Επίσημες αναγνώσεις καιρού στο αεροδρόμιο του Sky Harbor

Οι επίσημες θερμοκρασίες για την πόλη του Φοίνιξ που αναφέρονται στις τοπικές ειδήσεις και τις ραδιοφωνικές καιρικές εκθέσεις προέρχονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Phoenix, AZ. Το ASOS (Automated Surface Observation System), που απεικονίζεται εδώ, είναι το σύστημα που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των επίσημων μετρήσεων για τη θερμοκρασία στο Phoenix.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία λειτουργεί και διατηρεί τρεις τοποθεσίες ASOS στην ευρύτερη περιοχή Phoenix.

Βρίσκονται στο αεροδρόμιο Deer Valley, στο αεροδρόμιο Scottsdale και στο αεροδρόμιο Phoenix Sky Harbor. Οι παρατηρήσεις από αυτές τις τοποθεσίες εισάγονται αυτόματα στη ροή δεδομένων καιρού για την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Άλλα συστήματα στην περιοχή συλλέγουν δεδομένα καιρού που εισάγονται χειροκίνητα στο σύστημα. Αυτά είναι τα συστήματα AWOS (Automated Weather Observation System) και LAWRS (Περιορισμένο Σύστημα Αναφοράς Μετεωρολογικών Συναρτήσεων) στο μεγαλύτερο Phoenix: Chandler, Field Falcon στο Mesa, Williams Field στο Mesa, Gila Bend, Goodyear. Τόσο το AWOS όσο και το LAWRS είναι τοποθεσίες της FAA που διατηρούνται. Ο καιρός που βρίσκεται στο Luke AFB στο Litchfield Park λειτουργεί και συντηρείται από το USAF.

Γιατί η θερμοκρασία που αναφέρεται στις ειδήσεις είναι διαφορετική από αυτή που διαβάζει το εξωτερικό θερμόμετρο μου;

Το μεγαλύτερο Φοίνιξ καλύπτει μια μεγάλη περιοχή. Η τοποθεσία σας μπορεί να είναι σε υψηλότερη υψόμετρο ή να έχει περισσότερη βλάστηση, για παράδειγμα. Οι επίσημες αναγνώσεις στο Φοίνιξ μπορεί να είναι περίπου πέντε ή δέκα μοίρες διαφορετικές από άλλες περιοχές της Κοιλάδας του Ήλιου (ίσως θερμότερες, ίσως πιο δροσερές) ανά πάσα στιγμή.