Ετοιμαστείτε να περάσετε από την ασφάλεια του αεροδρομίου

Ανεξάρτητα από την αεροπορική σας εταιρεία ή τη διαδρομή σας, θα πρέπει να περάσετε από την ασφάλεια του αεροδρομίου, για να μπορέσετε να πάτε στην πύλη αναχώρησης. Οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου.

Φορέστε όσο το μικρό μέταλλο είναι δυνατό

Φορέστε τα ρούχα και τα παπούτσια χωρίς μεταλλικό εξωραϊσμό και είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε τη ζώνη αν έχει μεταλλική πόρπη. Τοποθετήστε μεγάλα μεταλλικά κομμάτια κοσμημάτων στη σακούλα μεταφοράς πριν περάσετε από το σημείο ελέγχου ασφαλείας.

Βάλτε την αλλαγή και τα κλειδιά στην τσάντα σας ή αδειάστε τις τσέπες σας σε ένα πλαστικό δοχείο όταν φτάσετε στο σημείο ελέγχου. Εάν έχετε τρυπήματα στο σώμα, είτε να τα αφαιρέσετε προτού να περάσετε από την ασφάλεια είτε να παραιτηθείτε από τον έλεγχο.

Φορέστε τις κάλτσες και επιλέξτε εύκολα αφαιρούμενα παπούτσια

Θα πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια σας από το σημείο ελέγχου ασφαλείας και να τα βγάλετε σε ένα πλαστικό κάδο για έλεγχο αν δεν είστε άνω των 75 ετών. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι περνούν καθημερινά μέσω των ανιχνευτών μετάλλων, οπότε πιθανότατα θέλετε να προστατευθείτε από τα μικρόβια φορώντας κάλτσες. Πάρτε το χρόνο σας αφαίρεση και την τοποθέτηση των παπουτσιών? αν βιάζεστε να ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία, είναι πιθανότερο να αφήσετε τα υπάρχοντά σας πίσω.

Τοποθετήστε τα υγρά και τα πηκτώματα σε μια πλαστική τσάντα ενός τετραγώνου

Όλα τα αντικείμενα υγρών και πηκτωμάτων πρέπει να είναι σε δοχεία των 100 χιλιοστόλιτρων (3.4 ουγκιές) ή μικρότερα. Κάθε προϊόν υγρού και πηκτής που μεταφέρεστε στο διαμέρισμα επιβατών πρέπει να πληροί αυτή την απαίτηση και να χωρέσει σε μία σαφή πλαστική σακούλα με φερμουάρ κλειστού τύπου φερμουάρ.

Εάν πρέπει να φέρετε μεγαλύτερα υγρά ή είδη πηκτής, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε στις αποσκευές σας, εκτός εάν είναι ιατρικά απαραίτητες (βλ. Παρακάτω). Τα τρόφιμα όπως το φυστικέλαιο, η ζελέ και η πίτα κολοκύθας θα κατασχεθούν, οπότε είναι καλύτερο να τα αφήσετε στο σπίτι.

Κρατήστε μεγαλύτερα δοχεία υγρών φαρμάκων, διατροφικών ποτών και ιατρικών ειδών ξεχωριστά από άλλα υγρά και πηκτώματα

Μπορείτε να παίρνετε φάρμακα με ιατρική συνταγή μέσω της ασφάλειας .

Μπορείτε επίσης να φέρετε ιατρικά απαραίτητο νερό, χυμό και άλλες "υγρές διατροφές", καθώς και κατεψυγμένα υγρά ή πηκτώματα που θα χρησιμοποιείτε για την ψύξη των ιατρικών ειδών. Επιτρέπονται επίσης προσθετικά και ιατρικά είδη. Το πιάσιμο? Όλα πρέπει να προβάλλονται με κάποιο τρόπο. Ενημερώστε τους ελεγκτές ασφαλείας τι ιατρικά στοιχεία και στοιχεία σχετικά με την αναπηρία που έχετε μαζί σας και ζητήστε τους να τα προβάλουν οπτικά αν οι ακτίνες Χ θα τους βλάψουν. ( Σημαντικό : Ποτέ μην βάζετε συνταγογραφούμενα φάρμακα σε ελεγμένες αποσκευές.

Προετοιμάστε φορητούς υπολογιστές και κάμερες για προβολή

Θα σας ζητηθεί να βγάλετε το φορητό σας υπολογιστή από το περίβλημα του, εκτός εάν βρίσκεται σε ειδική θήκη φορητού υπολογιστή TSA ή έχετε TSA PreCheck . Συσκευάστε προσεκτικά την κάμερά σας. Εάν μεταφέρετε μη αναπτυγμένο φιλμ, ζητήστε από τον θεατή να το επιθεωρήσει με το χέρι. Η ανίχνευση ακτίνων Χ θα προκαλέσει βλάβη σε μη αναπτυγμένη ταινία, αλλά δεν θα επηρεάσει την κάρτα μνήμης μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.

Μάθετε τι να κάνετε με το παλτό και τα παπούτσια σας

Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το παλτό ή το σακάκι σας και να το τοποθετήσετε σε ένα πλαστικό δοχείο στο σημείο ελέγχου ασφαλείας. Θα χρειαστεί επίσης να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας και να τα τοποθετήσετε, τα μεταφερόμενα αντικείμενα και τα μεταλλικά αντικείμενα σε κάδους για προβολή ακτίνων Χ. Οι ταξιδιώτες ηλικίας 75 ετών και άνω μπορούν να κρατούν παπούτσια και ελαφριά σακάκια.

Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να ανασυγκροτηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προβολής.

Μην ανησυχείτε για τα καλύμματα κεφαλής

Μπορείτε να κρατήσετε το κεφάλι σας καλυμμένο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προβολής. Ωστόσο, εάν η κάλυψη του κεφαλιού σας είναι υπερβολικά κρύπτη, θα σας ζητηθεί να υποβληθείτε σε έλεγχο ασφαλείας, η οποία μπορεί ή όχι να περιλαμβάνει την αφαίρεση της κάλυψης του κεφαλιού σας. Μπορείτε να ζητήσετε από τον υπάλληλο της επιλογής να πραγματοποιήσει την αφαίρεση της κηλίδας ή / και την κάλυψη του κεφαλιού σε μια περιοχή προβολής μακριά από την κοινή προβολή.

Διατηρήστε το αναγνωριστικό σας εύχρηστο

Να είστε προετοιμασμένοι να προβάλλετε τους αξιωματούχους ελέγχου της ταυτότητάς σας, είτε πρόκειται για άδεια οδήγησης είτε για διαβατήριο, καθώς και για την κάρτα επιβίβασης ανά πάσα στιγμή.

Φορέστε Pet-Friendly ενδυμασία Αν ταξιδεύετε με φίλους Furry

Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το κατοικίδιο ζώο από τον φορέα του, να βάλετε τον φορέα μέσω διαλογής με ακτίνες Χ και να μεταφέρετε το κατοικίδιο ζώο σας μέσω του ανιχνευτή μετάλλων.

Εάν μεταφέρετε το Fido ή Fluffy στο αεροπλάνο σας , αφήστε τα ακριβά πουκάμισα μεταξιού στο σπίτι, μόνο σε περίπτωση που η διαδικασία ελέγχου ασφαλείας γίνει αγχωτική για το κατοικίδιο ζώο σας.

Θυμηθείτε ότι τα αντικείμενα χωρίς δασμούς πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας

Η αγορά δύο μπουκαλιών ρούμι στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά δεν μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο εάν πρέπει να αλλάξετε τα αεροπλάνα μετά την εκκαθάριση των τελωνείων. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τα δύο αυτά μπουκάλια σε μια εγκεκριμένη τσάντα , καθώς τα υγρά σε δοχεία μεγαλύτερα από 100 χιλιοστόλιτρα (3.4 ουγκιές) δεν μπορούν να μεταφερθούν στο διαμέρισμα των επιβατών του αεροσκάφους σας, εκτός εάν τα χρειάζεστε για ιατρική ή παιδική διατροφή.

Αδειάστε τις τσέπες σας

Αν ξεχάσετε να αδειάσετε τις τσέπες σας, θα πρέπει να βγείτε πίσω, να τους αδειάσετε, να τοποθετήσετε τα αντικείμενα στον ιμάντα προβολής και στη συνέχεια να περάσετε ξανά από το σαρωτή. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να προβείτε σε προβολή με ραβδί ή πατούκι. Το να αδειάζετε τις τσέπες σας πριν το κεφάλι σας στο αεροδρόμιο θα επιταχύνει τη διαδικασία προβολής.

Προετοιμαστείτε να βγάλετε την ζώνη σας

Αν η προσεκτικά επιλεγμένη ζώνη σας έχει υπερβολικά μεγάλο μέταλλο, ενδέχεται να σας ζητηθεί να την αφαιρέσετε και να την τοποθετήσετε στη ζώνη σαρωτή.

Δώστε προσοχή στο περιβάλλον σας

Ανεξάρτητα από την ταραχώδη ατμόσφαιρα στο σημείο ασφαλείας, πάρτε το χρόνο σας και ρωτήστε όλες τις ερωτήσεις που θέλετε. Αν βιάζεστε στη διαδικασία προβολής, ίσως ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ένα από τα προσωπικά σας αντικείμενα. Ακόμη χειρότερα, θα μπορούσατε να είστε στόχος κλοπής, καθώς οι πορτοφόλες είναι γνωστές στις συχνές περιοχές ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου. Δώστε προσοχή στο περιβάλλον σας και κρατήστε ένα χέρι στο πορτοφόλι ή το φορητό σας κουτί καθώς βάζετε τα παπούτσια και το παλτό σας ξανά.

Η κατώτατη γραμμή

Η διαδικασία ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου, ενώ είναι ενοχλητική και χρονοβόρα, εξυπηρετεί ένα σκοπό. Οι αξιωματούχοι της TSA έχουν κατασχέσει όπλα, χειροβομβίδες και άλλα αντικείμενα από ταξιδιώτες. Ο προγραμματισμός μπροστά για τον έλεγχο ασφαλείας σας θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των προβλημάτων και στην επιτάχυνση της διαδικασίας προβολής.