Τι είναι ένα μονοστρωμένο Roller Coaster;

Οι συμβατικές κυλιόμενες σκάλες, είτε είναι ξύλινες είτε χάλυβες, χρησιμοποιούν δύο ράγες. Όπως υποδηλώνει ο όρος, ένα κυλιόμενο μονοπάτι με μια σιδηροτροχιά διαθέτει ένα κομμάτι που ενσωματώνει μία σιδηροτροχιά. Σκεφτείτε το ως μονοκόμματο, με την αμαξοστοιχία να αγκαλιάζει μια ενιαία ακτίνα - εκτός από το γεγονός ότι το μονοθέσιο είναι ικανό να γυρίζει ανάποδα και να προσφέρει μια συναρπαστική, αλλά ομαλή εμπειρία οδήγησης.

Έχουν υπάρξει μερικά μεμονωμένα παραδείγματα μονοστρωματικών κυλίνδρων με τα χρόνια.

Αλλά η ιδέα ποτέ δεν πήρε πραγματικά. Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου, ένα "μονοπατιού" (roller coaster) αναφέρεται στις σουβέρ που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την Rocky Mountain Construction. Η ιπποδρομιακή εταιρεία σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο των δύο πρώτων μονοκατοικιών της το 2018 με το Wonder Woman Golden Lasso Coaster στο Six Flags Fiesta Texas στο Σαν Αντόνιο και το RailBlazer στη Μεγάλη Αμερική της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας.

Το κομμάτι iBox είναι το κλειδί

Ένα ξύλινο τρενάκι διαθέτει συνήθως μια ξύλινη κατασκευή με μια σιδηροτροχιά δύο σιδηροτροχιών που είναι κατασκευασμένη από στοίβες ξύλου. Τα τρένα τρέχουν σε λεπτές ταινίες από μέταλλο που είναι στερεωμένες στις κορυφές των ξύλινων στοίβων. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές των χαλύβδινων κυλίνδρων. Εκτός από τα μοντέλα καθίσματα, αυτά περιλαμβάνουν: ανεστραμμένο, στο οποίο η αμαξοστοιχία κρέμεται αναρτημένη κάτω από την τροχιά. χωρίς δάπεδα, στην οποία η αμαξοστοιχία δεν έχει δάπεδο (ή πλευρές) και οι επιβάτες οδηγούν πάνω από την τροχιά με τα πόδια τους κρέμονται. και πτέρυγα, στα οποία τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε κάθε πλευρά (ή στα φτερά) της διαδρομής.

Ανεξάρτητα από την κατηγορία, σχεδόν όλα τα χαλύβδινα σουβέρ χρησιμοποιούν δύο σιδηροτροχιές από σωληνοειδή χαλύβδινη τροχιά.

Η RMC διέκοψε τη βιομηχανία διασκέδασης με την εισαγωγή του πρωτοποριακού της iBox track. Η πρώτη βόλτα με το χαρακτηριστικό γνώρισμα ήταν το New Texas Giant, το οποίο άνοιξε το 2011 στο Six Flags Over Texas στο Arlington. Η εταιρεία πήρε το Τέξας Giant, ένα παραδοσιακό ξύλινο καράβι που είχε γίνει υπερβολικά τραχύ, έριξε έξω την ξύλινη τροχιά και αντικαταστάθηκε με την χαλύβδινη διαδρομή iBox.

Το μετατρέψιμο, υβριδικό ξύλινο και χαλύβδινο παρκ είναι τώρα εξαιρετικά λείο και εξαιρετικά δημοφιλές. Η RMC έχει μεταμορφώσει με επιτυχία πολλά άλλα γηράσκοντα, τραχιά σουβέρ, συμπεριλαμβανομένου του Twisted Colossus στο Six Flags Magic Mountain .

Αντί για μια στρογγυλεμένη σωληνωτή σιδηροτροχιά, η διαδρομή iBox είναι επίπεδη στην κορυφή και έχει σχήμα "Ι". Οι τροχοί καθοδήγησης της αμαξοστοιχίας ταιριάζουν στα πλευρικά κανάλια που δημιουργούνται από το σχήμα "I". Τα μονοσωλήνες τύπου RMC θα χρησιμοποιούν επίσης το iBox κομμάτι. Αντί δύο στενών σιδηροτροχιών, ωστόσο, θα χρησιμοποιήσουν μια ευρύτερη σιδηροτροχιά. Η εταιρεία αναφέρεται σε αυτό ως "Raptor Track." Σε αντίθεση με τα υβριδικά ξύλινα και χαλύβδινα σκεύη της RMC, τα μοντέλα μονής σιδηροτροχιάς θα περιλαμβάνουν μια χαλύβδινη δομή και μια χαλύβδινη τροχιά

Γιατί το μονοστρωμνικό κάστρο της RMC μπορεί να είναι εξαιρετικά ομαλό

Οι μονοήμερες βόλτες θα φαίνονται μοναδικές. Θα χρειαστούν λιγότερα στηρίγματα από ένα τυπικό χαλύβδινο παρκ. Και ενώ οι μοναδικές τους ράγες θα είναι ευρύτερες από οποιαδήποτε από τις δύο σιδηροτροχιές σε ένα συμβατικό σωληνοειδές χαλύβδινο περίβλημα, θα είναι εντούτοις αρκετά στενές στα 15,5 ίντσες απέναντι. Οι βόλτες θα δώσουν την εμφάνιση μιας λεπτής κορδέλας κομμάτι που ξεδιπλώνεται στον ουρανό.

Το concept single-rail θα πρέπει να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης. Επειδή η τροχιά θα είναι τόσο στενή, τα τρένα θα είναι επίσης στενά.

Κάθε αυτοκίνητο θα έχει μόνο ένα κάθισμα. Οι επιβάτες δεν θα έχουν κανέναν να κάθεται στα αριστερά ή στα δεξιά τους. Επειδή η διαδρομή θα είναι κρυμμένη κάτω από το κέντρο της αμαξοστοιχίας, θα φανεί σαν οι αναβάτες να επιπλέουν, μυστηριωδώς αναρτημένοι στον αέρα.

Με λίγες υποστηρίξεις και μόνο μία σιδηροδρομική πλοήγηση, η RMC αναφέρει ότι τα στοιχεία των ιπποδρομιών θα χαρακτηρίζονται από ασυνήθιστα γρήγορες στροφές και στροφές. Θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μερικές ισχυρές δυνάμεις G και εκρήξεις χρόνου εκπομπής . Οι δύο πρώτες σκηνές Raptor Track θα περιλαμβάνουν τρεις αναστροφές. Παρά το γεγονός ότι αναποδογυρίζονται ανάποδα και υποβάλλονται σε απότομες αλλαγές στην κατεύθυνση, οι επιβάτες θα πρέπει να απολαμβάνουν ιδιαίτερα ομαλές πορείες.

Ενώ οι χαλύβδινες σφαίρες είναι γενικά λιγότερο εύθραυστες από τις ξύλινες, μπορούν ακόμα να είναι τραχιά. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι δύο ράγες δεν μπορούν να ευθυγραμμιστούν σε τμήματα. Εάν οι αριστερές και οι δεξιές ράγες είναι ακόμη ελαφρώς αδύνατες, τα τρένα μπορούν να τρεμοπαίζουν και να τρέμουν.

Δεδομένου ότι οι βόλτες της RMC θα έχουν μόνο ένα σιδηρόδρομο, δεν θα υπάρχει τίποτα να ξεφύγουμε.