Πάρτε μια πραγματική βόλτα στο Hogwarts Express

Επανεξέταση της Βόλτα στο Universal Ορλάντο Ο Μαγεμένος Κόσμος του Χάρι Πότερ

Οι μύγες μπορούν να ταξιδεύουν μπροστά και πίσω μεταξύ δύο γηπέδων, του Hogsmeade και του Diagon Alley, που βρίσκονται στα δύο πάρκα του Universal Orlando, λαμβάνοντας το Hogwarts Express. Η διαδρομή με το τρένο είναι όμως κάτι περισσότερο από μια μεταφορά. Είναι μια εξαιρετικά θεματική και υποβλητική εμπειρία που προσφέρει μια απρόσκοπτη μετάβαση και έξυπνα ράβει μαζί έναν ενοποιημένο Wizarding World του Χάρι Πότερ.

Όχι μόνο ένα άλλο τούβλο στον τοίχο

Μια από τις εικονικές στιγμές στα βιβλία και τις ταινίες του Potter λαμβάνει χώρα όταν ο Χάρης κάνει το ταξίδι από το Λονδίνο στο Hogsmeade, τη σχολική θέση του σχολείου του Hogwarts , στο Hogwarts Express. Οι επισκέπτες του World Wizarding World μπορούν να ακολουθήσουν το ίδιο ταξίδι. Ενώ τα τρένα ταξιδεύουν και προς τις δύο κατευθύνσεις (και προσφέρουν δύο διαφορετικές εμπειρίες), θα πρότεινα να μιμούνται την ιστορία και να κάνουν το ταξίδι Λονδίνο-Σκωτία για την πρώτη διαδρομή Hogwarts Express.

Για να φτάσετε στο τρένο στο Universal Studios Florida, οι επισκέπτες κατευθύνονται προς το King's Cross Station, μια πιστή προσαρμογή του ορόσημου του Λονδίνου. Ένα παλιομοδίτικο διοικητικό συμβούλιο ενημερώνει θορυβώδη τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις στο σταθμό, αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά για την παράνομη Hogwarts Express η οποία είναι γνωστή μόνο στους μάγους (και στους μύγες στο γνωστό σαν εμάς).

Ένας μακρύς διάδρομος οδηγεί σε μια σπηλαιώδη αίθουσα αναμονής, συνοδευόμενη από ένα σνακ μπαρ που λειτουργεί, όπου οι επισκέπτες περιηγούνται σε ένα λαβύρινθο γραμμών. Τελικά κάνουν το δρόμο τους επάνω στις διαδρομές του σταθμού.

Πώς, ίσως να αναρωτιέστε, κάνει η Universal να επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν την κεντρική στιγμή του Potter να διατρέχει τον τοίχο από τούβλα μεταξύ των πλατφορμών 9 και 10 για να φτάσει στην πλατφόρμα 9¾; Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας το φαινόμενο Ghost Pepper, ένα από τα παλαιότερα κόλπα του βιβλίου (το ίδιο αποτέλεσμα που χρησιμοποιεί και η Disney στην ακολουθία Grand Hall του Haunted Mansion ). Οι επισκέπτες στην ουρά μπορούν να δουν τους ανθρώπους που ευθυγραμμίζονται μπροστά τους φαινομενικά εξαφανίζονται στον τοίχο. Όταν ήρθε η ώρα να φτιάξουν τον δικό τους δρόμο προς την πλατφόρμα, φαίνεται ότι οι πιθανότατοι μάγοι εισέρχονται απλώς σε ένα σκοτεινό διάδρομο. Εκτός από έναν ακουστικό ήχο που «χαϊδεύει», δεν υπάρχει, δυστυχώς, καμία προσπάθεια να αναπαραχθεί το μαγικό φαινόμενο μετατόπισης μορίων.

Προσοχή στους κατακτητές!

Η είσοδος στην πλατφόρμα 9¾ είναι μια στιγμή που προκαλεί φλυαρία (ένας από τους πολλούς στο World Wizarding World). Ο σπηλαιώδης σταθμός, με τις περιστασιακά σκονισμένες αποσκευές, τους αγωγούς με τις τραγανές στολές τους και τις ορδές επιβατών που είναι πρόθυμοι να επιβιβαστούν στο τρένο, μοιάζει να ανέβηκε ανέπαφη από την ταινία - ένα από τα οφέλη της διατήρησης βασικών μελών του Warner Bros.

δημιουργική ομάδα που δημιούργησε τις ταινίες για να σχεδιάσει τα πάρκα.

Υπάρχει ένας ακόμη γύρος ρίψεων όταν το τρένο χτυπάει και εισπνέει στο σταθμό. Με την προσεκτικά γερασμένη και ξεπερασμένη εμφάνιση, το Hogwarts Express είναι επίσης τέλειο, με μια αξιοσημείωτη εξαίρεση: η έλλειψη περιστρεφόμενης πλατφόρμας, ο κινητήρας εισέρχεται στην Πλατφόρμα 9¾ προς τα πίσω. Αυτό φαίνεται παράξενο και στιγμιαία, um, σπάει το ξόρκι. Όταν φεύγει από το σταθμό για Hogsmeade προς τα εμπρός, ωστόσο, όλα είναι καλά στο Potterverse.

Οι επισκέπτες κατευθύνονται σε διαμερίσματα οκτώ επιβατών που μοιάζουν ακριβώς με εκείνα στα οποία ο Χάρι γνώρισε για πρώτη φορά τον Ρον και την Ερμιόνη. Οι αγωγοί έκλεισαν τις πόρτες στις καλοφτιαγμένες καμπίνες και με ένα θλιβερό χτύπημα της σφυρίχτρας, το τρένο χαστούκια έξω από το σταθμό.

Το παράθυρο του διαμερίσματος είναι στην πραγματικότητα μια οθόνη βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Τα μέσα ενημέρωσης είναι συγχρονισμένα ώστε να ταιριάζουν με την κίνηση του τρένου και να δείχνουν τις σκηνές που κυλούν καθώς πηγαίνουν από την πολυσύχναστη πόλη του Λονδίνου μέχρι το σκωτσέζικο χωριό Hogsmeade (και αντίστροφα για το εισερχόμενο ταξίδι).

Δεν είναι 3-D, αλλά η εικόνα είναι καθαρή και, ως επί το πλείστον, ρεαλιστική. Πιστεύω ότι η οθόνη είναι τοποθετημένη λίγα εκατοστά μακριά από το παράθυρο για να βοηθήσει να δώσει μια ψευδαίσθηση του βάθους. Το τρένο βράζει λίγο, καθώς συνηθίζουν να τρένα, αλλά το footage διατηρεί την ίδια προοπτική, παίρνοντας έτσι τους αναβάτες τόσο ελαφρώς έξω από την ιστορία.

Οι χαρακτήρες από τις ταινίες κάνουν κάμερες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής, και οι αετών με τα μάτια του αετού θα σημειώσουν γνωστά ιστορικά στοιχεία κατά μήκος του δρόμου. (Beware των dementors!) Όχι όλη η δράση λαμβάνει χώρα έξω από το παράθυρο. Οι πόρτες των διαμερισμάτων είναι διπλές ως οθόνες βίντεο. Δύο φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν μια αναταραχή που συμβαίνει στο διάδρομο και να δουν τους χαρακτήρες σε σιλουέτα, καθώς και τα χέρια τους (και σε μια ξεκαρδιστική περίπτωση, ένα πρόσωπο) εναντίον των παγωμένων γυάλινων πάνελ. Σε ορισμένα σημεία, τα φώτα της αμαξοστοιχίας τρεμοπαίζουν ταυτόχρονα με τη δράση. Είναι έξυπνη χρήση ολόκληρου του διαμερίσματος ως χώρου αφήγησης.

Μια έξυπνη διαδρομή σε πολλά επίπεδα

Η όλη εμπειρία είναι έξυπνη. «Αναρωτιέστε πώς το έκαναν», λέει ο Robbie Coltrane, ένα από τα αστέρια της ταινίας που ήταν σε ετοιμότητα για να γιορτάσει τον επεκταμένο Wizarding World σε μια εκδήλωση πριν από το άνοιγμα των μέσων ενημέρωσης. Ο χαρακτήρας της Coltrane, Hagrid, έχει μερικές σκηνές στο αξιοθέατο. "Η όλη διαδρομή με το τρένο είναι μόνο περίπου τέσσερα λεπτά, αλλά αισθάνεστε σαν να ήσασταν σε ένα πραγματικό ταξίδι", λέει.

Δεν είμαι σίγουρος πως ο Universal έκανε τα πάντα και οι σχεδιαστές της διαδρομής έχουν κρατήσει μερικά από τα κόλπα τους κοντά στο γιλέκο. Ο Thierry Coup, ανώτερος αντιπρόεδρος του Universal Creative, αποκάλυψε ότι υπάρχουν δύο τρένα Hogwarts Express τα οποία μεταφέρουν συνεχώς τους επισκέπτες μεταξύ των δύο πάρκων. Δεδομένου ότι υπάρχει μια ενιαία διαδρομή με ένα σύντομο τμήμα διπλής τροχιάς στο σημείο της μέσης, οι αμαξοστοιχίες πρέπει να εγκαταλείψουν τους σταθμούς ακριβώς την ίδια στιγμή και να ταξιδέψουν με την ίδια ταχύτητα ώστε να μπορούν να περάσουν με ασφάλεια ο ένας τον άλλο.

Η εξυπνάδα της Universal εκτείνεται πέρα ​​από τη δημιουργική της ανδρεία στο σχεδιασμό της έλξης. Με το να γίνει ένα αναπόσπαστο και συναρπαστικό κομμάτι του Wizarding World, οι περισσότεροι επισκέπτες θα ήθελαν να το οδηγήσουν για να πάρουν την πλήρη εμπειρία του Πότερ. Κάνοντας το ταξίδι μεταξύ των πάρκων και απαιτώντας εισιτήριο δύο πάρκων για να επιβιβαστεί σε αυτό, η Universal θα βοηθήσει σίγουρα να προωθήσει πολύ περισσότερους πελάτες σε περάσματα υψηλότερης τιμής, να ενθαρρύνει τις πολυήμερες επισκέψεις, να αυξήσει τη ζήτηση για ιδιόκτητο ακίνητο ξενοδοχεία, και να οδηγήσει τις επιχειρήσεις στο CityWalk τραπεζαρία / ψώνια / περιοχή ψυχαγωγίας. Στην πραγματικότητα, το Hogwarts Express έχει διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο στην αλλαγή του αριθμού θεματικών πάρκων της Φλώριδας .

Δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα συγκίνησης, όπως υπάρχουν στον Χάρι Πότερ και στη διαφυγή από το Gringotts ή τον Χάρι Πότερ και το Απαγορευμένο Ταξίδι , ούτε υπάρχουν animatronic χαρακτήρες όπως οι εντυπωσιακοί παίκτες goblin στο λόμπι του Gringotts. Αλλά το Hogwarts Express είναι μια μεγάλη έλξη και μία από τις 12 καλύτερες διαδρομές στο Universal Orlando . Θα ευχαριστήσει τόσο Potterphiles και πιο casual οπαδούς και να βυθίσει τους σε ένα εντυπωσιακό βαθμό στο The Wizarding World.