Ασιατικά εστιατόρια στο Άμστερνταμ

Βρείτε γεύσεις από την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Κίνα και άλλες ανατολικές εκτάσεις

Ενώ οι Κάτω Χώρες και το Άμστερνταμ ειδικότερα γιορτάζουν για την αφθονία του ινδονησιακού φαγητού , η ολλανδική πρωτεύουσα έχει ένα πολύ ευρύτερο πεδίο όσον αφορά την ποικιλία των ασιατικών κουζινών που φαντάζει με εντυπωσιακή φινέτσα. Εδώ είναι μια επιλογή από τα αγαπημένα μας ασιατικά εστιατόρια στο Άμστερνταμ, με εισφορές από όλη την ποικίλη ήπειρο. Ορισμένα από τα εστιατόρια είναι συγκεντρωμένα στη λεγόμενη Chinatown του Άμστερνταμ, η οποία στην πραγματικότητα είναι ένας αρμονικός συνδυασμός πανασιατικών και ευρωπαϊκών εστιατορίων και πολιτισμών.

Κινέζικη κουζίνα στο Άμστερνταμ

Nam Kee κινέζικο εστιατόριο
Τα στρειδιά σε σάλτσα μαύρης φασολιάς στο Nam Kee μπορεί να έχουν εμπνεύσει ένα μυθιστόρημα μυθιστόρημα και προσαρμογή οθόνης, αλλά αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο για μένα σε αυτό το αδιάλλακτο Chinatown του Άμστερνταμ είναι η στρογγυλεμένη επιλογή των τυπικών κινέζικων πιάτων βαθμονομημένων στα ολλανδικά ουρά. Η υβριδοποιημένη κουζίνα που ονομάζεται Nam Kee όχι μόνο δανείζεται από τις ολλανδικές γεύσεις, αλλά και ινδονησιακές, καθώς πολλοί Κινέζοι-Ινδονήσιοι τελικά εγκαταστάθηκαν στην Ολλανδία στα μέσα του 20ού αιώνα. για το λόγο αυτό, οι Αμερικανοί επισκέπτες θα βρουν τα αγαπημένα τους αμερικανικά κινέζικα πιάτα κάτω από ινδονησιακά ονόματα, όπως το nasi goreng για το τηγανισμένο ρύζι και το bami goreng αντί για lo mein .

Ινδονησιακά εστιατόρια στο Άμστερνταμ
Καμία συζήτηση για τα ασιατικά τρόφιμα στο Άμστερνταμ θα είναι πλήρης, χωρίς να αναφερθούν τα ινδονησιακά εστιατόρια της, και μάλιστα το ινδο-ολλανδικό rijsttafel έχει γίνει ένα τουριστικό αξιοθέατο από μόνο του.

Από τα πιο καλαίσθητα εστιατόρια έως τα καλαίσθητα εστιατόρια του τείχους, τα ινδονησιακά εστιατόρια του Άμστερνταμ αντικατοπτρίζουν μια ποικιλία ατμοσφαιρών και κατηγοριών τιμών.

Ινδικό εστιατόριο στο Άμστερνταμ

Ινδικό εστιατόριο Meghna
Ινδικό φαγητό χτυπά-ή-χάσετε στο Άμστερνταμ, αλλά πολλά εστιατόρια κερδίζουν κορυφαία σημεία για την αξία τους, τη φιλοξενία και το εξαιρετικό φαγητό.

Το Meghna είναι ένα τέτοιο εστιατόριο και το μενού του από τα βόρεια ινδικά πιάτα καλύπτει όλα τα κλασικά, από το κοτόπουλο tikka masala μέχρι το απλό φακελάκι που βασίζεται σε φακές. Ενώ η ατμόσφαιρα είναι αρκετά βασική και το φαγητό περιέχει λίγες εκπλήξεις, αποτελεί μια αξιόπιστη στάση για τους εραστές της Ινδίας που ψάχνουν τα αγαπημένα τους αγαπημένα.

Dosa South Indian Restaurant
Οι ντόπιοι που προτιμούν τις γεύσεις της νότιας υποτελούς περιοχής μπορούν να ελέγξουν τη Ντόσα, ένα από τα λίγα εστιατόρια της Νότιας Ινδίας στο Άμστερνταμ. ενώ οι καραμέλες της Βόρειας Ινδίας εξακολουθούν να μοιράζονται ένα μεγάλο μέρος του μενού, είναι ένα από τα λίγα μέρη στην πόλη όπου μπορεί κανείς να τοποθετηθεί σε ντοσιά, μια κρέμα φακής και ρυζιού-αλεύρου που παραδοσιακά σερβίρεται με τσούτνι καρύδας και το λαχανικό σαμπάρ με βάση τομάτα και λαϊκές παραλλαγές όπως masala dosa , dosa γεμισμένο με ένα μίγμα καρυκευμάτων πατάτας.

Ιαπωνικά εστιατόρια

Ιαπωνικό Κανέλο Παγκόσμιο
Το Sushi μπορεί να έχει σε πόλεις σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους αυτές τις μέρες, αλλά μερικές ιαπωνικές σπεσιαλιτέ έχουν αργά να πιάσουν έξω από την πατρίδα τους. Αυτό συμβαίνει με το okonomiyaki , το ομώνυμο πιάτο του Ιαπωνικού Pancake World, το οποίο, όπως υποδηλώνει και το όνομα του εστιατορίου, είναι μια ορεινή ιαπωνική κρέμα από την πρωτεύουσα της Οσάκα. Δοκιμάστε μερικά από τα καλύτερα okonomiyaki έξω από την Ιαπωνία σε διάφορες ποικιλίες σε αυτό το εξειδικευμένο εστιατόριο, που βρίσκεται σε έναν άνετο δρόμο στην καρδιά της όμορφης περιοχής Jordaan .

Shabu Shabu
Η πόλη μπορεί να είναι γεμάτη με μέτριους μπουφέδες σούσι, ειδικά ακριβώς προς τα δυτικά από το Βασιλικό Παλάτι, αλλά εκείνοι με μια ακόρεστη όρεξη για σούσι θα ήταν καλύτερα να κατευθυνθούν προς τον Shabu Shabu στο De Pijp . Παρά το γεγονός ότι το πιάτο τους δεν είναι πουθενά στο πραγματικό μενού, το εστιατόριο παραδίδει με άλλα λόγια, όπως με μια δίκαιη επιλογή σούσι και - πιο μοναδικά - με casual Ιαπωνικά φαγητά όπως το κάρυ ρύζι και ramen.

Μαλαισιανά εστιατόρια στο Άμστερνταμ

Nyonya Μαλαισία Express
Το ινδονησιακό φαγητό μπορεί να είναι υπερβολικά αντιπροσωπευτικό στο Άμστερνταμ σε σύγκριση με την κουζίνα δίπλα στην πόρτα, αλλά μερικά εστιατόρια στο Chinatown του Άμστερνταμ επιδιώκουν να τα διορθώσουν. Το Nyonya Malaysia Express είναι ένα μικρό εστιατόριο σε απόσταση λίγων μόνο βημάτων από το Nieuwmarkt, το οποίο σερβίρει κλασσικά κλασικά όπως το nasi lemak , ένα ογκόλι από ρύζι με καρύδα, που περιβάλλεται από αρωματικά καρυκεύματα, όπως το απολαυστικό σαμπάλα ikan bilis , τη σάλτσα γαύρου και άλλες προσθήκες.

Αναμείνετε εξαιρετική αξία για άφθονες μερίδες νόστιμου φαγητού.

Wau Malaysian Restaurant Ένα πιο επίσημο μαλαισιανό γεύμα μπορεί να είχε στο Wau, το όνομα του για τους παραδοσιακούς χαρταετούς που καλύπτουν τους τοίχους του εστιατορίου. ενώ οι τιμές είναι πιο απότομες από ό, τι στη Nyonya, η διαφορά αντικατοπτρίζεται στο φαγητό, το οποίο είναι πλουσιότερο και πιο αραιοκαθαρισμένο, με ένα πλήθος πιάτων που είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να βρεθεί αλλού στην Ολλανδία. το sambal petai είναι ένα παράδειγμα, ένα πιάτο από τα φημισμένα πικάντικα, πικρά φασόλια petai των οποίων η γεύση είναι περιέργως εθιστική.

Ταϊλανδικά εστιατόρια στο Άμστερνταμ

Ταϊλανδέζικο πουλί Μια άλλη Zeedijk στιλ, το Ταϊλανδικό Πτηνό έχει επιβλέψει τη μετατροπή του πιο χαλαρού δρόμου της Chinatown για τα τελευταία 20 χρόνια. Με δύο θέσεις ακριβώς απέναντι από το ένα το άλλο, οι δύο ενσαρκώσεις του Thai Bird περιλαμβάνουν ένα φτηνό, άτυπο σνακ μπαρ και ένα αρκετά ακριβό, αλλά πιο ποικίλο, καθιστικό εστιατόριο. Και οι δύο τοποθεσίες εξυπηρετούν εύλογα αυθεντικές παραδόσεις κυρίως κεντρικής ταϊλανδέζικης κουζίνας.

Rakang Thai Restaurant Αυτό το μοντέρνο ταϊλανδέζικο εστιατόριο στο Jordaan είναι η λύση για τους επισκέπτες που βρίσκονται αριστερά από το κέντρο της πόλης - και με επιπλέον μετρητά για τα ανταλλακτικά, καθώς τα σερβίτσια Versace δεν φθάνουν φτηνά. Όμως, η ποιότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια ότι αυτή η εκλεπτυσμένη purveys εστιατόριο αξίζει το κόστος, καθώς ακόμη και οι πιο αριστοκρατικό-αδιάφοροι diners θα παρατηρήσετε όταν βιώνουν την άψογη εξυπηρέτηση και φανταστική γεύσεις της Ταϊλάνδης. Οι επισκέπτες που έχουν συνείδηση ​​της αξίας θα είναι επίσης ευχαριστημένοι με τα μενού τους.

Εστιατόριο Θιβέτ
Ένας μοναχικός σε αυτόν τον κατάλογο, το εστιατόριο Tibet μπορεί να είναι μία από τις χούφτες των θιβετιανών / μη φανατικών εστιατορίων στην πόλη, αλλά το μόνο που αξίζει μια σύσταση - και ένα ενθουσιώδες, σε αυτό. Η ζεστή, πολύχρωμη διακόσμηση και το φιλόξενο προσωπικό κάνουν για μια οικεία ατμόσφαιρα, στην οποία μπορείτε να ξεκουραστείτε πάνω από τα υπέροχα, δημιουργικά θιβετιανά και Han κινέζικα πιάτα, που περιγράφονται στο μενού της πεζογραφίας που εκρήγνυται με την ιδιόμορφη προσωπικότητα του σεφ. Δεν μπορώ να εγγυηθώ την αυθεντικότητα του εστιατορίου, όπως ποτέ δεν είχα βρεθεί στο Θιβέτ, αλλά ακόμα κι αν τα πιάτα είναι η φανταστική ερμηνεία του αρχηγού, είμαι ικανοποιημένος με την ιδιοσυγκρασία της κουζίνας του.