Πέντε Υπηρεσίες η Πρεσβεία των ΗΠΑ δεν μπορεί να προσφέρει ταξιδιώτες

Εάν βρίσκεστε σε αυτές τις καταστάσεις, η Πρεσβεία δεν μπορεί να βοηθήσει

Οι διεθνείς ταξιδιώτες γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος μπορεί να παραμείνει κοντά στη γωνία. Με το πάτημα ενός ματιού, το σενάριο χειρότερης περίπτωσης μπορεί να ξεκινήσει πολύ μακριά από το σπίτι. Σε περιόδους όπως αυτές, οι ταξιδιώτες συχνά προσπαθούν να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να φτάσουν στην ασφάλεια.

Για όλα τα θαυμάσια πράγματα που μπορεί να κάνει η Αμερικανική Πρεσβεία για τους ταξιδιώτες , υπάρχει συχνά μια εσφαλμένη αντίληψη ως προς τον ρόλο τους κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Όσοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι η κυβέρνηση και δεν είναι σε θέση να κάνουν συχνά βρίσκονται μεταξύ ενός βράχου και ενός σκληρού χώρου, εμπιστευόμενοι ότι θα φροντίζονται ανεξάρτητα από το πού περιφέρονται. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ξέρετε τι είναι διατεθειμένη να κάνει η Αμερικανική Πρεσβεία;

Το πιστεύετε ή όχι, εδώ είναι πέντε αιτήματα που λαμβάνει η πρεσβεία ότι δεν θα εκπληρώσουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Ανεξάρτητα από την περίσταση, οι αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες σε αυτές τις καταστάσεις κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης.

Η Πρεσβεία δεν θα ενεργήσει ως δικηγόρος

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά αιτήματα που λαμβάνουν οι πρεσβείες σε όλο τον κόσμο. Όταν οι ταξιδιώτες συνελήφθησαν σε μια ξένη χώρα, οι αναξιοπαθούντες ταξιδιώτες μπορούν να ζητήσουν να συναντηθούν με αξιωματούχους της πατρίδας τους. Κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης, οι υπάλληλοι της πρεσβείας μπορούν να ενημερώνουν τους ταξιδιώτες για τα δικαιώματά τους στην κατάσταση και να προσφέρουν περιορισμένη υποστήριξη από την κυβέρνηση της χώρας τους.

Ωστόσο, η αμερικανική πρεσβεία δεν μπορεί νόμιμα να ενεργεί ως δικηγόρος για οποιονδήποτε αμερικανό πολίτη κατηγορείται για εγκλήματα στο εξωτερικό.

Αυτοί οι ταξιδιώτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση μακριά από το σπίτι χρειάζονται εκπροσώπηση - αλλά το υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορεί να βοηθήσει. Αντ 'αυτού, το υπουργείο Εξωτερικών μπορεί μάλλον να προσφέρει άλλη βοήθεια, όπως οι μεταφραστικές υπηρεσίες.

Αλλά στο τέλος της ημέρας, μην περιμένετε από την πρεσβεία να ενεργεί ως κάρτα "ξεφύγετε από φυλακή".

Η Πρεσβεία δεν θα πληρώσει για ένα σπίτι πτήσης

Κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, η Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει ορισμένες υποχρεώσεις και κινδύνους να εξετάσει. Μία από τις πρωταρχικές υποχρεώσεις τους είναι η διασφάλιση της ευημερίας των αμερικανών πολιτών στη χώρα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η πρεσβεία θα ειδοποιήσει τους ταξιδιώτες που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα STEP για τη φύση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και θα προσφέρει συμβουλές για το πότε θα αναχωρήσει. Ωστόσο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η πρεσβεία δεν θα πληρώσει για μια πτήση για να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Εάν η εκκένωση έκτακτης ανάγκης είναι απολύτως απαραίτητη και δεν υπάρχουν άλλα μέσα, τότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει την εξουσία να εκκενώνει τους πολίτες τους στον πλησιέστερο ασφαλές τόπο, ο οποίος συχνά δεν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Από εκεί, οι ταξιδιώτες είναι υπεύθυνοι για να βρουν το δικό τους ταξίδι στην πατρίδα τους. Εάν ένας ταξιδιώτης δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να επιστρέψει στην πατρίδα του, τότε η Πρεσβεία μπορεί να δανείσει στον πολίτη τα χρήματα για τη μεταφορά, με τον ταξιδιώτη υποχρεωμένο να εξοφλήσει τον ναύλο. Ωστόσο, μια ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους κάτω από ορισμένες συνθήκες.

Η Πρεσβεία δεν θα αφήσει τους ταξιδιώτες σε κρίση

Κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, το προσωπικό της πρεσβείας φορολογείται με μια σειρά από καθήκοντα που απαιτούν την πλήρη προσοχή τους.

Επιπλέον, οι τοπικοί περιορισμοί ενδέχεται να απαγορεύσουν πότε ή πώς ταξιδεύει το προσωπικό της πρεσβείας. Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να βασίζονται στην πρεσβεία για την παροχή υπηρεσιών εδάφους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης, η πρεσβεία θα παρέχει στους πολίτες στη χώρα εντολές για το τι πρέπει να κάνουν, συμπεριλαμβανομένου του πότε θα προγραμματίσουν να φύγουν από τη χώρα. Αυτές οι οδηγίες μπορεί να περιλαμβάνουν περιοχές που πρέπει να αποφεύγονται στη χώρα, καθώς και ποιες μέθοδοι μεταφοράς εδάφους είναι διαθέσιμες.

Η Πρεσβεία δεν θα μεταφέρει τα κατοικίδια σε κρίση

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η πρεσβεία μπορεί να παρέμβει για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες που δεν έχουν απολύτως κανένα άλλο μέσο για να βγουν από τη χώρα. Σε περίπτωση σοβαρής έκτακτης ανάγκης, όπου οι εμπορικές μεταφορές έχουν αποκοπεί εντελώς, τότε η κυβέρνηση μπορεί να οργανώσει πτήσεις τσάρτερ για Αμερικανούς πολίτες προκειμένου να μεταφερθούν στην επόμενη ασφαλή τοποθεσία με όλα τα απαραίτητα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του αέρα, της γης και της θάλασσας.

Επειδή ο χώρος είναι πριμοδοτημένος, τα κατοικίδια ζώα συνήθως δεν επιτρέπεται να πετούν σε κυβερνητική πτήση.

Οι ταξιδιώτες που έχουν μαζί τους ζώα ενδέχεται να χρειαστεί να εξετάσουν μια άλλη μέθοδο για να πάρουν τα κατοικίδια ζώα τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ενώ μπορούν να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις για μικρά ζώα, μεγάλα ζώα μπορεί να μην είναι ευπρόσδεκτα στις πτήσεις εκκένωσης, ακόμη και αν έχουν σωστά τεχνητά.

Η Πρεσβεία δεν θα χρησιμοποιήσει τον αμερικανικό στρατό για να εκκενώσει τους ταξιδιώτες

Εάν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα στηριχθεί σε βοήθεια από την τοπική χώρα και από οποιαδήποτε άλλα φιλικά κράτη για να αποφύγουν τους σαφείς και επικίνδυνους πολίτες. Ωστόσο, αυτό δεν απαιτεί στρατιωτική απάντηση. Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες μπορούν να βγάλουν από το κεφάλι τους οποιαδήποτε εικόνα ενός στρατιωτικού αεροπορικού ανελκυστήρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στην ιστοσελίδα τους, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η στρατιωτική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της εκκένωσης είναι κάτι που δεν βγαίνει από ταινίες και δεν ισχύει για την πραγματική ζωή. Εκτός από την απολύτως εντολή, η στρατιωτική δύναμη δεν θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να βγουν από κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ενώ η πρεσβεία μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή για τους εκτοπισμένους ταξιδιώτες, το προσωπικό μπορεί να βοηθήσει μόνο στο βαθμό που επιτρέπονται. Γνωρίζοντας τα καθήκοντα και τις ευθύνες της πρεσβείας, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν τα κατάλληλα σχέδια για έξοδο από μια χώρα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.