Τι είναι μια ζώνη χρήματος και θα πρέπει να ταξιδεύετε με ένα;

Κρατήστε τα μετρητά σας σε μια ζώνη χρήματος: Αυτό που κάθε ταξιδιώτης χρειάζεται να ξέρει

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις μου έχει να κάνει με τη διατήρηση των χρημάτων σας ασφαλείς στο δρόμο και συγκεκριμένα: θα πρέπει να αγοράσετε μια ζώνη χρήματος για το ταξίδι σας; Οι ταξιδιώτες είτε τους αγαπούν είτε τους μισούν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε τα χρήματά σας ακίνητα όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το αν οι ζώνες χρήματος είναι κατάλληλες για εσάς.

Τι είναι μια ζώνη χρήματος;

Οι ζώνες χρημάτων είναι ακριβώς αυτό που μοιάζουν: ζώνη με κρυμμένη θήκη όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας.

Η θεωρία είναι ότι θα κρατήσετε τα χρήματά σας ασφαλή από πορτοφολάκια αν είναι κρυμμένα μακριά από τα μάτια. Όχι μόνο αυτό, αλλά κρύβοντας τα χρήματά σας μακριά σε ζώνες μπορεί να σας φέρει ειρήνη του μυαλού.

Εδώ είναι που γίνεται λίγο περίπλοκο: υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλοί διαφορετικοί τύποι ζώνες χρήματος.

Ο πρώτος τύπος μοιάζει ακριβώς με έναν κανονικό ιμάντα, αλλά υπάρχει μια μικρή τσέπη πίσω από τη ζώνη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας. Γυρίστε τη ζώνη προς τα έξω και ανοίξτε ένα διαμέρισμα με φερμουάρ, αποθηκεύστε τα μετρητά σας, φερμουάρ, βιδώστε τη ζώνη μέσω των βρόχων σας και περπατήστε στους δρόμους με ασφάλεια. Το δεύτερο είναι περισσότερο από μια σακούλα ύφασμα που στερεώνετε γύρω από τους γοφούς σας και πιέτα στα παντελόνια σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ζώνες χρήματος για να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας, το διαβατήριο και τα αντίγραφα εγγράφων στο άτομό σας. Αν και οι κλέφτες γνωρίζουν όλα αυτά σχετικά με τις ζώνες αυτές, είναι εξαιρετικά απίθανο να προσπαθήσουν να σας ξεκαθαρίσουν για να φτάσετε στα αντάλλαξα μετρητά αν τα έχετε φουσκώσει σε μια φυσική ζώνη.

Οι θήκες πανί είναι μια διαφορετική ιστορία.

Τι μοιάζουν με τις ζώνες χρήματος;

Οι τακτικές ζώνες χρημάτων φαίνονται σαν κανονικές ζώνες και έρχονται σε μερικά στυλ - ντυμένος, casual, δέρμα, καμβά - ό, τι χρειάζεστε για να ταιριάζει με το ντύσιμό σας. Εάν είστε backpacker, το στυλ καμβά μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για εσάς. Κατά μήκος του εσωτερικού της ζώνης, θα υπάρχει μια μικρή σχισμή όπου μπορείτε να διπλώσετε τα χρήματα και να τα τοποθετήσετε μέσα.

Κανείς δεν θα σκεφτόταν να κοιτάξει ποτέ εκεί! Ακόμη και οι πορτοφολάδες και οι κλέφτες.

Αυτή η μορφή ζώνης χρήματος είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για τη διαφύλαξη των χρημάτων σας, καθώς είναι διακριτικά και άνετα. Εάν κανονικά φοράτε ζώνες στο σπίτι, ακόμα καλύτερα! Δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε το κανονικό στυλ ένδυσης όποτε βγάζετε το δρόμο.

Αν ψάχνετε να πάρετε τα χέρια σας σε ένα, εδώ είναι μια εξαιρετική από EagleCreek.

Τι για τα θήκες χρημάτων;

Οι θήκες χρημάτων συνήθως μεταγλωττίζονται με ζώνες χρήματος, αλλά είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που περιγράφονται παραπάνω. Είναι ένα σακκουλάκι που ασφαλίζετε γύρω από τη μέση ή το λαιμό σας και δεν μπορείτε να τα δείτε εάν φοράτε φαρδιά ρούχα. Εάν είστε μικρός, πιθανότατα θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια άνετη εφαρμογή - η θήκη πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το διαβατήριό σας και τα χρήματά σας, έτσι θα αισθάνονται συχνά ενοχλητικά στον καβάλο σας.

Για άλλη μια φορά, ελέγξτε την επιλογή του EagleCreek για τα σακουλάκια χρήματος αν θέλετε να πάρετε τον εαυτό σας ένα επάνω, δεδομένου ότι είναι μερικές από τις καλύτερες βαθμολογίες χρήματα σακούλες στην αγορά.

Και τι γίνεται με τα ρούχα Pickpocket-Proof;

Μέσα στα τελευταία χρόνια, τα ενδύματα από την τσέπη σας έρχονται στην αγορά, προσφέροντας ένα διακριτικό τρόπο για να κρατάτε τα χρήματά σας ασφαλή ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Το πλεονέκτημα αυτών των σακουλών είναι ότι οι πορτοφολάδες και οι κλέφτες συνήθως δεν περιμένουν κανέναν να τις φοράει, οπότε συνήθως δεν σκέφτονται να ελέγξουν εάν έχετε μια τσέπη στο εσωτερικό του μπλουζάκι σας.

Ειλικρινά, έχω δοκιμάσει μερικά διαφορετικά στοιχεία από διαφορετικές εταιρείες και έχω ακόμα βρει κάτι που ταιριάζει καλά και δεν έχει μια μεγάλη, προφανής και άβολη τσέπη.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάποια ρούχα που δεν ταιριάζουν, θα πρότεινα να δοκιμάσετε πρώτα το Clever Travel Companion. Δεν ήμουν fan, αλλά είναι ακόμα η καλύτερη επιλογή που έχω συναντήσει. Έχουν ένα ευρύ φάσμα ρούχων, από τα εσώρουχα μέχρι τα μπλουζάκια για να φορούν τις κορυφές.

Η ετυμηγορία μου

Συχνά λέω ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να παραμείνετε ασφαλείς όταν ταξιδεύετε είναι να συμπεριφέρετε ακριβώς πώς θα κάνατε στο σπίτι.

Αυτό σημαίνει να φοράτε τζιν και ένα μπλουζάκι αντί για συγκεκριμένα ρούχα που δεν ταξιδεύουν, να μην έχετε μαζί σας έναν οδηγό και να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε να δείτε με σιγουριά, ακόμα και όταν χάσετε. Εάν δεν μοιάζετε με τους ντόπιους, αυτό τουλάχιστον θα δώσει την εντύπωση ότι γνωρίζετε τι κάνετε και ξέρετε πώς λειτουργεί η πόλη.

Και αν μοιάζετε με την απώλεια και τη σύγχυση, γίνεστε αμέσως στόχος για απατεώνες και τσέπες.

Ζώνες χρημάτων; Καταστρέφουν την ψευδαίσθηση ότι δεν είσαι τουρίστας.

Μόλις αρχίσετε να περιπλανάτε σε ένα, δείχνει ότι δεν είστε σίγουροι και δεν είστε από εκεί γύρω. Δείχνει ότι είστε παρανοϊκοί και νευρικοί σχετικά με το πού βρίσκεστε, το οποίο σας μαγνητίζει αμέσως ως τουρίστας. Νομίζετε ότι οι ντόπιοι ή οι εκπατρισμένοι φορούν ζώνες χρήματος καθώς περπατούν, επίσης;

Ενώ είμαστε σχετικά με το θέμα των μειονεκτημάτων, ένα τεράστιο είναι ότι μοιάζει να είστε rummaging γύρω από εσώρουχα σας κάθε φορά που θέλετε να πληρώσετε για κάτι. Ω, και επίσης; Είναι πραγματικά πραγματικά άβολα να φορέσετε κάτω από τα ρούχα σας.

Η Νότια Αμερική είναι ένα από τα λιγότερο ασφαλή μέρη για τουρίστες που επισκέπτονται και ο αριθμός των φίλων που δεν έχουν ληστέψει ενώ ταξιδεύουν στην ήπειρο είναι σίγουρα μειοψηφία.

Αυτοί που έχουν κρατηθεί στο δρόμο; Το πρώτο πράγμα που έκανε ο επιτιθέμενος ήταν να σηκώσει το πουκάμισό τους και να ψάξει για μια ζώνη χρήματος. Πιθανότατα να είσαστε εντάξει με μια ζώνη και όχι με μια θήκη, αλλά γνωρίζετε ότι οι επιτιθέμενοι είναι καλά ενήμεροι ότι τέτοια πράγματα υπάρχουν. Δεν είναι πλέον ένας μυστικός τρόπος να αποκρύψετε τα μετρητά - αντ 'αυτού, είναι η πρώτη θέση που βλέπουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να σας ληστέψουν.

Τι πρέπει να κάνεις αντ 'αυτού;

Κρατώ την πλειοψηφία των μετρητών μου σε μια μυστική τσέπη στο σακίδιο μου και σπάνια πηγαίνω για να εξερευνήσω με περισσότερα από $ 100 σε μετρητά (εκτός αν ξέρω ότι θα χρειαστώ περισσότερο από αυτό). Κρατώ τα χρήματα που διπλώνονται στην τσέπη μου, γιατί αυτό είναι αυτό που κάνω στο σπίτι. Αν είμαι αρκετά ατυχής για να ληστέψω, δεν θα έχω αρκετά χρήματα για μένα για να επηρεάσει αρνητικά το ταξίδι μου, έτσι ώστε μόνο μου δίνει την ειρήνη του μυαλού ενώ περιπλάνηση γύρω.

Αν ήθελα να ταξιδέψω στη Λατινική Αμερική και νιώθω νευρικός για να ληστέψω, θα κρατούσα τα χρήματά μου στο παπούτσι μου και θα είχα ένα πορτοφόλι στη τσέπη μου με μερικά δολάρια και μια ακυρωμένη πιστωτική κάρτα.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.