Πύλη διακοπών της Νέας Υόρκης

Πόσο να συμβουλεύετε τον θυρωρό σας, το Super & άλλα για τις διακοπές

Η εορταστική περίοδος είναι μια στιγμή για να δώσετε - στους φίλους σας, τα μέλη της οικογένειάς σας και το σούπερ και κομμωτήριο σας. Αλλά ο χρόνος αναμονής των διακοπών μπορεί να είναι αγχωτικός στη Νέα Υόρκη. Φυσικά, θέλουμε να αναγνωρίσουμε τους επαγγελματίες των υπηρεσιών που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη όλο το χρόνο, αλλά ορισμένοι από εμάς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να είναι υπερβολικά γενναιόδωροι.

Στο Μανχάταν, είναι παραδοσιακή η παροχή συμβουλών διακοπών σε παρόχους υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων των στελεχών του κτιρίου διαμερισμάτων, των παρόχων φροντίδας παιδιών, των καθαριστών και άλλων πωλητών προσωπικών υπηρεσιών) κατά τη διάρκεια Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου. Είναι ένα σημάδι εκτίμησης για καλή εξυπηρέτηση, όχι υποχρέωση, αλλά οι συμβουλές υπολογίζονται από πολλούς φορείς παροχής υπηρεσιών της NYC. Αν δεν κάνετε συμβουλές, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένδειξη δυσαρέσκειας ή απλώς τσιμπήματος.

Εάν είστε σε έναν σφιχτό προϋπολογισμό, επικεντρωθείτε σε εκείνους τους παρόχους υπηρεσιών που πηγαίνουν πέρα ​​από την κλήση καθήκοντος για να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Αν πραγματικά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά κάποιον που σας έδωσε καλή εξυπηρέτηση όλο το χρόνο, μπορείτε να δώσετε ένα μικρό προσωπικό δώρο όπως σπιτικά μπισκότα και μια εγκάρδια νότα.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να πληρώσετε μετρητά και να το πράξετε τόσο νωρίς όσο μπορείτε (οι επαγγελματίες των υπηρεσιών έχουν δώρα να αγοράσουν επίσης).

Αλλά ακριβώς ποιος θα πρέπει να συμβουλεύετε; Ποιο είναι το ελάχιστο που δεν θα φανεί φθηνό; Πόσο είναι πάρα πολύ; Οι απαντήσεις σε αυτές και περισσότερες ερωτήσεις ανατροπής διακοπών της NYC είναι παρακάτω.