Κατάστημα, εστιατόριο και ώρες μουσείων στη Γαλλία

Ώρες λειτουργίας, χρονοδιαγράμματα και τυπικές ώρες στη Γαλλία

Φτάνοντας στη Γαλλία, ίσως τον εαυτό σας πρέπει να αντιμετωπίσετε περισσότερο από jet lag όταν πρόκειται για χρονισμό. Θα ανακαλύψετε επίσης ότι το φαγητό, τα ψώνια και τα αξιοθέατα πρέπει να κάμπτεται στο γαλλικό πρόγραμμα. Αντί να το πολεμήσετε, παραδώστε τις τυπικές ώρες στη Γαλλία. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να διευκολύνετε τη ρύθμιση.

Χρειάζονται λίγες μέρες για να μπει στο ρυθμό της γαλλικής ζωής. Στην αρχή θα βρείτε τον εαυτό σας προσπαθώντας να ψωνίσετε ή να επισκεφθείτε ένα μουσείο όταν ήταν κλειστό ... και επιλέγοντας ένα γεύμα αργά είναι ένα πραγματικό δεν πάει? Τα περισσότερα εστιατόρια κλείνουν στις 2μμ.

Γαλλικά καταστήματα

Τα γαλλικά καταστήματα τείνουν να είναι ανοιχτά τα πρωινά μέχρι το μεσημέρι και πολλά (αν όχι τα περισσότερα) κοντά για οτιδήποτε μέχρι τρεις ώρες για μεσημεριανό γεύμα. Συνήθως εκ νέου ανοίγουν στις 2.30 ή στις 3 μ.μ. Στο νότο της Γαλλίας, η ζωή παίρνει το ρυθμό μιας ζεστής χώρας. Έτσι, θα βρείτε κυρίως καταστήματα τροφίμων που θα ανοίγουν νωρίς και θα μένουν ανοικτά αργά. Μπορούν να κλείσουν για μεσημεριανό γεύμα (ιδιαίτερα σε μικρές πόλεις και χωριά), αλλά στα κύρια θέρετρα ανοίγουν πολύ ώρες.

Σχεδόν κάθε κατάστημα είναι κλειστό και τις Κυριακές , οπότε μην προγραμματίζετε μια επίσκεψη σε μια πόλη που πάντα ονειρευόσαστε να βλέπετε την ημέρα της ανάπαυσης, επειδή ξεκουράζονται. Είναι ο νόμος. Μόνο τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα επιτρέπεται νομίμως να παραμείνουν ανοιχτά στη Γαλλία, αν και αμέτρητες μπουτίκ παραβιάζουν τους κανονισμούς. Εάν επισκέπτεστε την Κυριακή και θα χρειαστείτε κάτι από ένα κατάστημα, αγοράστε το το Σάββατο!

Γαλλικά Μουσεία

Νομίζετε ότι τα μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά όλη την ημέρα.

Λοιπόν, μερικοί κάνουν, αλλά κάποιοι δεν το κάνουν, έτσι μπορεί να σας πιάσουν. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να φτάνεις το μεσημέρι για να βρεις ότι πρέπει να περιμένεις 3 ώρες έως ότου ανοίξουν ξανά τα αξιοθέατα που θέλεις να δεις.

Γαλλικά εστιατόρια και καφέ

Σε εκείνες τις ώρες, τα εστιατόρια και τα καφέ ζωντανεύουν. Αν δεν πάρετε μεσημεριανό γεύμα το μεσημέρι, θα μπορούσατε να πεινάσετε αρκετές ώρες (ειδικά σε μικρότερες πόλεις ή ακόμα και μεσαίου μεγέθους πόλεις).

Ο γαλλικός δείπνος είναι συνήθως αργά, περίπου στις 8 μ.μ.

Πώς να αντιμετωπίσετε

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε είναι να πάρετε μόνος σας. Πάρτε το πρωινό σας το πρωί, όταν τα υπέροχα αρτοποιεία ( boulangeries ) είναι ανοιχτά και τα κρουασάν είναι φρέσκα. Παραγγείλετε ένα café au lait και μπαίνετε (και, ναι, αν το καφέ δεν έχει κρουασάν μπορείτε να πάρετε το δικό σας). Πραγματοποιήστε κατάστημα ή επισκεφθείτε αξιοθέατα μέχρι το μεσημέρι, και στη συνέχεια κάντε ένα ωραίο, μακρύ, χαλαρό γαλλικό γεύμα . Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε τα αξιοθέατα σας, ακολουθούμενο από δείπνο.

Υπάρχουν μερικά κενά στους κανόνες, όμως, εάν δεν αισθάνεστε σαν να λυγίζετε το γαλλικό προγραμματισμό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να φτάσετε στον γαλλικό τρόπο:

Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε παρόμοια προβλήματα κατά την επίσκεψή σας εκτός εποχής . Ξενοδοχεία, καταστήματα, αξιοθέατα, μερικές φορές ακόμη και τουριστικά γραφεία σε μικροσκοπικά χωριά, κλείνουν εντελώς ή έχουν μειωμένες ώρες. Αυτό είναι συνήθως από τα Χριστούγεννα μέχρι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο . Να είστε βέβαιος να ελέγξετε μπροστά.

Προγραμματίστε το ταξίδι σας εκ των προτέρων

Συμβουλές για τον προγραμματισμό των διακοπών σας στη Γαλλία

Κάντε τα χρήματά σας να προχωρήσουν περισσότερο στην Ελλάδα

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans