Συμβουλές υγείας για ταξιδιώτες στο Μπαλί της Ινδονησίας

Πώς να αποτρέψετε ατυχήματα και ασθένειες στο Μπαλί - και πού να πάρει ιατρική φροντίδα

Παρά την ορμητική βιασύνη του Μπαλί στη νεωτερικότητα, μερικά τμήματα αυτού του νησιού της Ινδονησίας μπορεί να εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας. Η πεπτική δυσλειτουργία που είναι γνωστή ως «κοιλιά του Μπαλί» ( διάρροια του ταξιδιώτη ) μπορεί να είναι το λιγότερο από τις ανησυχίες σας. Τα προβλήματα μπορούν να προέλθουν από οπουδήποτε - επίθεση μαϊμού, ηλιακά εγκαύματα και κακά τατουάζ, για να μετρήσετε λίγα.

Ευτυχώς, αυτά τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό.

Ακολουθήστε τις συμβουλές που αναφέρονται παρακάτω για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ολοκληρώσει τις διακοπές σας Μπαλί στο ροζ της υγείας.

(Για άλλα θέματα και όχι στο Μπαλί , διαβάστε τα άρθρα μας σχετικά με τις Συμβουλές Εθιμοτυπίας στο Μπαλί , Συμβουλές Ασφάλειας στο Μπαλί και Συμβουλές Ασφάλειας Παραλίας στο Μπαλί .)

Φαγητό και ποτό στο Μπαλί - Dos και Do not

Πίνετε πολύ νερό ... αλλά μην πίνετε από τη βρύση. Το νερό βρύσης στο Μπαλί είναι αβέβαιης ποιότητας και είναι συχνά συνδεδεμένο ως αιτία πολλών περιπτώσεων τουριστών για την "κοιλιά του Μπαλί". Όταν στο Μπαλί, κολλήστε σε κονσέρβες ποτά ή εμφιαλωμένο νερό. Ο πάγος στο Μπαλί είναι ασφαλής - η παροχή πάγου του νησιού ελέγχεται από την τοπική κυβέρνηση.

Προσπαθήστε να μην είστε έτοιμοι να προμηθευτείτε νερό, καθώς ο καιρός στο Μπαλί είναι συχνά ηλιόλουστος. η θερμότητα μπορεί να συμβεί αν αφήσετε τον εαυτό σας να πάει χωρίς νερό για περισσότερο από ότι είναι υγιής.

Μην τρώτε μόνο πουθενά. Τα περισσότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια από τα μεσαία έως τα υψηλότερα ξενοδοχεία είναι απόλυτα ασφαλή για τους τουρίστες, αλλά δίνουν προσοχή όταν κάθεστε σε ένα άγνωστο εστιατόριο.

Προσέξτε να δειπνήσετε σε χώρους όπου εμφανίζεται υψηλός κύκλος εργασιών των πελατών. αυτό δείχνει φρέσκα τρόφιμα και καλή φήμη για την ασφάλεια (οι ντόπιοι πελάτες δεν θα επέστρεφαν ποτέ σε εστιατόριο με άριστη φήμη για την υγιεινή).

Πλένετε τακτικά τα χέρια σας, για να εξαλείψετε τυχόν βακτήρια που προκαλούν διάρροια που μπορεί να έχετε πάρει κατά λάθος.

Μεταφέρετε απολυμαντικό για το χέρι για αυτό το σκοπό, καθώς δεν είναι πιθανό να βρείτε σαπούνι σε κάθε μπάνιο που συναντάτε στο Μπαλί.

Αποφύγετε το arak . Το τοπικό απόσταγμα ορύζης ρυζιού που ονομάζεται arak είναι εξαιρετικά διαθέσιμο γύρω από το Μπαλί - μπορείτε να αγοράσετε μπουκάλια από τα πράγματα στο αεροδρόμιο ή στα περισσότερα καταστήματα παντοπωλείων - αλλά το κακά φτιαγμένο arak είναι θανατηφόρο. Ένα λάθος στη διαδικασία απόσταξης μπορεί να προσθέσει θανατηφόρα μεθανόλη στη ζυθοποιία και ένα νοθευμένο ποτό δεν μπορεί να διακριθεί από τα καλά πράγματα μέχρι να σκοτώσει κάποιον.

Ορισμένοι τουρίστες έχουν σκοτωθεί από κακό arak τα τελευταία χρόνια, η χειρότερη περίπτωση που συνέβη το 2009 όταν 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια κακή παρτίδα. Το 2011, ο 29χρονος νέος ζευγάρι Michael Denton πέθανε μετά από να πιει κακό arak . Την ίδια εβδομάδα, ο 25χρονος Αυστραλός Jamie Johnston υπέστη νεφρική ανεπάρκεια, παράλυση του προσώπου και βλάβη του εγκεφάλου μετά από να πιει ένα κοκτέιλ με μεράκι με μεθανόλη.

Καθώς ο έλεγχος ποιότητας είναι δύσκολο να γίνει στο Μπαλί - ειδικά με μπαρ που δεν διαφημίζουν απαραιτήτως από όπου παίρνουν το arak από - μπορεί να είναι ενδεδειγμένο να αποφύγετε τυχόν ποτά που περιέχουν arak συνολικά. Υπάρχουν πολλά άλλα αλκοολούχα ποτά στο Μπαλί, ούτως ή άλλως.

Τατουάζ - τα Ins και Outs

Αποφύγετε σκουριασμένα καταστήματα τατουάζ. Παρά τη δημοτικότητα του να πάρει τατουάζ στο Μπαλί, τα υψηλά πρότυπα που περιμένετε για τα τατουάζ statelo Stateside δεν ισχύει γενικά σε όλα τα τατουάζ καταστήματα στο Μπαλί. Υπάρχει τουλάχιστον μία γνωστή περίπτωση HIV που μεταδίδεται μέσω μολυσμένων βελόνων στο Μπαλί. (πηγή)

Πριν να πάρετε ένα τατουάζ στο Μπαλί, βεβαιωθείτε ότι το κατάστημα τατουάζ πληροί ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις? θα πρέπει να έχει ένα κατάλληλο αυτόκλειστο για αποστείρωση βελόνες τατουάζ, μεταξύ άλλων.

Αποφύγετε τατουάζ μαύρης-χέννας. Ένα "τατουάζ" λεπτής χνούνας είναι ένα κοινό σουβενίρ για ταξίδι στο Μπαλί. Ωστόσο, κάποιοι τουρίστες από το Μπαλί έχουν αναφέρει ότι έκαναν μια κακή αλλεργική αντίδραση από τατουάζ "μαύρης χένας" που πήραν στο νησί.

Η μαύρη χήνα είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος χρωστικής για τα μαλλιά που ποτέ δεν προοριζόταν να εφαρμοστεί στο δέρμα στην πρώτη θέση.

Το μαύρο χρώμα του το καθιστά ελκυστικό σε μερικούς πελάτες που προτιμούν τη σκοτεινότερη σκιά της μαύρης χέννας στην ερυθρόχρωμη χροιά της φυσικής χέννας. ορίζει επίσης ταχύτερα, καθιστώντας την ευκολότερη πώληση στους τουρίστες που δεν ξέρουν καλύτερα.

Σε αντίθεση με τη φυσική χέννα, όμως, η μαύρη χέννα περιέχει το πρόσθετο γνωστό ως παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD), το οποίο μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Οι αντιδράσεις κυμαίνονται από απλό κνησμό έως φουσκάλες, σοβαρό κνησμό και μακροχρόνιες ουλές. Η αλλεργική αντίδραση μπορεί να ξεκινήσει μεταξύ μιας ημέρας και τριών εβδομάδων μετά την εφαρμογή της κηλίδας μαύρης χέννας.

Πριν από τη λήψη ενός τατουάζ henna, ζητήστε φυσική χένα αντί. Αν σας προσφέρονται μαύρα τατουάζ χένας, πείτε όχι. Μια μακροχρόνια ουλή δεν είναι το είδος του σουβενίρ του Μπαλί που θέλετε να πάρετε στο σπίτι σας.

Φυσικοί κίνδυνοι στο Μπαλί

Κρατήστε την απόσταση σας από τους μαϊμούδες μακάκες. Ορισμένα τμήματα του Μπαλί είναι θετικά υπερπηδημένα από μακάκους μακάκους. (Είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα στο Ubud, Μπαλί .) Αν και μπορεί να είναι διασκεδαστικό να παρακολουθήσουν από μακριά, δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όταν προσπαθούν να κλέψουν τα πράγματά σας ή να σας επιτεθούν.

Αν μια συνάντηση είναι αναπόφευκτη, αποφύγετε να κάνετε τα εξής: χαμογελώντας , καθώς οι μακάκες αντιλαμβάνονται μια επίδειξη δοντιών ως ένδειξη επιθετικότητας. αρπάζοντας κάτι που κρατούν , καθώς οι τουρίστες συνήθως καταλήγουν να δαγκώνουν αφού προσπαθούν να σταματήσουν ένα μακάκο να κλέψουν ένα από τα προσωπικά τους αντικείμενα. και δείχνουν φόβο .

Φορέστε άφθονο αντηλιακό. Μην αφήνετε τα ηλιακά εγκαύματα να καταστρέψουν τις διακοπές σας στο Μπαλί. Εφαρμόστε συχνά αφρόλουτρο υψηλού SPF, κατά προτίμηση αντηλιακό, με SPF (συντελεστή προστασίας από τον ήλιο) όχι κάτω από 40 ° C.

Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο που περνάτε στον ήλιο. Αποφύγετε να έχετε άμεση ηλιακή ακτινοβολία όταν ο ήλιος φτάσει στο υψηλότερο σημείο στον ουρανό μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. Ακόμη και σκιασμένες περιοχές μπορεί να είναι ύπουλη? βρει καταφύγιο όπου ο ήλιος δεν αντανακλάται από την άμμο ή το νερό, καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία αντανακλάται επίσης από αυτές τις επιφάνειες.

Λαμβάνοντας Προφυλάξεις στο Μπαλί

Κρατήστε το ταξιδιωτικό σας ασφαλιστικό ρεύμα εάν κάνετε επικίνδυνα αθλήματα στο Μπαλί. Το surfing και η ποδηλασία είναι ένα από τα πολλά αθλήματα στο Μπαλί που μπορεί να είναι επικίνδυνα. Δεν σας προτείνουμε να τους αποφύγετε, αλλά θα πρέπει να λάβετε τις σωστές προφυλάξεις και να διατηρήσετε την πολιτική ασφάλισης ταξιδιού σας τρέχουσα εάν σκοπεύετε να προωθήσετε. Ελέγξτε την πολιτική σας για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται τα ατυχήματα.

Μάθετε πού να βρείτε το πλησιέστερο νοσοκομείο στην περιοχή σας. Η ιατρική υποδομή του Μπαλί είναι πολύ προχωρημένη, με ασθενοφόρα, πολύγλωσσο προσωπικό και ειδικούς σε δύσκολους κλάδους έκτακτης ανάγκης που εκπροσωπούνται στο νησί. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μπορούν να προσεγγιστούν από οπουδήποτε στο Μπαλί μέσω δύο αριθμών έκτακτης ανάγκης: 118 για τις υπηρεσίες ασθενοφόρων και 112 για γενικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που υποστηρίζονται από χειριστές.

Το πρωτεύον νοσοκομείο στο Μπαλί είναι το κυβερνητικό κέντρο στο Sanglah του Denpasar, το οποίο χειρίζεται τις πιο δύσκολες περιπτώσεις του νησιού. Ορισμένες κλινικές παρέχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε πιο απομακρυσμένες περιοχές του Μπαλί.