Πώς να ταξιδέψετε από τη Ζυρίχη στο Παρίσι

Πτήσεις, τρένα και επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι από τη Ζυρίχη στο Παρίσι, αλλά έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε αν θα ήταν πιο λογικό να ταξιδέψετε αεροπορικώς, με τρένο ή με αυτοκίνητο; Ευτυχώς, θα σας βοηθήσουμε να σταθμίσετε τις επιλογές σας και να λάβετε μια απόφαση βασισμένη σε μερικά βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πρώτον: κάποια γεωγραφία: η Ζυρίχη είναι περίπου 600 μίλια από το Παρίσι, γεγονός που κάνει την πιο ελκυστική επιλογή ταξιδιού για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτή είναι σίγουρα η πιο ρεαλιστική επιλογή αν χρειαστεί να φτάσετε στη γαλλική πρωτεύουσα το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, αν μπορείτε να απολαύσετε τον επιπλέον χρόνο και δεν θα σας πειράξει να απολαύσετε τη γραφική διαδρομή, πάρτε το τρένο ή ενοικιάστε ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι ένας ενδιαφέρονς και γραφικός τρόπος για να φτάσετε εκεί.

Πτήσεις

Οι διεθνείς αερομεταφορείς, όπως η Swiss Air και η Air France, καθώς και οι περιφερειακές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως το Air Berlin, προσφέρουν καθημερινές πτήσεις από τη Ζυρίχη προς το Παρίσι, φθάνουν στο αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle ή στο αεροδρόμιο Orly. Θυμηθείτε, όμως, ότι μια φορά στη γαλλική πρωτεύουσα θα πρέπει να μεταφέρετε στο κέντρο της πόλης μέσω του τρένου, του ταξί ή του λεωφορείου, προσθέτοντας τουλάχιστον μία ώρα ταξιδιού.

Αναζητήστε προσφορές για πτήσεις από Ζυρίχη προς Παρίσι στο TripAdvisor: (κράτηση άμεσης)

Λαμβάνοντας το τρένο: ένα μακρύ, αλλά συχνά γραφικό ταξίδι

Μπορείτε να φτάσετε στο Παρίσι από τη Ζυρίχη με τρένο σε μόλις 4 ώρες και 30 λεπτά μέσω απευθείας συνδέσεων. Τα τρένα από τη Ζυρίχη προς το Παρίσι φθάνουν στο κέντρο του Παρισιού στους σταθμούς Gare de L'Est ή Gare de Lyon. Τις περισσότερες φορές θα πρέπει να μεταφέρετε στη Βέρνη, τη Βασιλεία, τη Λωζάννη ή σε άλλες πόλεις.

Ένα νυχτερινό τρένο που μεταφέρεται στο Μιλάνο της Ιταλίας και φθάνει στο σταθμό Bercy του Παρισιού είναι επίσης διαθέσιμο μέσω της υπηρεσίας Artesia Night - αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε απορία απέναντι σε αυτά τα τρελά παλιά αυτοκίνητα με κρεβάτι, τα οποία θα πρέπει να μοιραστείτε με άλλοι ταξιδιώτες σε κουκέτες, εκτός αν θέλετε να κάνετε λιγότερα χρήματα για ιδιωτικό αυτοκίνητο.



Εισιτήρια ΚΤΕΛ Από τη Ζυρίχη προς το Παρίσι απευθείας μέσω της σιδηροδρομικής Ευρώπης

Οδήγηση εκεί: μια άλλη γραφική λύση

Σε ομαλές συνθήκες κυκλοφορίας, μπορεί να διαρκέσει έξι ώρες ή και περισσότερο για να οδηγήσει, αλλά μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να δείτε τμήματα της Ελβετίας και της Ανατολικής Γαλλίας. Αναμείνετε να πληρώσετε κάπως βαριά τέλη διοδίων σε πολλά σημεία σε όλο το ταξίδι, όμως.

Κρατήστε ένα αυτοκίνητο ενοικίασης απευθείας μέσω Hertz

Φτάνοντας στο Παρίσι με αεροπλάνο; Επιλογές εδάφους μεταφοράς

Εάν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, θα πρέπει να υπολογίσετε πώς θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης από τα αεροδρόμια.

Διαβάστε περισσότερα: Επιλογές μεταφοράς εδάφους στο Παρίσι

Ταξιδεύοντας από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις; Διαβάστε περισσότερα: