Πώς η τρομοκρατία μπορεί να επηρεάσει το σχέδιο ασφάλισης ταξιδιού σας

Διαφορετικές καταστάσεις μπορεί να έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στην ασφάλειά σας

Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί το διεθνές ταξίδι ως επικίνδυνη δραστηριότητα. Αλλά στον σύγχρονο κόσμο στον οποίο ζούμε, ο κίνδυνος μπορεί πάντα να κρύβεται γύρω από τη γωνία. Και όπως έδειξαν πρόσφατες δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, η τρομοκρατία είναι μια νέα απειλή που αντιμετωπίζουν συνεχώς οι ταξιδιώτες.

Οι πεπειραμένοι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις χώρες που βρίσκονται κάτω από πολιτική αστάθεια κατανοούν ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν είναι προαιρετική αγορά - είναι απαραίτητο, προκειμένου να προστατευθεί από το χειρότερο σενάριο.

Αλλά αυτό που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι ότι η βασική ασφάλεια ταξιδίου μπορεί να μην τους βοηθήσει σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.

Πώς οι πάροχοι ασφαλιστικών ταξιδιών καθορίζουν την τρομοκρατία

Ο τρόπος με τον οποίο ένας μέσος άνθρωπος ορίζει την τρομοκρατία μπορεί να μην είναι ο ίδιος ορισμός που έχει κοινά ο παροχέας ασφάλισης ταξιδιών. Σε πολλές περιπτώσεις, ο παροχέας ασφάλισης ταξιδιών μπορεί να έχει πολλαπλούς ορισμούς για διαφορετικές καταστάσεις, όπως "αστική διαταραχή" και "τρομοκρατία".

Σε πολλές περιπτώσεις, το ταξιδιωτικό σας σχέδιο ασφάλισης τρίτου μέρους (μια πολιτική που αγοράστηκε απευθείας από έναν πάροχο ασφάλισης ταξιδιών, όχι απαραίτητα τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή την εταιρεία πιστωτικών καρτών) θα καλύψει την τρομοκρατία ως καλυπτόμενο λόγο καθυστέρησης ταξιδιού και ακύρωσης ταξιδιού. Ωστόσο, οι ορισμοί ενδέχεται να μην είναι οι ίδιοι μεταξύ παρόχων. Για παράδειγμα, το Travel Guard ορίζει την τρομοκρατία ως: "Κάθε πράξη βίας που προκαλεί απώλεια ζωής ή σοβαρές ζημιές από ένα άτομο που ενεργεί κατά τρόπο ώστε να ανατραπεί μια κυβέρνηση ή να αποκτήσει τον έλεγχό της". Εάν η κατάστασή σας δεν πληροί αυτόν τον ορισμό, τότε δεν μπορεί να θεωρηθεί τρομοκρατία - που σημαίνει ότι δεν δικαιούστε παροχές.

Όταν αγοράζετε ένα ταξιδιωτικό σχέδιο ασφάλισης, σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε τι είναι και δεν καλύπτεται όταν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Αγορά ασφάλισης ταξιδίου πριν από μια κατάσταση

Πολλοί ειδικοί προτείνουν την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης πολύ πριν από μια κατάσταση. Αλλά γνωρίζατε ότι η αγορά της ταξιδιωτικής ασφάλισής σας μόλις κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας θα μπορούσε να σας ικανοποιήσει για όλα τα οφέλη που δικαιούστε;

Όπως ένας τυφώνας, πολλοί πάροχοι ασφάλισης ταξιδίων θεωρούν την πολιτική αστάθεια και τις πράξεις τρομοκρατίας ως προβλέψιμα γεγονότα. Μόλις πραγματοποιηθεί ένα γεγονός που ανταποκρίνεται στον ορισμό της αστικής διαταραχής ή της τρομοκρατίας, όπως μια προειδοποίηση ταξιδιού από το Υπουργείο Εξωτερικών, η κατάσταση καθίσταται προβλέψιμη - δηλαδή δεν μπορεί πλέον να καλύψει τη μοναδική σας κατάσταση. Παραδείγματος χάριν: η Travelex δημοσίευσε πρόσφατα δήλωση που διαμένει ότι οι ταξιδιώτες που μπορεί να πηγαίνουν στο Ισραήλ και είναι "... ερωτώνται για την αγορά ενός σχεδίου προστασίας Travelex μετά τις 8 Ιουλίου 2014, δεν θα υπάρξει κάλυψη καθώς τα τρέχοντα γεγονότα θεωρούνται προβλεπόμενα." Επειδή η κατάσταση είναι συνεχής και προβλέψιμη, η Travelex δεν θα επεκτείνει τα οφέλη για τους ταξιδιώτες που πηγαίνουν στο Ισραήλ.

Με την αγορά της ασφάλισης ταξιδιού σας νωρίς, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι σας καλύπτεται από τις χειρότερες περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το τι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αγορά ασφαλιστηρίου συμβολαίου ταξιδιού μέσα σε λίγες ημέρες από την κατάθεση της πρώτης σας κατάθεσης στο ταξίδι σας μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε οφέλη για την τρομοκρατία. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε με ποιον τρόπο η προμήθεια νωρίς μπορεί να σας επιδοθεί για μεμονωμένα οφέλη πολιτικής.

Ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο Ασφάλεια Ταξιδιών και Τρομοκρατία

Μια άλλη κατάσταση που πρέπει να προσέξετε είναι πώς εφαρμόζονται τα οφέλη για την τρομοκρατία και τις πολιτικές αναταραχές στην ταξιδιωτική σας ασφάλιση.

Πολλοί πάροχοι ασφάλισης ταξιδίων είναι πολύ αυστηροί στους ορισμούς τους για την τρομοκρατία και τις πολιτικές αναταραχές. Εάν μια κατάσταση σας κάνει να αισθάνεστε άβολα, αλλά δεν πληροί τον ορισμό τους για να επικαλεστεί οφέλη, τότε μπορεί να μην πληρούν τις προϋποθέσεις για τα οφέλη ακύρωσης ταξιδιού.

Εάν ανησυχείτε για μια κατάσταση θραύσης πριν από τα ταξίδια σας που θα μπορούσαν να σας κάνουν ανήσυχο, στη συνέχεια, εξετάστε την αγορά ενός προγράμματος ασφάλισης ταξιδιού με τις παροχές Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία . Ενώ η ακύρωση του ταξιδιού μπορεί να περιορίζεται στους ορισμούς της πολιτικής, το Cancel for Any Reason σάς επιτρέπει να ακυρώσετε τους όρους σας και να ανακτήσετε κάποιες από τις ταξιδιωτικές σας επενδύσεις. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε το Cancel for Any Reason, φροντίστε να αγοράσετε την πολιτική σας μαζί με τα πρώτα σας ταξιδιωτικά σχέδια: πολλά σχέδια έχουν ένα χρονικό όριο για να αγοράσουν τα οφέλη σας.

Με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ταξιδιωτικές ασφάλειες βλέπουν πράξεις τρομοκρατίας και εμφυλίων αναταραχών, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε την μεγαλύτερη προστασία όπου κι αν πάτε στον κόσμο. Παρόλο που σίγουρα ελπίζουμε ότι ποτέ δεν έχετε πιαστεί σε μία από αυτές τις καταστάσεις, η προετοιμασία και η κατανόηση σήμερα μπορεί να αποτρέψει τη λύπη αύριο.