Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στα εθνικά πάρκα της Αμερικής

Κάθε χρόνο, η Αμερικανική Εταιρεία πεζοπορίας γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Οδοιπορικών στο πρώτο Σάββατο του Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη, χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα κατευθύνονται προς το αγαπημένο τους μονοπάτι για να απολαύσουν έναν καλό περίπατο στο δάσος, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να επανασυνδεθούν με τη φύση στην πορεία. Άλλοι δίνουν το χρόνο τους για να βοηθήσουν στην κατασκευή νέων μονοπατιών ή να συντηρήσουν αυτά που ήδη υπάρχουν. Είναι μια ευκαιρία για πεζοπόρους, ποδηλάτες, αναβάτες, ιππείς και άλλους λάτρεις της υπαίθρου να δείξουν την εκτίμησή τους για τα 200.000 μίλια διαδρομών αναψυχής που είναι διαθέσιμα σε όλες τις ΗΠΑ, έναν πόρο που λίγες άλλες χώρες μπορούν να προσεγγίσουν.

Μερικά από τα απόλυτα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας βρίσκονται μέσα στα εθνικά πάρκα της Αμερικής, φυσικά, πολλά από τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για εξερεύνηση με τα πόδια. Με τόσα πολλά μονοπάτια για να διαλέξετε, είναι δύσκολο να επιλέξετε ποια είναι τα καλύτερα. Αλλά εδώ είναι 10 πεζοπορίες που κάθε ενεργός ταξιδιώτης πρέπει να έχει στον κατάλογό τους εθνικό πάρκο.

Bright Angel Trail - Grand Canyon

Το Εθνικό Πάρκο Grand Canyon στην Αριζόνα φιλοξενεί μία από τις πιο κλασικές πεζοπορίες σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Η βόλτα με κατεύθυνση Bright Angel Trail 12 μιλίων προσφέρει εκπληκτική θέα στο φαράγγι και στο γύρω τοπίο, το οποίο είναι από τα πιο εικονικά και γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο περίπατος μπορεί να είναι έντονος κατά περιόδους, αλλά είναι επίσης πολύ ικανοποιητικός. Ανεξάρτητα από την εποχή, πάντα να έχετε αρκετό νερό.

Βρόχος Ναβάχο - Φαράγγι του Μπρίτσε

Το Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon της Utah προσφέρει μερικά από τα πιο μοναδικά τοπία που θα βρείτε οπουδήποτε και ένα από τα καλύτερα μονοπάτια για να εξερευνήσετε αυτό το περιβάλλον είναι ο βρόχος Navajo μήκους 3 μιλίων.

Ξεκινώντας από το Sunset Point και εξελίσσεται σε ένα μέρος που ονομάζεται "κύριο αμφιθέατρο", αυτό το μονοπάτι παίρνει πεζοπόρους παρελθόν μερικά από τα πιο γραφικά στοιχεία σε ολόκληρο το πάρκο. Προσοχή για την πτώση βράχων, όμως, καθώς μπορεί να είναι λίγο πονηρό κατά καιρούς.

Sargent βουνό Loop - Εθνικό Πάρκο Acadia

Ως μία από τις κορυφαίες περιοχές άγριας φύσης στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, Acadia National Park στο Maine είναι μια θαυμάσια διαφυγή για πολλούς πεζοπόρους.

Ένα από τα κορυφαία δρομολόγια πεζοπορίας που βρέθηκαν εκεί είναι ο βορειοανατολικός βρόχος του Sargent, ένας περίπατος πεζοπορίας 5,5 μιλίων που οδηγεί τους επισκέπτες στην κορυφή του βουνού Sargent Mountain, ένα από τα κύρια ορόσημα στο πάρκο. Στη σύνοδο κορυφής, θα βρείτε εξαιρετικές απόψεις για την ακτογραμμή Acadia, καθώς και τα καταπράσινα δάση ερυθρελάτης και ελάτης κάτω.

Trail John Muir - Πολλά πάρκα

Από την άποψη της απόλυτης ομορφιάς, λίγα μονοπάτια μπορούν να ταιριάξουν με το μονοπάτι John Muller της Καλιφόρνιας, το οποίο διέρχεται από τα Yosemite, Kings Canyon και Sequoia National Parks κατά μήκος της διαδρομής των 211 μιλίων. Το μονοπάτι, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μέρος του πολύ μεγαλύτερου μονοπατιού του Ειρηνικού Crest, προσφέρει πολυάριθμες ημερήσιες πεζοπορίες ή μπορεί να αντιμετωπιστεί από άκρη σε άκρη για μια πραγματική περιπέτεια backcountry στις High Sierras. Οι εκπληκτικές όψεις, τα κρυστάλλινα ρέματα και η ειρηνική μοναξιά αποτελούν τον κανόνα εδώ.

Γκολφ Grinnell Trail - παγετώνας Εθνικό Πάρκο

Η Μοντάνα είναι ένα κράτος γεμάτο όμορφα τοπία, αλλά το Εθνικό Πάρκο Glacier μπορεί να καλύπτει το απόλυτο καλύτερο από όλα. Για να πάρετε μια μεγάλη ματιά σε ό, τι Glacier έχει να προσφέρει, κάντε μια βόλτα κατά μήκος 11-μίλι γύρο Grinnell Glacier Trail, η οποία παίρνει πεζοπόρους έξω σε μια θέα που προσφέρει εκπληκτική θέα σε ορισμένα από τα πάρκα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Αυτό το μονοπάτι είναι ανοιχτό μόνο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, αλλά είναι μια μεγάλη βόλτα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Hawksbill Loop Trail - Εθνικό Πάρκο Shenandoah

Σε απόσταση μόλις 3 μιλίων, το Hawksbill Loop Trail στο Εθνικό Πάρκο Shenandoah της Βιρτζίνια μπορεί να μην φαίνεται πολύ καιρό, αλλά γεμάτο πάθος. Η διαδρομή περιπλανιέται κατά μήκος τμήματος του θρυλικού Appalachian Trail στο δρόμο της μέχρι την κορυφή του Hawksbill - το υψηλότερο σημείο στο πάρκο σε λίγο πάνω από 4000 πόδια. Κατά μήκος του δρόμου, οι πεζοπόροι μπορούν να εντοπίσουν άφθονο άγριο ζώο καθώς περιπλανιούνται εκεί μέχρι την κορυφή όπου θα ανακαλύψουν μια πέτρινη πλατφόρμα που προσφέρει θέα σε πυκνά δάση και λόφους που τείνουν προς τον ορίζοντα.

Άνω Γιοσέιτ Φολς - Εθνικό Πάρκο Γιοσεμίτη

Ο Yosemite της Καλιφόρνιας είναι γνωστός για τους καταπληκτικούς καταρράκτες και κανένας δεν είναι πιο ενθουσιώδης από ό, τι ο Yosemite Falls - ο ψηλότερος καταρράκτης στη Βόρεια Αμερική. Αν είστε επάνω για μια προκλητική πεζοπορία, λαμβάνοντας το ίχνος στην κορυφή των πτώσεων είναι ένας καλός τρόπος για να τεντώσει τα πόδια.

Θα ανεβείτε πάνω από 2700 πόδια στα 3,5 μίλια, αλλά η ανταμοιβή θα είναι μια καταπληκτική θέα του Yosemite Creek, καθώς πέφτει πάνω από την επιφάνεια του βράχου δεξιά στα πόδια σας.

Εθνικό Πάρκο Zion Narrows - Zion

Για μια πεζοπορία σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο, αφήστε τα παραδοσιακά μονοπάτια βρωμιάς πίσω και κάντε μια βόλτα μέσα από το Zion Narrows στο Zion National Park που βρίσκεται στη Γιούτα. Η διαδρομή ακολουθεί μια σειρά από φαράγγια υποδοχής, μέσα από το backcountry, με την επίσημη διαδρομή που διαρκεί περίπου 16 μίλια στρογγυλά ταξίδια, αν και υπάρχουν πολλές παρατάξεις που πρέπει να εξερευνηθούν και οι πεζοπόροι μπορούν φυσικά να γυρίσουν ανά πάσα στιγμή. Φροντίστε να φέρετε ένα ζευγάρι παπούτσια για το νερό ή αθλητικά σανδάλια για αυτή την πεζοπορία, καθώς το πάτωμα του φαραγγιού συχνά καλύπτεται από ένα ποταμάκι.

Πάρκο Greenstone Ridge - Εθνικό Πάρκο Isle Royal

Το Εθνικό Πάρκο Isle Royal είναι μοναδικό στο ότι ολόκληρο το νησί υπάρχει σε ένα απομονωμένο νησί στη μέση της λίμνης Superior στο Μίτσιγκαν. Ακριβώς για να φτάσετε εκεί, οι πεζοπόροι πρέπει πρώτα να πιάσουν ένα καθημερινό πορθμείο που θα τους φέρει στην αρχή του μονοπατιού Greenstone Ridge μήκους 40 μιλίων, το οποίο εκτείνεται δυτικά προς ανατολικά μέσα από το άγριο κέντρο του πάρκου. Παραδόξως, υπάρχει άφθονο άγριο ζώο για να εντοπίσετε στο Isle Royal, συμπεριλαμβανομένων των μουλάκι, ελάφια και λύκοι. Το ταξίδι είναι επίσης ένα γραφικό, συχνά προσφέροντας προνομιακή θέα της ακτής της λίμνης Superior στην πορεία.

Guadalupe Peak Trail - Εθνικό Πάρκο Βουνών Γουαδελούπη

Το Τέξας είναι γνωστό για τα ξηρά ερημικά τοπία του στα δυτικά, τα πυκνά δάση στα ανατολικά και το κυλιόμενο λόφο στο κέντρο. Αλλά ξέρατε ότι είναι επίσης σπίτι σε ένα βουνό που ξεπερνά τα 8750 πόδια σε ύψος; Το μονοπάτι της κορυφής Guadalupe, που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο των ορεινών όγκων του Γουαδελούπη, δρομολογεί το δρόμο προς την κορυφή του βουνού, προσθέτοντας πάνω από 3000 πόδια κάθετου κέρδους - που απλώνεται σε απόσταση άνω των 14,4 μιλίων - κατά μήκος του δρόμου. Στην κορυφή, οι πεζοπόροι ανακαλύπτουν μια θέα τόσο μεγάλη όσο το Τέξας, με δραματικές προβολές που βλέπουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρόκειται για μια έντονη πεζοπορία, αλλά και μια εκπληκτικά καλή.

Φυσικά, υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες άλλα μεγάλα μονοπάτια στα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, καθώς και το καθένα με τη δική του προσωπικότητα και ιστορία. Αν έχετε επισκεφθεί κάποιο από τα πάρκα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, έχετε χωρίς αμφιβολία ένα αγαπημένο ή δύο που έχετε συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί να μην προσθέσετε μερικά ακόμα στη λίστα σας τα επόμενα χρόνια. Οι πιθανότητες είναι ότι θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ανεξίτηλες αναμνήσεις από τα μέρη που επισκέπτεστε.