Πώς να αρχειοθετήσει την ανεργία στην AR

Αποκτήστε τα οφέλη που σας αξίζουν, ακολουθώντας τα κατάλληλα βήματα.

Για να λάβετε ανεργία, πρέπει να είστε εργαζόμενος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε σωματικά και διανοητικά ικανός να εκτελέσετε κατάλληλη εργασία, διαθέσιμη για την κατάλληλη εργασία, κάνοντας μια λογική προσπάθεια να βρουν εργασία, χωρίς συμμετοχή ή άμεσο ενδιαφέρον για εργασιακή διαμάχη και χωρίς απαλλαγή.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: 240 λεπτά

Εδώ είναι πώς:

  1. Για να ανοίξετε απαίτηση, πρέπει να επισκεφθείτε το γραφείο ανεργίας στο 1223 West Seventh Street.
  2. Οι εβδομαδιαίοι ισχυρισμοί μπορούν να κατατεθούν προσωπικά, να ταχυδρομηθούν στο γραφείο ή να τηλεφωνηθούν (1-501-907-2590). Μπορείτε να υποβάλετε κάποιες πληροφορίες online.
  3. Οι αξιώσεις μπορούν να πληρωθούν μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  4. Υπάρχει περίοδος αναμονής μίας εβδομάδας για να λάβετε παροχές. Πρέπει να υποβάλετε την απαίτησή σας και να περιμένετε τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν λάβετε την πρώτη σας επιταγή.
  5. Πρέπει να είστε σε θέση να εργαστείτε φυσικά και διανοητικά. Εάν δεν είστε σε θέση να εργαστείτε, δεν πληρείτε τις προϋποθέσεις για ανεργία, αλλά μπορεί να δικαιούστε άλλη βοήθεια.
  6. Πρέπει να είστε διαθέσιμοι για εργασία όταν αρχειοθετείτε. Αν έχετε περιστάσεις που θα σας εμπόδιζαν να είναι διαθέσιμες, δεν μπορείτε να κάνετε αρχειοθέτηση.
  7. Πρέπει να καταβάλλετε εύλογη προσπάθεια για να βρουν εργασία. Αυτό συνήθως συνεπάγεται την πραγματοποίηση επαφών εργασίας κάθε εβδομάδα.

Συμβουλές:

  1. Μετά από μερικούς μήνες αναμένεται να αναζητήσετε εργασία σε συναφείς τομείς που πληρώνουν λιγότερο από την τελευταία σας δουλειά και χρησιμοποιούν χαμηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων από ό, τι η τελευταία σας δουλειά.
  1. Η "εβδομάδα αναμονής" σας πρέπει να είναι μια εβδομάδα κατά την οποία δεν λάβατε ένα paycheck ή έχετε κέρδη κάτω του 140% του ποσού του επιδόματος ανεργίας σας. Πρέπει επίσης να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας την εβδομάδα αυτή.
  2. Ορισμένοι άνεργοι είναι επιλέξιμοι για κρατική χρηματοδότηση με τίτλο TRA.
  3. Μπορείτε να κάνετε check in στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.arkansas.gov/esd/UI/UIClaim.htm.
  1. Οι ηλεκτρονικές εφαρμογές σε κορυφαίους εργοδότες του Αρκάνσας ή σε οποιονδήποτε εργοδότη υπολογίζονται στις επαφές σας με την εργασία σας.