Η κατάρα του DarKastle

Busch Gardens Ουίλιαμσμπουργκ, Βιρτζίνια

Σκεφτείτε ένα παραδοσιακό πάρκο ψυχαγωγίας σκοτεινή βόλτα. Στα στεροειδή. Η κατάρα του DarKastle είναι ένα μυθιστόρημα του 20ού αιώνα μέσα από ένα στοιχειωμένο, γοτθικό κάστρο του 15ου αιώνα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του 21ου αιώνα. Όπως και με τις σκοτεινές βόλτες του παρελθόντος, υπάρχουν τρομακτικοί διάδρομοι, πράγματα που χτυπάνε στη νόστιμη νύχτα, και φορτία των τρομακτικών «τεχνών» ή των γκαντιών. Αλλά η Curse's gotchas χρησιμοποιεί 3-D, animation CGI, αγωνιστικά οχήματα βάσης κίνησης και άλλα χαρακτηριστικά νέας ηλικίας.

Είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, ιδιαίτερα για ένα εποχιακό πάρκο.

Η κατάρα των πληροφοριών του DarKastle Up-front

Πρέπει να το παραδώσετε στο Busch Gardens Williamsburg . Με την πλούσια θεματολογία, την εκπληκτική εξωραϊσμό και την ανώτερη τροφή, είναι ένα εποχιακό, περισσότερο ή λιγότερο περιφερειακό πάρκο που πιστεύει ότι είναι ένα πάρκο προορισμού όλο το χρόνο. Και δεν αγνοεί τις διαδρομές και τα αξιοθέατα του. Οι τρομακτικοί τρόποι αγάπης αγαπούν τον τόπο για τις παγκόσμιες σουβέρ. Και οι οπαδοί των πάρκων όλων των επιπέδων ανεκτικότητας αγαπούν το πάρκο για την εξαιρετικά θεματική διαδρομή τους, την μοναδική παρουσίαση προσομοιωτή κίνησης, τις περίτεχνα επιδείξεις και άλλα αξιοθέατα που απαντώνται πιο συχνά στα πάρκα Disney και Universal.

Με την Curse of DarKastle, ωστόσο, ο Busch Gardens Williamsburg έχει ανεβάσει το δικό του μπαρ. Την εποχή εκείνη έκανε το ντεμπούτο του, το πάρκο είπε ότι ήταν το πιο ακριβό αξιοθέατο στην ιστορία του.

Η βόλτα χρησιμοποιεί εμπνευσμένες εικόνες 3-D που παράγονται από υπολογιστή (ναι, για όλες τις προόδους που έγιναν στην ανάπτυξη έλξης, θα πρέπει να φορέσετε αυτά τα γυμνά γυαλιά 3-D) και πολλά αισθητήρια αποτελέσματα όπως ομίχλη, και σταγονίδια νερού.

Αλλά σε αντίθεση με τις θεατρικές παραστάσεις, που έχουν στατικά καθίσματα και μια ενιαία οθόνη, η Curse διαθέτει εννέα διαφορετικές οθόνες τοποθετημένες σε ένα τεράστιο κτίριο 40.000 τετραγωνικών ποδιών. Στη σκούρα μοίρα, οι επισκέπτες μετακινούνται από σκηνή σε σκηνή (ή οθόνη στην οθόνη, αν θέλετε) στα οχήματα.

Σε αυτή την περίπτωση, τα οχήματα είναι βάσεις κίνησης. Τα καθίσματα του DarkCastle κινούνται σε συγχρονισμό με την προβαλλόμενη δράση για να βυθιστούν οι αναβάτες στον εικονικό κόσμο του. Αλλά, τα καθίσματα είναι σε οκτώ επιβάτες "χρυσά έλκηθρα" που είναι εν κινήσει. Όχι μόνο δεν βγάζουν και στρέφονται μαζί με τις προβαλλόμενες εικόνες, αλλά τα οχήματα επιταχύνουν, επιβραδύνουν και γυρίζουν άγρια ​​καθώς ταξιδεύουν σε όλη την έλξη. Σε μια μετάβαση σκηνής, κάνουν ακόμη και μια ασυνήθιστη αναπήδηση σαν να κινούνται επάνω.

Θα μπορούσατε να χειριστείτε την ποδηλασία;

Ο συνδυασμός της απεικόνισης 3-D και των βάσεων κίνησης δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές της έλξης να είναι μια απίστευτη παλέτα εφέ. Σφαίρες, σφαίρες πυρκαγιάς και άλλα βλήματα έρχονται σε τροχιά στους αναβάτες. Παρόλο που τα οχήματα δεν αφήνουν ποτέ το έδαφος, μοιάζουν να ανέχονται μαγικά και η ελεύθερη πτώση. Με όλη τη φρενήρη δράση, τόσο εικονική όσο και πραγματική, είναι το DarkCastle αποκλειστικά για τους σκληρούς καρπούς;

Ενώ η διαδρομή είναι συναρπαστική, και σίγουρα για να πάρει αδρεναλίνη thunk-ride junkies ροής, δεν είναι μια πλήρης-κλίση βόλτα συγκίνηση.

«Πιστεύουμε ότι δημιουργήσαμε μια μοναδική εμπειρία», λέει ο Larry Giles, αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού και μηχανικής της Busch Gardens. "(DarkCastle) είναι αρκετά δυναμική για να προσελκύσει τους εφήβους, αλλά είναι διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια.

Αν σας αρέσουν τα αξιοθέατα κίνησης προσομοίωσης, θα πρέπει να κάνετε καλά. Εάν δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να το αντιμετωπίσετε, θα σας συνιστούσα να δώσετε τη βολή. Εκτός από την περιστροφή (που είναι σύντομη) και την κίνηση προς τα εμπρός (η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορη), τα οχήματα ποτέ δεν κινούνται πραγματικά περισσότερο από μερικές εκατοστά σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αν η ενέργεια γίνει πολύ έντονη, μπορείτε να κλείσετε τα μάτια σας και η ψευδαίσθηση μαζί με το άγχος σας θα πρέπει να υποχωρήσουν. Αλλά θα θελήσετε να προσπαθήσετε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοικτά για να πιάσετε την άγρια ​​διασκέδαση.

Το DarkCastle χρησιμοποιεί πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά με τα πρωτοποριακά The Amazing Adventures of Spider-Man στα Νησιά περιπέτειας του Universal Orlando.

Είναι τόσο καλό; Όχι, αλλά να θυμάστε ότι θεωρώ το Spider-Man να είναι το μοναδικό θεματικό προσέλκυμα οπουδήποτε (και η Universal είχε έναν πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό για να αναπτύξει την πορεία της). Το Spidey κάνει καλύτερη δουλειά συνδυάζοντας τις προβαλλόμενες εικονικές εικόνες με το πραγματικό περιβάλλον. Και τα αποτελέσματά της, ιδιαίτερα η αλληλουχία ελεύθερης πτώσης, είναι πιο τραγανή και πιο σιαγόνα. Η παγκόσμια βόλτα έχει επίσης το ξεχωριστό πλεονέκτημα των γνωστών χαρακτήρων με καθιερωμένη έκκληση.

Awoooo. Τραγικά πράγματα συμβαίνουν!

Αλλά η ιστορία του DarkCastle είναι εύκολο να ακολουθηθεί. Βρίσκεται στο τμήμα της Γερμανίας του πάρκου, η διαδρομή βασίζεται χαλαρά στο βασιλιά Λούντβιχ Β της Βαυαρίας. Σύμφωνα με την εικονογράφηση που παρουσιάστηκε στην προ-εμφάνιση, πριν από αιώνες, ο μελλοντικός βασιλιάς συνάντησε μια μυστηριώδη γυναίκα που μεταμορφώθηκε σε λύκο και προείπε τη μοίρα του Ludwig ως ένα κακό τέρας. Πιο γρήγορα από ό, τι θα μπορούσατε να πείτε, "Awoooo", τα τρομερά πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν στο κάστρο. Το φάντασμα του βασιλιά Ludwig στοιχειώνει το κάστρο του ακόμα, είμαστε προειδοποιημένοι ... κι έτσι βήμα προς τα δεξιά με αυτόν τον τρόπο και κρατάτε τα χέρια και τις πνευματικές ψυχές μέσα στα κινούμενα οχήματα ανά πάσα στιγμή.

Τα έλκηθρα ταξιδεύουν μέσω μιας σειράς έντεκα θαλάμων, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης του Ludwig, της κουζίνας και ενός τεράστιου τζακιού, όπου το τέρας που θα ήταν βασιλιάς εξαπολύει όλα τα είδη 3-D χάος. Η τελική σκηνή - συγνώμη, τα χείλη μου είναι σφραγισμένα - είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Η γενεαλογία των προγραμματιστών της βόλειας είναι επίσης εντυπωσιακή. Μεταξύ της δημιουργικής ομάδας είναι οι μάγοι πίσω από τα αξιοθέατα στα πάρκα της Universal. Ο Brent Young του Super 78, το κατάστημα LA που δημιούργησε το animation CGI του DarkCastle, λέει ότι χρειάστηκαν δεκατρείς μήνες για να παραχθούν τα τρία λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα του βίντεο. Δεδομένου ότι τα 3-D αξιοθέατα απαιτούν δύο ξεχωριστές εικόνες (ένα για κάθε μάτι) και οι σκηνές του DarkCastle ήταν τόσο λεπτομερείς, ήταν ένας αγώνας που απείλησε τις ικανότητες επεξεργασίας των υπολογιστών του ενάντια στον χρόνο για να αποδώσει και να διαχειριστεί το τεράστιο όγκο δεδομένων της ψηφιακής ταινίας.

Ο Young λέει ότι αφού έφερε μαζί του τη δημιουργική ομάδα του DarkCastle περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη της διαδρομής για να συγχωνεύσει τα πάντα, ήταν ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα. «Είναι ακόμα καλύτερο από όσο φανταζόμασταν». Και, πιστεύει, η τεχνολογία θα συνεχίσει να εξελίσσεται. "Αυτό δεν θα είναι η τελευταία διαδρομή αυτού του είδους." Στο οποίο λέω, "Awoooo!"