήσεις από τη βάση κίνησης και την ταινία εξουδετερώνουν την ανάβαση και την κάθοδο των ανελκυστήρων.

Οι μετασχηματιστές είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Parkdom και καταλαμβάνει δικαιολογημένα μια θέση στην καλύτερη λίστα θεματικών πάρκων . Το κατατάσσομαι επίσης στις πιο συναρπαστικές διαδρομές του Universal . Αλλά δεν μπορώ να δώσω μια τέλεια βαθμολογία 5 αστέρων. Ίσως είμαι πάρα πολύ τρελός - ίσως χαλάρωσα από τις εξελίξεις στην αφήγηση ιστορικού θεάτρου και η τεχνολογία είναι ένας καλύτερος τρόπος για να την περιγράψω - αλλά υπάρχει μια αίσθηση ότι υπήρχε εκεί, με το ουσιαστικά παρόμοιο γύρο Spider-Man συστήματος, και αυτό επιβραδύνει τον παράγοντα wow. Ίσως εκείνοι που δεν έχουν βιώσει Spider-Man μπορεί να βρεθούν αρκετά wowed από τους μετασχηματιστές και λίγο απογοητευμένοι από Spidey αν στη συνέχεια να πάρει να το βόλτα αυτό.

Επίσης, αν και πραγματικά προσπαθώ να ακολουθήσω, βρίσκω την ιστορία λίγο μπερδεμένη. Έχει σημασία ότι δεν είμαι οπαδός και δεν είμαι εξοικειωμένος με τη Μυθολογία των Μετασχηματιστών; Όχι πραγματικά. Μήπως καταστρέφει το γύρο που η ιστορία παίρνει ένα tad έχασε μέσα από την υπερδραστική δράση και το χάος; Όχι, αλλά το χτυπάει μια χαρά.

Έτσι, δεν είναι μια πρωτοποριακή και, μεταλλακτική, έλξη. Αλλά είναι μια πλούσια και ικανοποιητική εμπειρία πάρκων και ένας άλλος νικητής για τους μάγους της Universal.