Είναι αυτό το Πρόγραμμα Ασφαλείας μια "σαφή" εναλλακτική λύση στο TSA PreCheck;

Στιγμιαία προβολή

Το βιομετρικό πρόγραμμα Clear υποσχέθηκε να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια πιο εύκολη εμπειρία ελέγχου στα αεροδρόμια, η οποία λειτουργεί με ή χωρίς πρόσβαση στη γραμμή ελέγχου PreCheck της Διοίκησης Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) .

Το αρχικό Clear ξεκίνησε το 2005 καθώς το TSA δοκιμάστηκε χρησιμοποιώντας ιδιωτικές εταιρείες για να χειριστεί αξιόπιστους ταξιδιώτες. Στο αποκορύφωμά της, εντοπίστηκε σε 21 αεροδρόμια πριν η μητρική εταιρεία της εταιρείας κλείσει απότομα Clear Clear στις 22 Ιουνίου 2009.

Τον Απρίλιο του 2010, η Alclear, LLC αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία του παλαιού προγράμματος Clear και την επανεκκίνησε στα αεροδρόμια Orlando International και Denver International τον Νοέμβριο του 2010.

Οι ταξιδιώτες σε 20 αεροδρόμια των ΗΠΑ έχουν τώρα πρόσβαση σε αφιερωμένες σαφείς γραμμές, όπου για 179 δολάρια ετησίως (δωρεάν για παιδιά και 50 δολάρια για επιπλέον μέλη της οικογένειας), μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ειδική γραμμή όπου χρησιμοποιούν δακτυλικό αποτύπωμα - Ταυτότητες - και να προχωρήσετε σε έλεγχο.

Γιατί θα πρέπει οι ταξιδιώτες να πληρώνουν για το Clear όταν είναι διαθέσιμο το PreCheck; "Σήμερα, περισσότερο από το 50% των πελατών μας είναι επιλέξιμες για το PreCheck", δήλωσε ο Caryn Seidman-Becker, CEO της Clear και συνιδρυτής της εταιρείας. «Κάθε φορά που πετάω έξω από το LaGuardia , ξέρω ότι θα με πάρει περίπου 20 λεπτά για να φτάσω στο αεροδρόμιο και μέσω της ασφάλειας γιατί έχω Clear και PreCheck», είπε.

Το TSA PreCheck κοστίζει 85 δολάρια για πέντε χρόνια. Όσοι εγγράφονται στο διεθνές πρόγραμμα πρόσβασης Global Entry της US Customs and Border Protection ($ 100 για πέντε χρόνια) λαμβάνουν αυτόματη πρόσβαση στο PreCheck.

Και τα δύο προγράμματα απαιτούν από τους ταξιδιώτες να κάνουν online αίτηση και στη συνέχεια να μεταβούν στο πλησιέστερο αεροδρόμιο για να λάβουν έναν έλεγχο ιστορικού και να λάβουν δακτυλικά αποτυπώματα. Εάν γίνει δεκτή, μια κάρτα ταχυδρομείται εντός δύο εβδομάδων με έναν γνωστό αριθμό ταξιδιώτη, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την κράτηση online μέσω ιστότοπων αεροπορικών εταιρειών.

Το πρόγραμμα Clear παρέχει στους ταξιδιώτες μια προβλέψιμη και συνεπή εμπειρία στα σημεία ελέγχου ασφαλείας των αεροδρομίων, δήλωσε ο Seidman-Becker.

"Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την καθυστέρηση στις νωρίς το πρωί πτήσεις μου από το αεροδρόμιο LaGuardia επειδή ξέρω Clear θα μου δώσει μια συνεπή, γρήγορη και χωρίς τριβή εμπειρία», είπε. "Καθαρίστε την τεχνολογία που εξασφαλίζει ότι δεν θα σπάσετε το βηματισμό όταν μπαίνετε στο αεροδρόμιο. Και αν μπορείτε να κρατήσετε το παλτό και τα παπούτσια σας με το PreCheck είναι φανταστικό. Ακόμα κι αν δεν διαθέτετε PreCheck, συνεχίζετε ακόμα πιο γρήγορα τη γραμμή. "

Η διαδικασία συμμετοχής στο Clear είναι εύκολη. Οι ταξιδιώτες μπορούν είτε να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική αίτηση είτε να κάνουν αίτηση αυτοπροσώπως στο πλησιέστερο αεροδρόμιο με Clear lanes. Ένας θυρωρός περπατά μέσω της διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει σάρωση ίριδας και δακτυλικών αποτυπωμάτων, σάρωση κυβερνητικής ταυτότητας και κουίζ που επιβεβαιώνει την ταυτότητά σας. Ο θυρωρός παίρνει τους ταξιδιώτες στην αφιερωμένη γραμμή Clear και τα περνάει μέσα από τη διαδικασία σάρωσης.

Χάρη σε μια ειδική συμφωνία της Delta Air Lines, η οποία κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στην Clear, τα μέλη του SkyMiles μπορούν να συμμετάσχουν για $ 99 το χρόνο. Τα μέλη SkyMiles Platinum, Gold και Silver Medallion πληρώνουν 79 δολάρια το χρόνο και η πρόσβασή τους είναι δωρεάν για τα Μέντα της Delta Diamond Medallion.

Και τα αεροδρόμια δεν είναι το μόνο μέρος όπου οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν Clear. "Σήμερα έχουμε λωρίδες στα γήπεδα επτά διαφορετικών αθλητικών ομάδων και θα προσθέσουμε περισσότερα, είπε ο Seidman-Becker.

Αυτά τα γήπεδα είναι το Denver's Coors Field, το American Airlines Arena του Μιλάνου και το Marlins Park, το Citi Field και το Yankees Stadium της Νέας Υόρκης και το AT & T Park του Σαν Φρανσίσκο.

"Αυτά τα μέρη μοιάζουν πολύ με ένα αεροδρόμιο, όπου υπάρχουν τόνοι ανθρώπων που έρχονται", δήλωσε ο Seidman-Becker. "Αν κοιτάξετε ένα στάδιο του μπέιζμπολ με χωρητικότητα 48.000 ατόμων, 50 τοις εκατό των οπαδών έρχονται μέσα σε 30 λεπτά από το χρόνο παιχνιδιού. Η ενίσχυση της ασφάλειας και η παροχή στους φίλους μιας γρήγορης, χωρίς τριβές εμπειρίας είναι σημαντική. "

Το Clear εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην εμπλοκή στην καμπύλη καινοτομίας, δήλωσε ο Seidman-Becker. "Η βιομετρική ταυτότητα είναι η αρχή. Εξετάζουμε εργασίες όπως κάρτες επιβίβασης, πρόσβαση σε κτίρια ή κρουαζιέρες », είπε. "Όταν επισκέπτεστε μια εταιρεία στην πόλη της Νέας Υόρκης, περιμένετε στη γραμμή ασφαλείας και δείξτε την άδεια οδήγησης, ακόμα κι αν έχετε επισκεφθεί 15 φορές".

"Αυτό που μας αρέσει είναι να φέρουμε Clear σε όσο το δυνατόν περισσότερους ταξιδιώτες με έναν προσιτό τρόπο, όσο το δυνατόν, σε όσους πετούν χωρίς νόημα αν ταξιδεύουν εγχώριες ή διεθνείς. Βλέποντας πιστεύουμε, ο Clear προσφέρει στους ταξιδιώτες μια δωρεάν δοκιμή ενός μηνός για να το δοκιμάσει », δήλωσε ο Seidman-Becker.