Οδηγός πληροφοριών για το αεροδρόμιο της Καλκούτα

Τι πρέπει να ξέρετε για το αεροδρόμιο της Καλκούτα

Το αεροδρόμιο της Καλκούτα είναι διεθνές αεροδρόμιο, αλλά πάνω από το 80% των επιβατών του είναι εγχώριοι ταξιδιώτες. Είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ινδίας και χειρίζεται σχεδόν 16 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Ο αερολιμένας εκτελείται από την ινδική κυβέρνηση της Αρχής Αεροδρομίων της Ινδίας. Ένας πολύ αναγκαίος, νέος και σύγχρονος τερματικός σταθμός (γνωστός ως Terminal 2) κατασκευάστηκε και άνοιξε τον Ιανουάριο του 2013. Το makeover του αεροδρομίου είχε ως αποτέλεσμα το βραβείο Best Improved Airport στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού το 2014 και το 2015 από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων.

Ενώ το αεροδρόμιο της Καλκούτα είναι ήδη ένα σημαντικό κέντρο πτήσεων προς τη Βορειοανατολική Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Μπουτάν, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία, ελπίζεται ότι το νέο τερματικό σταθμό θα προσελκύσει περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες για να εξυπηρετήσουν την πόλη.

Όνομα και κωδικός αεροδρομίου

Διεθνές Αεροδρόμιο Netaji Subhash Chandra Bose (CCU). Ονομάστηκε μετά από εξέχοντα ηγέτη του ινδικού κινήματος ανεξαρτησίας.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο

Τοποθεσία

Dum Dum, 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης.

Ταξίδι στο κέντρο της πόλης

45 λεπτά έως 1,5 ώρες.

Τερματικά αεροδρομίων

Ο νέος τερματικός σταθμός 2 σε πέντε επίπεδα, που αντικαθιστά τους παλιούς εσωτερικούς και διεθνείς τερματικούς σταθμούς. Ενσωματώνει τόσο διεθνείς όσο και εσωτερικές πτήσεις. Οι επιβάτες μπορούν να αποβιβαστούν από οποιοδήποτε σημείο και να προχωρήσουν είτε στα διεθνή είτε στα εσωτερικά τμήματα του τερματικού, όπως είναι απαραίτητο.

Ο τερματικός σταθμός 2 έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται 20 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Ο σχεδιασμός του είναι μινιμαλιστικός, με στιλβωμένο χάλυβα και γυαλί. Το ανώτατο όριο είναι όμως ενδιαφέρον. Είναι διακοσμημένο με τα έργα του διάσημου ποιητή Bengali Rabindranath Tagore. Ενώ το νέο τερματικό είναι ευρύχωρο, δεν είναι πολύ ελκυστικό και εξακολουθεί να μην έχει πράγματα να κάνει. Ωστόσο, ορισμένα καταστήματα λιανικής πώλησης αναμένεται να ανοίξουν το 2017, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Τα καταστήματα θα διαθέτουν γνωστά εμπορικά σήματα ενδυμάτων, δερμάτινων ειδών, παπουτσιών, αποσκευών και καλλυντικών. Το τμήμα αφορολόγητων αερολιμένων ενισχύεται επίσης.

Εγκαταστάσεις αεροδρομίων και σαλόνια

Μεταφορά από το αεροδρόμιο

Ο πιο βολικός τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης είναι να πάρετε ένα προπληρωμένο ταξί από τον πάγκο ταξί του Bengal. Λειτουργεί 24 ώρες και βρίσκεται στην έξοδο της περιοχής αφίξεων. Ένας ναύλος στην οδό Sudder είναι περίπου 350 ρουπίες.

Το Viator προσφέρει ιδιωτικές μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο. Μπορούν εύκολα να κάνουν κράτηση στο διαδίκτυο.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Η πυκνή ομίχλη κρέμεται από το αεροδρόμιο της Καλκούτα από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, μεταξύ 2 π.μ. και 8 π.μ. Αυτό προκαλεί τακτικές καθυστερήσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων. Οι ταξιδιώτες πρέπει να λάβουν αυτό υπόψη κατά την εκπόνηση σχεδίων.

Πού να μείνετε κοντά στο αεροδρόμιο

Δυστυχώς, το νέο Terminal 2 δεν διαθέτει ξενοδοχείο διέλευσης (ακόμα). Το παλιό ξενοδοχείο του αεροδρομίου Ashok έχει κατεδαφιστεί και στη θέση του θα κατασκευαστούν δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία και ένα εμπορικό κέντρο.

Εάν πρέπει να μείνετε κοντά στο αεροδρόμιο, υπάρχουν λίγες αρκετά αξιοπρεπείς επιλογές (και άφθονα απαίσια μωρά!) Για να ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς.

Αυτός ο οδηγός για τα ξενοδοχεία στο αεροδρόμιο της Καλκούτα θα σας βοηθήσει να σας κατευθύνω προς τη σωστή κατεύθυνση.