Τι να φάτε όταν επισκέπτεστε την Ινδονησία

Διαφορετικές παραδόσεις αποδίδουν ένα εξίσου ποικίλο μενού πιάτων

Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη οικονομία στη Νοτιοανατολική Ασία. Τα 13.000 νησιά της είναι η συλλογική κατοικία σε ένα έθνος που περιλαμβάνει περισσότερα από 250 εκατομμύρια άτομα που ανήκουν σε πολλές γλώσσες και εθνοτικές ομάδες - αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το φαγητό της Ινδονησίας είναι τόσο διαφορετικό όσο η γεωγραφία του;

Τα πλούσια νερά μεταξύ νησιών της Ινδονησίας προσφέρουν θαλασσινά σε αφθονία και το ισημερινό κλίμα προσφέρει τον τέλειο καιρό για την καλλιέργεια ρυζιού, σόγιας και μπαχαρικών.

Οι γαστρονομικές παραδόσεις του έθνους προέρχονται επίσης από την ιστορία του μωσαϊκού. Οι πρώτοι πολιτισμοί της Ινδονησίας - κύριος από τους οποίους ήταν οι Ιάβανοι - δημιούργησαν το δικό τους μαγείρεμα και φαγητό, αργότερα πήραν επιρροές από κινέζους και ινδούς εμπόρους. Οι Ευρωπαίοι, αναζητώντας ακριβό αυτόχθονα μπαχαρικά, όπως το μοσχοκάρυδο και τα σκελίδες, έφεραν αργότερα νέους τρόπους μαγειρέματος μαζί με τον αποικισμό των Ανατολικών Ινδιών.

Πού να φάτε στην Ινδονησία

Τα τρόφιμα που ταξιδεύουν σε ένα εκτεταμένο δρομολόγιο της Ινδονησίας, φτάνουν να βιώσουν όλες αυτές τις επιδράσεις που έχουν σπάσει μαζί, με παραλλαγές από τόπο σε τόπο. Τα τρόφιμα στην Yogyakarta και στην κεντρική Ιάβα, για παράδειγμα, είναι κοινώς κατανοητό ότι είναι πιο γλυκά. Τα εστιατόρια Padang (που προέρχονται από τη Σουμάτρα) ευνοούν τα μπαχαρικά και τα κάρυ.

Warung, ή μικρά οικογενειακά εστιατόρια, μπορούν να βρεθούν όπου οι πεινασμένοι Ινδονήσιοι μαζεύονται. Θα εξυπηρετήσουν τις σπεσιαλιτέ της περιοχής, είτε πρόκειται για σχάρα ikan parape στο Makassar είτε για το ολόκληρο-ψητό χοίρο γνωστό ως babi guling στο Ubud, Μπαλί .

Το φαγητό σε κουτάλι είναι συνήθως μαγειρεμένο μπροστά από το χρόνο, στη συνέχεια σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου όλη την ημέρα για να φιλοξενήσει τα ακανόνιστα προγράμματα κατανάλωσης των περισσότερων ανθρώπων. Εάν ανησυχείτε για τη διάρροια των ταξιδιωτών , αποφύγετε αυτά τα μόνιμα πιάτα και παραγγείλετε a la carte.

Τα εστιατόρια Padang είναι η εκδοχή του μπουφέ που μπορείτε να απολαύσετε όλα.

Τα εστιατόρια Padang στην Ινδονησία σερβίρουν τα τρόφιμα hidang -style: ένας μεγάλος αριθμός πιατάκια που φέρουν διαφορετικά πιάτα, από το τηγανισμένο κοτόπουλο μέχρι τον εγκέφαλο των αγελάδων για το rendang του βοείου κρέατος , θα έρθουν στο τραπέζι σας . Τα πιατάκια θα έρθουν και θα πάνε, αλλά θα χρεωθείτε μόνο για τα πιάτα που τρώτε. (Όλοι ενώ είστε πεταμένοι με όσο το ρύζι μπορείτε να φάτε.)

Επινοηθείσα στη Δυτική Σουμάτρα και το όνομά του από μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της περιοχής, οι άνθρωποι Minangkabau έφεραν μαζακανάν Padang (κουζίνα Padang) στη Τζακάρτα και στην υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία. Το Kampong Glam στη Σιγκαπούρη, για παράδειγμα, έχει ένα δίκαιο αριθμό από εστιατόρια Padang έτοιμο να σας εξυπηρετήσει!

Τροχαία στο δρόμο. Η νοοτροπία της Νοτιοανατολικής Ασίας για καλές, φθηνές τροφές στο δρόμο διαρρέει και στην Ινδονησία. Πόλεις όπως η Τζακάρτα και η Γιογκιακάρτα έχουν kaki lima ή καρότσια για τροφή στο δρόμο, περιμένοντας σχεδόν κάθε γωνιά - δεν θα χρειαστεί να περπατήσετε πολύ για να βρείτε ένα από τα κορυφαία τρόφιμα της οδού της Ινδονησίας !

Η ασφάλεια δεν είναι πραγματικά ένα ζήτημα αν επιλέξετε καρότσια τροφής που μαγειρεύουν τα πιάτα τους ξεχωριστά για κάθε diner.

Πώς να τρώτε ινδονησιακά τρόφιμα: μερικές συμβουλές

Με τόσες πολλές παραλλαγές μεταξύ των παραδόσεων τροφίμων στην Ινδονησία, είναι δύσκολο να εντοπίσετε συμβουλές που θα λειτουργούν σχεδόν σε κάθε τραπεζαρία. Διαπιστώσαμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύουν τα ακόλουθα (αν και όχι όλα):

Πλευρικά πιάτα. Πολλά εστιατόρια στην Ινδονησία σερβίρουν τα κύρια γεύματα με kerupuk , ελαφριά κράκερ από γαρίδες και ένα τηγανισμένο αυγό ( telur ). Οι βέγκαν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμη και τα πιάτα που διαφημίζονται ότι δεν περιέχουν κρέας συνήθως παρασκευάζονται με αυγά.

Σκεύη. Εκτός από τους κινεζικούς πάγκους τροφίμων, τα ξυλάκια σπανίως χρησιμοποιούνται ως σκεύη στην Ινδονησία. Συνηθέστερα, τα γεύματα τρώγονται με ένα κουτάλι στο δεξί χέρι και ένα πιρούνι στα αριστερά. Τα εστιατόρια μακριά από τις τουριστικές περιοχές και υπογράφηκαν απλά ως Rumah Makan (τρώει σπίτι) μπορεί να αναμένουν να φάτε με τα χέρια σας όπως κάνουν πολλοί ντόπιοι. Ξεκινήστε βυθίζοντας μόνο το δεξί σας χέρι στο μπολ με νερό με ασβέστη που βρίσκεται στο τραπέζι και κρατάτε το αριστερό σας χέρι - που σχετίζεται με τις λειτουργίες της τουαλέτας - στην αγκαλιά σας για να είστε ευγενικοί.

Καρυκεύματα. Τα καρυκεύματα τσίλι γνωστά ως σαμπάλ παρέχονται σε μικρά πιάτα ή μπουκάλια, ώστε να μπορείτε να αρωματιστείτε το δικό σας φαγητό για να δοκιμάσετε.

Ορισμένα σαμπάλ είναι φτιαγμένα από ζυμωμένες γαρίδες ή ψάρια. μυρίστε το πρώτα εάν δεν είστε βέβαιοι!

Προφυλάξεις. Το αραχιδέλαιο είναι το πιο συνηθισμένο πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για να ανακατέψει τα τρόφιμα στην Ινδονησία. Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί θα πρέπει να προσδιορίζουν " saya tidak mau kacang tanah " - μεταφρασμένο "Δεν θέλω φιστίκι".

Τι να φάτε στην Ινδονησία

Tumpeng. Αναγνωρισμένο ως εθνικό πιάτο της Ινδονησίας, το tumpeng είναι μια σειρά από ψητά και ψημένα τρόφιμα τα οποία είναι διατεταγμένα γύρω από ένα ψηλό κωνοειδές ανάχωμα του ρυζιού που έχει χρωματιστεί με κουρκούμη. Το tumpeng εξελίχθηκε μόνο κατά τη διάρκεια ινδονησιακών φεστιβάλ - σήμερα, είναι κοινά πιάτα που σερβίρονται στα παραδοσιακά ινδονησιακά εστιατόρια, που μερικές φορές φέρονται σαν μια ινδονησιακή εκδοχή μιας τούρτας γενεθλίων.

Nasi Goreng. Όπως και οι περισσότεροι από τους γείτονές της, το βασικό βασικό συστατικό της Ινδονησίας είναι το ρύζι - σερβίρεται είτε απλό είτε τηγανητό με μπαχαρικά. Κανένας ταξιδιώτης δεν μπορεί να περάσει από την Ινδονησία χωρίς να τρώει το βάρος του στο na si goreng , την νόστιμη εκδοχή του τηγανισμένου ρυζιού της Ινδονησίας. Αυτό το δημοφιλές, χαμηλού κόστους πιάτο τρώγεται από τους Ινδονήτες τακτικά για δείπνο και μερικές φορές ακόμη και πρωινό. Το σκόρδο, το ασκαλώνιο, το tamarind και το τσίλι δίνουν τη γεύση της γεύσης.

Gado-Gado. Μια μεγάλη επιλογή για χορτοφάγους, gado-gado σημαίνει πραγματικά "hodgepodge". Το Gado-gado αποτελείται συνήθως από τηγανητά λαχανικά που έχουν επικαλυφθεί με μια παχιά σάλτσα φυστικιών για πρωτεΐνες.

Σάτα. Ο Satay , το σκελίδικο κρέας ψημένο πάνω σε λαμπερό κάρβουνο, είναι μια από τις πιο κοινές μυρωδιές που συναντήσατε όταν περπατούσατε στους δρόμους της Ινδονησίας. Συνήθως φτιαγμένο από κοτόπουλο, βόειο κρέας, κατσίκι, χοιρινό κρέας ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να ψηθεί σε ένα ραβδί, το satay μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα γρήγορο σνακ ή ένα κύριο γεύμα ανάλογα με την ποσότητα των μικρών σουβλάκια που αγοράσατε. Ο Satay σερβίρεται συνήθως με σάλτσα αράπικων φιστικιών ή σαμπάλ.

Tempeh. Το Tempeh παρασκευάζεται με συμπίεση της ζυμωμένης σόγιας σε ένα κέικ που ψήνεται ή τηγανίζεται. Η σταθερή υφή και η νόστιμη ικανότητα να πηγαίνουν καλά με σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο κάνουν το tempeh το τέλειο υποκατάστατο κρέατος και η φήμη του έχει ήδη εξαπλωθεί στη Δύση.

Ayam Goreng. Το τηγανισμένο κοτόπουλο είναι άνετο φαγητό για όλα τα μέρη του κόσμου. Το Ayam goreng αποτελείται συνήθως από ένα ή δύο κομμάτια κοτόπουλου που είναι τηγανητά σε τραγανό καφέ και σερβίρονται στο ρύζι.