Ο αθλητισμός του Spider-Man της Universal παίρνει το αίσθημα χαμόγελου σας

Ανασκόπηση της Ολυμπιακής Ορλάντο

Ένα απίστευτα εξελιγμένο αξιοθέατο, οι εκπληκτικές περιπέτειες του Spider-Man θολώνουν τόσο καλά τη γραμμή μεταξύ εικονικής και πραγματικότητας, ώστε να αναδύεστε με χαλαρή jawed και δέος. Ήδη ένα από τα καλύτερα βόλτες θεματικών πάρκων στον κόσμο από την εισαγωγή του το 1999, το makeover 2012 προσέφερε ολοκαίνουργιο animation HD ταινιών, νέα τρισδιάστατα γυαλιά και άλλες βελτιώσεις που παράγουν αξιοσημείωτα ευκρινείς και φωτεινές εικόνες και κάνουν την έλξη ακόμη μεγαλύτερη εντυπωσιακό και ενθουσιώδες.

Ένας εντελώς παράφορος (σε καλό δρόμο) βόλτα

Το Spider-Man είναι ο όλος-αλλά-ο-νεροχύτης της κουζίνας των υψηλής τεχνολογίας θεματικών πάρκων. Πρόκειται για μια " σκοτεινή βόλτα ", έναν όρο της βιομηχανίας για ένα αξιοθέατο που στέλνει τους επισκέπτες μέσα από ένα εσωτερικό περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή, οι αναβάτες ανεβαίνουν πάνω σε 12 οχήματα επιβατών "Scoop" για να ταξιδέψουν μέσα από τους καταστραμμένους δρόμους της Νέας Υόρκης και να αντιμετωπίσουν ένα sextet των πιο αδίστακτους κακοποιούς του Spidey.

Εκτός από το ταξίδι από σκηνή σε σκηνή, τα οχήματα που ελέγχονται από υπολογιστή είναι εξοπλισμένα με βάσεις κίνησης. Κινούνται συγχρόνως με την κινηματογραφημένη δράση που προβάλλεται πίσω σε δεκάδες οθόνες καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Εδώ είναι όπου γίνεται εντελώς παράφρων: Οι κινηματογραφικές ακολουθίες παρουσιάζονται σε υψηλής ευκρίνειας 3-D.

Ο Spider-Man εμφανίζεται από το πουθενά και προσγειώνεται με ένα ακουστικό και απτό κα-thunk στο κινούμενο όχημα. Ένας από τους archenemies του, ο Hobgoblin, εκσφενδονίζει μια φλογερή κολοκύθα, και οι πραγματικές φλόγες δεν τραγουδούν παρά μόνο τις τρίχες από το δέρμα των αναβατών. (Οι πολυαισθητηριακές επιπτώσεις καθιστούν αυτή την έλξη "4-D".) Η τελική ακολουθία, μια "αισθητική πτώση" 400 ποδιών από την κορυφή ενός ουρανοξύστη, είναι τόσο πειστική, θα σας κόψει εντελώς την ανάσα.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα οχήματα βάσης κίνησης δεν αφήνουν ποτέ το έδαφος και δεν κινούνται ποτέ περισσότερο από λίγα μίλια ανά ώρα. Όλα είναι μια ψευδαίσθηση.

Το Ultimate How-Do-They-Do-Αυτό το ενδιαφέρον

Τόσο πώς το κάνουν αυτό; "Η πραγματική μαγεία του Spider-Man δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο τα όρια προβολής ταινιών έχουν καταστραφεί", λέει ο Mark Woodbury της Universal Creative. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η χειραγώγηση των εικόνων 3-D έτσι ώστε να μην φαίνεται παραμορφωμένη στους επιβάτες σε ένα κινούμενο όχημα. «Αυτή η τεχνολογία, ένα« κινητό σημείο σύγκλισης », δεν υπήρχε», σημειώνει ο Woodbury. "Πρέπει να το δημιουργήσουμε."

"Όλοι μας είπαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει", προσθέτει ο Scott Trowbridge, ο αρχικός παραγωγός του Spider-Man. Ένα αυτο-περιγραφόμενο "δημιουργικό πρόσωπο με ένα κομμάτι μιας τεχνικής-geek ράβδωση," αυτός και η ομάδα του συνέχισε.

Περιείχαν πολλές λεπτότητες στην έλξη για να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση. Για παράδειγμα, όταν ένα γυρισμένο αντικείμενο 3-D εισέρχεται σε μια σκηνή, μια σκιά του αντικειμένου εμφανίζεται στον πραγματικό τοίχο. "Συμβάλλει στην εκπλήρωση των προσδοκιών του εγκεφάλου σας και τις χρησιμοποιεί εναντίον σας", εξηγεί ο Trowbridge. "Μπορείτε να κάνετε το άλμα της πίστης."

Οι Αράχνες σας θα τσιμπήσουν περισσότερο από ποτέ

Η ενημέρωση του 2012 ενίσχυσε σχεδόν κάθε πτυχή της εμπειρίας βόλτα. Οι πιο σημαντικές αλλαγές ήταν η επανάδοση όλων των footage σε 4K ψηφιακά κινούμενα σχέδια υψηλής ευκρίνειας, τα γυαλιά επόμενης γενιάς 3-D (όχι περισσότερα από τα "φάντασμα" που προκλήθηκαν από εικόνες που διαρρέουν από το ένα μάτι στο άλλο στο οι παλιοί πολωμένοι φακοί) και ένα νέο σύστημα ψηφιακής προβολής. Βετεράνοι της αρχικής έλξης μπορεί να είναι λίγο έκπληκτοι όταν βλέπουν το επίπεδο λεπτομέρειας και βάθους που έγιναν δυνατές από τις βελτιώσεις.

Είναι κάπως σαν το κοκτέιλ! την στιγμή που μπορεί να είχατε όταν διαπραγματευτήκατε στην τηλεφωνική κονσόλα σας και παρακολουθήσατε για πρώτη φορά το νέο σας μοντέλο HD - εκτός από τον καναπέ σας που δεν σας χτύπησε από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Επειδή επανεμφανίστηκαν όλες οι σκηνές, οι σχεδιαστές της οδήγησης της Universal ήταν ελεύθεροι να προσθέσουν νέα στοιχεία. Η ιστορία παραμένει αμετάβλητη, και η εμπειρία βόλτα είναι ουσιαστικά η ίδια, αλλά υπάρχουν κρυμμένα πολύτιμοι λίθοι για να ανακαλύψετε σε όλη τη διαδρομή. Για παράδειγμα, ο μύθος Marvel και ο συν-δημιουργός Spider-Man Stan Lee έχουν εισαχθεί σε πολλές σκηνές. Οι αναβάτες με αετούς μπορεί να παρατηρήσουν ότι οι αρουραίοι σκοντάφτουν μέσα και έξω.

Τα μικρά πράγματα φαίνονται πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Το θέαμα των κύριων χαρακτήρων, με τα κοστούμια κόμικς τους να τρεμοπαίζουν και τους μυς των HD που κυματίζουν, είναι εντυπωσιακό. Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος με τη νέα εμφάνιση των λεπτομερειών του ιστορικού, ωστόσο. Η σκηνή ελεύθερης πτώσης ουρανοξύστης, για παράδειγμα, είναι ακόμα πιο εκπληκτική όταν παρατηρείτε μικρά σημεία όπως οι ακτίνες των προβολέων που τώρα προέρχονται τόσο ρεαλιστικά από τα αυτοκίνητα στο δρόμο κάτω.

"Η τεχνολογία δεν υπήρχε το 1999 για να κάνουμε αυτό που πάντα θέλαμε να κάνουμε με το Spider-Man", λέει ο Thierry Coup, ανώτερος αντιπρόεδρος της Universal Creative και ένας από τους αρχικούς σχεδιαστές της έλξης. Μετά από να δουλέψει σε νεότερες πρωτοποριακές διαδρομές όπως ο Χάρι Πότερ και το Απαγορευμένο Ταξίδι , αισθάνθηκε ότι ήταν σωστός ο καιρός να ξαναβρεθεί το αξιοθέατο Marvel. "Θέλαμε να σας οδηγήσουμε σε έναν εντελώς νέο κόσμο και τώρα μπορούμε."

Χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα οδήγησης και βασική ιδέα βόλτα με το Spider-Man, η Universal εισήγαγε τους Transformers: The Ride 3D στα πάρκα του στο Χόλιγουντ και τη Φλόριντα. Το πρωτότυπο βόλτα έχει επίσης εμπνεύσει άλλα κωπηλασία, όπως η κατάρα του DarKastle στο Busch Gardens Williamsburg .