Τον Χάρι Πότερ και την Απαγορευμένη Ταξίδι

Το καλύτερο σπορ βόλτα θεματικού πάρκου παίρνει τους επισκέπτες σε ταξίδια σε φανταστικά μέρη και τους εμπλέκεται σε περιπέτειες που αγκαλιάζουν τις φαντασίες και τις αισθήσεις τους. Ο Χάρι Πότερ και το Απαγορευμένο Ταξίδι, η ελκυστική υπογραφή στο Wizarding World του Harry Potter-Hogsmeade και στα δύο νησιά περιπέτειας στο Universal Orlando και στο Universal Studios Hollywood είναι το καλύτερο του είδους του. Αξιοποιεί την τεχνολογία με νέους και εντυπωσιακούς τρόπους, διατηρώντας ταυτόχρονα το " πώς-που-κάνουν-ότι;" μαγεία χωρίς ραφή.

Μεταφέρει τους μύγες στο φανταστικό χώρο των βιβλίων του JK Rowling και στις ταινίες που εμπνεύστηκαν. Το απαγορευμένο ταξίδι είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα και πρέπει να δείτε έλξη.

Ο Χάρι Πότερ βγαίνει μπροστά στις πληροφορίες

Να φτάσετε στο Ride είναι ένα ταξίδι

Στρογγυλευμένη τη στροφή στο τέλος του άψογα λεπτομερούς χωριού Hogsmeade του Wizarding World, η θέα του Κάστρου του Hogwarts διαπερνά τον ουρανό και αναδεύει τις αισθήσεις. Το μυθικό κτίριο, το οποίο είχε προηγουμένως υπάρξει μόνο στο μυαλό του να λατρεύει τους αναγνώστες και στην οθόνη ως μέρος της σειράς ταινιών, μοιάζει με εικόνα τέλεια στο πρόσωπο.

Για να επιβιβαστείτε στο Απαγορευμένο Ταξίδι, οι επισκέπτες διέρχονται από τις πύλες του και στο μαγευτικό κάστρο.

Η ενασχόληση με το Hogwarts είναι, από μόνη της, ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο. Φωλιασμένοι σε όλη την ουρά είναι τεχνουργήματα από τον κόσμο του Rowling που θα ευχαριστήσουν τους ένθερμους οπαδούς. Γεια σου! Υπάρχει ο καθρέφτης του Erised. Και κοίτα! Εισερχόμαστε στους κήπους της Herbology του Καθηγητή Sprout.

Πηγαίνοντας Μαζί για την πορεία του Χάρι Πότερ

Όμως, ο Πότερ-ανύπαρκτος δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Εάν δεν γνωρίζετε μια Whomping Willow από μια ιτιά που κλαίει, θα γευτείτε ακόμα από τις ανακαλύψεις σε κάθε στροφή. Και όταν μπείτε στην γκαλερί πορτρέτου του κάστρου και ανακαλύψετε τους ζωγραφικούς πίνακες, θα γοητευτείτε από τους ομιλούντες χαρακτήρες, ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα τι λένε. Η απρόσκοπτη μαγεία πάρκων θεμάτων που ανέφερα προηγουμένως είναι άφθονη στη γκαλερί. Φυσικά, οι ελαιογραφίες δεν μπορούν πραγματικά να ζωντανέψουν. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό, οι επισκέπτες δεν μπορούν να βοηθήσουν αλλά να πάνε μαζί για τη βόλτα.

Πηγαίνοντας για το γύρο είναι το όλο σημείο του Απαγορευμένου Ταξιδιού. Ο καθηγητής Dumbledore, διευθυντής του Hogwarts, άνοιξε για πρώτη φορά το σχολείο στον εξωτερικό κόσμο και κάλεσε τους muggles (μη-μάγους) να μάθουν για την ιστορία του. Οι επισκέπτες μπαίνουν στο γραφείο του και ο καθηγητής (ηθοποιός Michael Gambon) τους καλωσορίζει.

Η προβαλλόμενη εικόνα εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης του Dumbledore, με υψηλό ρυθμό προβολής (ένα τέχνασμα που έχουν χρησιμοποιήσει προηγουμένως οι περιπλανώμενοι) είναι κάπως ρεαλιστικό, αν είναι λίγο αιθέριο.

Ο διευθυντής στέλνει τους επισκέπτες του στην αίθουσα "Άμυνας εναντίον των σκοτεινών τεχνών" για ό, τι υπόσχεται θα είναι μια ριψοκίνδυνη διάλεξη. Ωστόσο, ο Χάρι, η Ερμιόνη και ο Ρον κάνουν το μανδύα τους αόρατο στην τάξη για να προειδοποιήσουν τους επισκέπτες για τη βαρετή διάλεξη που τους περιμένει.

Εάν η γραμμή επιβραδύνεται ή σταματήσει είτε στο γραφείο του Dumbledore ή στην τάξη, όπως συμβαίνει μερικές φορές, οι επισκέπτες που κρατούνται σε αυτές τις περιοχές μπορεί να υποβληθούν σε περισσότερες από μία επαναλήψεις των σπαθιών των ηθοποιών. Είναι ένα ελαφρώς ασύμβατο σημείωμα σε μια κατά τα άλλα μαγευτική εμπειρία προ-βόλτας.

Οι προηγμένες ρομποτικές είναι οι πρώτες

Τα παιδιά Hogwarts εκκολαφθούν ένα σχέδιο για να σώσει τους επισκέπτες από την κουραστική συζήτηση, προσκαλώντας τους για μια εξωσχολική περιπέτεια.

Τα μέσα εξόδου είναι "γοητευμένοι πάγκοι" και το δίκτυο Floo (ένα είδος μαγικού συστήματος μεταφοράς στο Harryland). Έτσι, είναι έξω στο ταξινομημένο καπέλο για να πάρει οδηγίες επιβίβασης για το όχι-όλα-που-απαγορευμένο ταξίδι.

Τα οχήματα καθίστανται τέσσερις αναβάτες και είναι σε μια στυλ Omnimover, συνεχώς κινούμενη. Οι συγκρατητές πάνω από τον ώμο κρατούν τους επισκέπτες άνετα στη θέση τους - μια αναγκαιότητα λόγω της άγριας πορείας που ακολουθεί.

Ενώ είναι κρυμμένο από την άποψη της περιοχής φόρτωσης, κάθε όχημα είναι τοποθετημένο σε ρομποτικό βραχίονα. Η προηγμένη ρομποτική επιτρέπει στα οχήματα να περιστρέφονται, να περιστρέφονται και να μετακινούνται με ένα εκπληκτικό βαθμό ευελιξίας που μέχρι τώρα δεν ήταν διαθέσιμο στους σχεδιαστές έλξης. Όταν η Ερμιόνη πασπαλίζει τους πάγκους με σκόνη Floo, μαγεία ανεβαίνουν και οι επισκέπτες πετούν - και εννοώ πτήσεις - μαζί με τον Χάρι και τους φίλους του.

Η διαδρομή εναλλάσσεται ανάμεσα σε κινηματογραφικές ακολουθίες που προβάλλονται σε μίνι θολωτές οθόνες και σε πραγματικές σειρές διακοσμημένες με όλα τα είδη μηχανικών σκοτεινών βημάτων "gotchas". Η τακτική τρομοκρατημάτων των στοιχείων που πηδούν στα οχήματα είναι τόσο παλιά όσο και οι κλασικές σκούρες βόλτες του Pretzel, οι οποίες χρησιμοποιούσαν για να προκαλέσουν όλεθρο σε μέρη όπως το Coney Island στις αρχές του 20ου αιώνα. Αλλά η μαγεία υψηλής τεχνολογίας της Universal χρησιμοποιεί, ιδιαίτερα τις ρευστές, αιφνιδιαστικές κινήσεις όλων των διαδρομών των οχημάτων με ρομπότ, δίνει το Forbidden Journey μια στροφή πολύ αργότερα από τον 21ο αιώνα.

Αποθηκεύστε τα πράγματά σας!

Μια σημείωση προειδοποίησης: Η Universal δεν γελάει για να στοιβάζετε χαλαρά αντικείμενα στα ελεύθερα θυρίδες. Η βόλτα δεν είναι έντονη σε ένα είδος roller-coaster. Αλλά είχα χάσει όλα τα αντικείμενα από τις τσέπες μου, καθώς ο πάγκος με μετέφερε σε μια επιρρεπή θέση και με κατέστρεψε.

Η ελευθερία κινήσεων των οχημάτων σε συνδυασμό με τις οθόνες που καλύπτουν δίνει μια διακριτική ποιότητα « εσείς είναι εκεί» . Μεταξύ των πολλών μυστηρίων σχεδιασμού που με ξύπνησαν το κεφάλι μου ήταν το γεγονός ότι τα οχήματα συνεχίζουν να κινούνται προς τα εμπρός σε μια διαδρομή μέσω του κτιρίου βόλτας, όμως οι οθόνες παραμένουν σταθερές μπροστά από τους πάγκους για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα κάθε φορά για κάθε τις κινηματογραφικές ακολουθίες. Νομίζω ότι κάθε όχημα βόλτας έχει τη δική του μίνι θολωτή οθόνη που τον ακολουθεί για όλη τη διάρκεια κάθε ακολουθίας. (Οι καθολικοί αξιωματούχοι δεν θα το επιβεβαίωσαν.) Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των οχημάτων που ταξιδεύουν με μεγάλη χωρητικότητα, υπάρχουν πολλές οθόνες. Και μια απόδειξη για την εφευρετικότητα και το επίπεδο προσοχής που δόθηκε στο Απαγορευμένο Ταξίδι.

Στο αρχικό Απαγορευμένο Ταξίδι στα Νησιά Περιπέτειας του Ορλάντο, οι κινηματογραφικές ακολουθίες δεν απεικονίζονται ή παρουσιάζονται σε 3D. Στα Universal Studios Hollywood, ωστόσο, εμφανίστηκαν αρχικά σε 3D. Εκεί, οι επιβάτες έλαβαν «προφυλακτικά γυαλιά» πριν από το ταξίδι τους. Το πρόσθετο βάθος και οικειότητα έκανε την εμπειρία πιο συγκλονιστική. Για να φιλοξενήσει το 3D, το Universal Creative επανέφερε το βίντεο της βόλτας. Έκαναν επίσης αισθητά φωτεινότερο και λίγο πιο έντονο. Τα χρώματα εμφανίστηκαν κάπως πιο κορεσμένα στην έκδοση του Χόλιγουντ, η οποία ήταν λίγο αποσπασματική. Επειδή ορισμένοι επιβάτες είχαν αναφερθεί ότι αντιμετώπιζαν ασθένεια κίνησης, το πάρκο του Χόλιγουντ απομάκρυνε το 3D και τώρα παρουσιάζει μια 2D έκδοση των μέσων ενημέρωσης.

Ποια είναι η υπόθεση?

Όπως και με πολλές βόλτες στο πάρκο, η ιστορία είναι λίγο μπερδεμένη. Εν μέσω του χάους, είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε την αφήγηση. Δεν πειράζει. Η περιβάλλουσα έλξη στέλνει τους αναβάτες στον τριπλό, ονειρικό κόσμο του, όπου τα πράγματα δεν έχουν απαραίτητα νόημα, αλλά αισθάνονται εκπληκτικά αληθινά.

Η ιστορία έχει να κάνει με το να αποκτάς μια ματιά στην συχνά-θλιβερή ζωή του οδηγού αγόρι. Ταξιδεύοντας μέσα στο Απαγορευμένο Δάσος (προσέξτε τη Whomping Willow!), Σε ένα αγώνα Quidditch και σε άλλα μέρη που παρουσιάζονται στη δημοφιλή σειρά, το αξιοθέατο παίζει σαν τροχό προβολής του Harry Potter. Παρόλο που ήμουν απλώς ένας παθητικός φιλοξενούμενος στην πολύ ενεργή ποδηλασία, παρόλα αυτά ήμουν ευπρόσδεκτος ως ήρωας από τη συμμορία του Hogwarts στο τέλος του ταξιδιού.

Δεν μπορώ να πω ότι ένιωθα σαν ήρωας. (Ιδιαίτερα όταν η Universal προσπάθησε να μου κουνήσει για μια εικόνα από χαρτόνι που έμοιαζε με εμένα και τη μαγεμένη μου ποδιά στο αναπόφευκτο πορεία μετά το κατάστημα δώρων.) Αλλά μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα σαν να ήμουν σε μια πραγματικά μαγικό μέρος. Για μερικές ένδοξες στιγμές, το Δίκτυο Floo, ιπτάμενα πάγκους και ιτιές, στους οποίους δεν φάνηκε απλώς δυνατό, αλλά πραγματικό. Το Απαγορευμένο Ταξίδι παρέχει μια νέα διασταύρωση για τα αξιοθέατα του πάρκου, όπου συναντιούνται η μαγεία και η λογική, η εικονική πραγματικότητα και οι μάγοι και οι muggles.