Ταξιδεύοντας από τη λεωφόρο Ατλαντικού Brooklyn στο αεροδρόμιο JFK Kennedy

Πάρτε το τρένο προς το αεροπλάνο από το Μπρούκλιν στο JFK!

Πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο ; Συνάντηση με κάποιον εκεί; Ξεχάστε το ακριβό, αγχωτικό, τρελό ταξίδι στην καμπίνα. Πάρτε το τρένο προς το αεροπλάνο. Το "τρένο προς το αεροπλάνο" ονομάζεται Airtrain.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο τρένο προς το αεροπλάνο ή το Airtrain, χρησιμοποιήστε τις συνδέσεις μαζικής διέλευσης που είναι διαθέσιμες από τον τερματικό σταθμό Atlantic Avenue στο Fort Greene στη γωνία της Λεωφόρου Flatbush και της λεωφόρου Atlantic.

Βολικά, ο σταθμός Atlantic Avenue του μετρό είναι ένας τεράστιος κόμβος, ο οποίος είναι προσβάσιμος από πολλά άλλα υπόγεια της Νέας Υόρκης. Έτσι, εκτός αν σέρνετε μια πολύ βαρύ βαλίτσα, εξοικονομήστε χρήματα και χρόνο και χρησιμοποιήστε μαζική διέλευση για να φτάσετε από το Μπρούκλιν στο JFK.

Τα βασικά

Για να φτάσετε στο JFK από το σταθμό Atlantic Avenue του Μπρούκλιν, θα χρησιμοποιήσετε τρία διαφορετικά τρένα. Ο πρώτος, βέβαια, είναι ο μετρό. Το δεύτερο είναι το Long Island Railroad, το οποίο συνδέει το σταθμό Atlantic Avenue με την Τζαμάικα, όπου μπορείτε να πάρετε το AirTrain.

Το AirTrain είναι ένα κομψό, γρήγορο, σύντομο τρένο που τρέχει γύρω από το αεροδρόμιο JFK και συνδέεται με διάφορους άλλους κόμβους μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού LIRR στη Τζαμάικα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια MetroCard για να πάρετε μια έκπτωση στο AirTrain ($ 5).

Αλλά πρέπει να αγοράσετε το εισιτήριο LIRR χωριστά, στο σταθμό. (Εάν αγοράσετε ένα εισιτήριο LIRR στο τρένο, θα πληρώσετε περισσότερα.)

Βήμα-βήμα, μπορείτε να φτάσετε στο JFK από το σταθμό του μετρό Atlantic Brooklyn, χρησιμοποιώντας το τρένο για τη σύνδεση αεροπλάνου:

  1. Χωρίς να βγείτε από το σταθμό Atlantic Avenue, ακολουθήστε τις πινακίδες από το μετρό προς το LIRR. (Είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι στο σταθμό Penn .)
  1. Αγοράστε ένα εισιτήριο για την Τζαμάικα. Κάνουν $ 5 έως $ 15, ανάλογα με το πότε πηγαίνετε και αν αγοράζετε το εισιτήριο στο τρένο (όχι) ή πριν επιβιβαστείτε. Αυτά είναι τρένα και τρέχουν συχνά.
  2. Η διαδρομή με το τρένο διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Βγείτε στην Τζαμάικα αλλά μην αφήσετε τον σταθμό. Αναζητήστε πινακίδες για το AirTrain, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο σταθμό. Είναι ένας ευχάριστος σταθμός, καλά φωτισμένος και με καλή σήμανση.
  3. Αγοράστε ένα εισιτήριο για το Airtrain και πάρτε μέρος στο πλοίο. Χρησιμοποιήστε τη MetroCard για να λάβετε εισιτήριο αξίας 5 € (τα παιδιά κάτω των 5 ετών είναι δωρεάν). Αυτά τα τρένα τρέχουν επίσης κάθε δέκα λεπτά περίπου, και το τρένο με το JFK διαρκεί περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά.
  4. Βγείτε στο τερματικό σας. το Airtrain σταματά σε όλα τα τερματικά.

Το συνολικό ταξίδι θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα από το τερματικό σταθμό Atlantic Avenue και κοστίζει κάτω από $ 15.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Το AirTrain JFK έχει κυλιόμενες κλίμακες και ανελκυστήρες, αλλά ο μετρό της NYC δεν έχει πάντα υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες ή άτομα που δεν μπορούν να φέρουν τις δικές τους τσάντες. Σκεφτείτε εκ των προτέρων αν μπορείτε να διαχειριστείτε τις δικές σας αποσκευές στο πόδι του μετρό αυτού του ταξιδιού, το οποίο είναι το πιο ενοχλητικό μέρος του.