Μην αφήστε τους Pickpockets να κλέψουν την απόλαυση των διακοπών σας

Προστατέψτε τα αξιώματά σας και απολαύστε το ταξίδι σας

Είτε ταξιδεύετε στη Νέα Υόρκη , τη Ρώμη ή το Σίδνεϊ, το έγκλημα του δρόμου μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Οι δεξαμενές παραμονεύουν στις σήραγγες εισόδου του μετρό. Βόλτα γεμάτα λεωφορεία, ελπίζοντας για την τέλεια ευκαιρία να περάσουν το πορτοφόλι σας. Ορισμένες πορτοφολάδες μπορούν να βουτήξουν στην τσάντα σας τόσο ομαλά που δεν παρατηρείτε καν. Άλλοι εργάζονται σε ομάδες - ένας αθώος άνθρωπος σας εμπλέκει σε συνομιλία, σε χαστούκια ή προσφέρει περιττή βοήθεια, ενώ η πραγματική τσέπη σας τροφοδοτεί τα μετρητά σας.

Ευτυχώς, μπορείτε να φυλακίσετε τους περισσότερους μικρούς κλέφτες προετοιμάζοντας εκ των προτέρων και κατανοώντας την τακτική τους. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να αποτρέψετε τις πορτοφολάδες από την καταστροφή της ταξιδιωτικής σας εμπειρίας.

Φορέστε μια ζώνη χρήματος ή ένα θήκη

Η πρώτη σας γραμμή άμυνας παίρνει τα χρήματά σας, τις πιστωτικές σας κάρτες και το διαβατήριό σας από το πορτοφόλι σας ή το πορτοφόλι σας και τα φοράτε κοντά στο δέρμα σας. Ναι, μια ζώνη χρήματος μπορεί να είναι άβολη, και τα σακουλάκια γύρω από το λαιμό εμφανίζονται κάτω από πουκάμισα και μπλούζες. Φορέστε τους ούτως ή άλλως. Τα Pickpockets έχουν δεκάδες τρόπους να φτάσουν στο πορτοφόλι σας και ένας γρήγορος κλέφτης μπορεί να τραβήξει το πορτοφόλι σας με λάμψη. Μην πάρετε μια ευκαιρία. Αν πραγματικά δεν μπορείτε να αντέξετε την αίσθηση της ζώνης χρήματος, ράψτε τις τσέπες σε ένα μπλουζάκι ή camisole, προσθέστε κλείδωμα Velcro και κρατήστε τα μετρητά σας εκεί.

Αποθηκεύστε την κάμερα με ασφάλεια

Οι κάμερες είναι στόχοι κλοπής επειδή είναι εύκολο να πουληθούν. Ποτέ μην τεντώνετε την τσάντα της φωτογραφικής σας μηχανής απλά πάνω από τον ώμο σας. κρατήστε το κοντά στο σώμα σας.

Αν κάποιος πλησιάσει σε σας με μια μερικώς ανοιχτή εφημερίδα, ετοιμαστείτε να τα απομακρύνετε. Ο κομιστής της εφημερίδας είναι εκεί για να σας αποσπάσει την προσοχή, ενώ μια άλλη τσέπη, ίσως παιδί, θα βουτήξει κάτω από την εφημερίδα και θα προσπαθήσει να αρπάξει τη φωτογραφική σας μηχανή ή το πακέτο φαντασίας. Αν αυτή η δεύτερη τσέπη παίρνει κάτω από την εφημερίδα, χαμηλώστε το χέρι σας μέσα από την εφημερίδα και κάντε ένα βήμα πίσω.

Φέρτε ένα πορτοφόλι Decoy

Βάλτε μερικές ψεύτικες πιστωτικές κάρτες και μερικές μετατρέπονται σε ένα φθηνό πορτοφόλι και το μεταφέρετε σε μια τσέπη. Κρατήστε τα μετρητά σας, την κάρτα ΑΤΜ, τις πραγματικές πιστωτικές κάρτες και το διαβατήριο στη ζώνη χρημάτων σας. Αν, τυχαία, ενοχλούνται από πορτοφολάδες, όλοι θα πάρουν για τους πόνους τους είναι το κατάστημά σου λιτό.

Προστατέψτε το φορητό υπολογιστή σας

Ειδικά στα αεροδρόμια, οι φορητοί υπολογιστές είναι πρωταρχικοί στόχοι για τους κλέφτες. Εάν πρέπει να το φέρετε, μπορείτε να μεταφέρετε το φορητό υπολογιστή σε μια μη παραδοσιακή περίπτωση. Μην αφήνετε ποτέ την τσάντα του φορητού υπολογιστή σας ενώ βρίσκεστε σε ένα αεροδρόμιο.

Φόρεμα σαν τοπικό

Αφήστε στο Washington Redskins μπλούζες, καρό πουκάμισα και φουσκωτά λευκά παπούτσια στο σπίτι. ίσως φορέσετε ένα σημάδι νέον που αναβοσβήνει, "Είμαι στόχος!" Φορέστε ουδέτερα χρώματα. Αφήστε το ακριβό κόσμημα στο σπίτι σας επίσης. Όχι μόνο θα σας χαρακτηρίσει ως τουρίστα, αλλά θα σας χαρακτηρίσει ως πλούσιο, δελεαστικό θύμα.

Δείξτε την εμπιστοσύνη σας

Σταθείτε ψηλά. Πράγμα σαν να ξέρετε πού πηγαίνετε, ακόμα κι αν χάσετε. Μην κάνετε επαφή με τους τσιγγάνους ή τους πωλητές πεζοδρομίων. Οι Pickpockets λυμαίνονται σε επισφαλείς τουρίστες, συνήθως αποσπώντας τους και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα σύγχυσης.

Διαβάστε τις Τουριστικές απάτες και μάθετε πού λειτουργούν οι Pickpockets

Πολλοί οδηγοί και ταξιδιωτικοί ιστοχώροι παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις τσέπες πορτοφολιών.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε αναφορές εξωτερικού γραφείου ή κρατικών υπηρεσιών της χώρας σας και ηλεκτρονικές πινακίδες για πληροφορίες σχετικά με απάτη ταξιδιού. Θα ανακαλύψετε γρήγορα ότι οι πορτοφολάδες έχουν επινοήσει δεκάδες τρόπους για να σας χωρίσει από τα μετρητά σας . Προσδιορίστε τις προβληματικές περιοχές πριν φύγετε από το σπίτι και λάβετε επιπλέον μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας όταν ταξιδεύετε σε μέρη που είναι διάσημα για το έγκλημα του δρόμου.

Δημιουργία αμυντικής στρατηγικής

Αποφασίστε τι θα κάνετε εάν ενοχλούνται από πορτοφολάδες. Θα φωνάξετε δυνατά; Πιέστε τους μακριά; Περπατήστε γρήγορα σε μια άλλη κατεύθυνση; Όλες αυτές οι στρατηγικές λειτουργούν εάν ασχολείσαι με παραδοσιακές, άοπλες πορτοφολάδες. Μάθετε μερικές λέξεις στη γλώσσα της χώρας προορισμού σας και συμπεριλάβετε λέξεις όπως "όχι", "βοήθεια", "αστυνομία" και "φωτιά". Φυσικά, αν πλησιάσετε κάποιον με όπλο, παραδώστε το πορτοφόλι ή το πορτοφόλι σας χωρίς να αντισταθείτε και κατευθυνθείτε προς τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Μεταφορά πληροφοριών αντιγράφου ασφαλείας

Αν συμβεί το χειρότερο, θα είναι ευκολότερο να αντικαταστήσετε τα διαβατήρια, τα εισιτήρια και τις πιστωτικές κάρτες εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα αυτών των εγγράφων. Αφήστε ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας στο σπίτι με έναν φίλο ή συγγενή και φέρτε ένα αντίγραφο μαζί σας. Φέρτε μια λίστα με τους αριθμούς επαφών των παρόχων πιστωτικών καρτών και μεταφορικών μέσων.

Προετοιμάζοντας εκ των προτέρων, εξασφαλίζοντας τα τιμαλφή σας και διατηρώντας ένα σαφές κεφάλι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αποτρέψετε τις πορτοφολάδες από τη στόχευσή σας. Κρατήστε τα μετρητά σας, χαλαρώστε και απολαύστε το ταξίδι σας.